Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

zuzic

ale yanko ja som to tak nemyslela. nebud pesimista hlavu hore ved su na svete aj horsie veci a choroby.ved vidis ze nie si sam je nas vela. nie je to prijemne ale neni to ani nejaka smrtelna choroba

yano

Vlastne sa pýtam teraz sam seba, že načo sa z toho snažím liečiť, keď som už skoro dedo. Ja by som mal už len doma dožívať.
Veď aj tak sa cítím, že už dožívam. S touto chorobou sa ďaleko zájsť nedá. Čo už narobíme. :(

zuzic

ze staro...nic v zlom ale ved ty si uz dedo:D aj moj brat ma 21 ver mi poznam to.ale nie nehnevaj sa si v naj rokoch:D

yano

Fuha to už v 15 mate take vážne stavy červenania. Mňe to v 15 začalo, ale až v 18 rokoch som mal taký stav ako vy. Odkial ste vy?
Poviem zatial len kraj.
Banskobysticky.

OluSiQ

ja(ajja) nieje pravda ze svoj hendikep neberiem tragicky. Ja mam rovnake problemy. Ja som to len pisala ironicky. A myslela som tym ze niesme rovnaky. Som optimista preto sa niekedy pozeram na to z pozityvnych stranok. Ale to racej nachaj tak.
Mam 15 a pre mna je to velmi tazke. Baby v mojom veku lietaju s chalanmi kade sa len da ale ja nemozem. Mam strach z toho ze pri nom budem priserne cervena a pomysli si o mne ci mi sibe alebo co. A to sa mi raz uz stalo. A nechcem to zazit znovu.

zuzic

raz som sa cervenala pred jednym uzasnym clovekom na ktorom mi velmi zalezalo ze doteraz ma to tak hrozne mrzi:( on si asi naozaj mysli ze som narusena.a teraz by som za nim mala ist.ja neviem jak to prezijem urcite sa zas budem cervenat.tak velmi ma to mrzi.ako sa da proti tomu branit? ced takto to stale nemoze byt.

ja(ajja)

Dala by som pol kráľovstva za nečervenanie. Hlavne pred jedným kolegom. Do myšacej diery by som sa skryla. Ako s ním komunikovať? Úplne trpím už pri predstave, že o niekoľko dní budem musieť s ním rozprávať. Zjavne si myslí, že som šibnutá, cíti sa sám trápne. Kolegovia si myslia, že som doňho zaľúbená, čo je absolútny nezmysel. Mejkap, ktorý používam, neprekryje ohnivé začervenanie. Budem sa musieť vrátiť "divadelnému" mejkapu, ktorý je strašný už len napohľad, aj podľa reakcií okolia. Raz som nosila jedny okuliare, tak si mnohí neodpustili poznámku: nosíš také veľké okuliare, aby nebolo vidiet, že sa červenáš? neboj, vidiet. OluSiQ brať to ako výnimočnosť? Ty to tak berieš? Ja nemám ani dlhé vlasy, aby som prekryla červené uši, krk, hruď. Je cítiť, že svoj hendikep neberieš tak tragicky.