Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

OluSiQ

zuzic, ano mas pravdu je to velmi "prijemne" .

Ten konektor aj s makeupom by som este kupila ale ten ruboril to asi nie. Ja nemam na to peniaze. Nepracujem nebrigadujem chodim este do skoly.

Ja mam bledu plet, myslite ze by mi pomohol keby som si kupila nejaky bledy makeup??? na zakritie??? bola by som este bledsia ale to by bolo lepsie ako cervena.

zlatica

zuzic,vsetko kupis v drogerii.Make up do 300sk,korektor do 70sk.Ja si korektor objednavam z katalogu ORIFLAME,ale da sa aj kupit,len si pytaj zeleny.Ten RUBORIL je drahsi,naposledy stal okolo 600sk.

OluSiQ

Ahojte. Ja mam rovnaky problem, mam to od narodenia, vlastne to mam aj v rodine. Rano ked sa zobudim som obycajna biela trosku ruzovkasta ale ked som v skole alebo sa s niekym rozpravam tak sa moje lica zahreju a zacnu cervenat. Nie je to z hanby alebo podobneho. Proste som cervena z nicohonic. Aneviem ako to odstranit. Je to uz trapne. Ludia sa po mne hladia, ucitelia pytaju ci mi nieco je a tak. A niekto mi uz povedal ze mam lica ako opecene. Bolo to hrozne a trapne a ponizujuce. Casto si davam otazku preco prave ja, ale to sa uz neda zmenit. A podobne ako uz niekto pisal, vlasy nenosim v cope. Musim ich mat rozpustene, pre pripad ze by som bola cervena a bolo by to moc vidiet. Neviem ako to odstranit. Pouzivala som uz aj make up ale to je len tmavsie a nezakriva to. Prosim pomozte mi s tym.

zlatica

Vobec to nie je take zlozite,ako sa to zda napisane,ked vtom ziskas prax,mas to za 3 minuty.Niekto mozno pouzije len nejaky typ make upu rozotrie a hotovo.Ten korektor si davam,lebo ma lepsiu kryciu schopnost.Kto nema take problemy ako my,tak si da kvapku make upu len na zakrytie nezrovnalosti pleti,no my bohuzial musime rozmyslat,nad krycimi schopnostami.

zuzic

fuha a ani som si nemyslela ze je to take zlozite, sak o tom by mohli byvat skolenia:D no niekady sa pokusim s potom ti napisem OK?

zlatica

zuzik,vobec nic zle si o tebe nemyslim,to keby si vedela,co ja som vsetko schopna sa opytat:)Tak najskor si dam RUBORIL(pisala som o tom,je to bez receptu v lekarni)Je to na stiahnutie ciev.Potom si dam na celo,lica trosku toho tekuteho make upu Rimel lift(farbu si musis vybrat)Ja som trosku snedsia,ale nie velmi tak mam c.300.Rozotriem si to od nosa az k usiam(aj nos),potom smerom k brade,celo,vsetko taham az tak do stratena.Na viecka si to nedavam.A potom si dam ten korektor z Orif.Tea Tree Corrective Stick sa to vola.Ma to tvar ako ruz,tak spravim par tahov 2-3 cez lica a rozotriem,az vklepem.Ale vsetko v malom mnozstve,lebo potom to fakt vyzera ako maska.Neviem,ci ti to tak staci,ak chces este viac,kludne sa opytaj,aj keby sa ti to zdala blbost,ja ta chapem.

zuzic

aky je dobry tekuty? a ten korektor...ja viem ze som asi dost trapna ze to neviem.ale to si musim davat? a anco to vlastne sluzi? a ako si davas? to aj na viecka? prosim nemysli si o mne ze som tupa