Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

OluSiQ

u mna je to nejako podobne...ja mam dost sebavedomia... len keby nebolo to cervenanie... potom uplne obraciam zrak zakryvam si tvar rukami, vlasmi, alebo racej sa snazim ist niekde kde by som aspon trosku "ochladla".
A k tomu preco to ostatny nemaju vobec,,, tak podla mna to bude nieco s citlivostou pokozky alebo nieco s krvou alebo krvnymi zilkami na tvari. no neviem. ja si to iba takto domyslam aby som sa nejako upokojila. Ale jedna vec je ista heh sme aspon vynimocny...heh... a to je mozno niekedy (velmi zriedkavo) lepsie ako byt rovnaky...

zlatica

Ja sa snazim o to sebavedomie,lebo som ho mala velmi nizke,uz sa to zlepsilo.Pomohla mi aj ta kniha,co som pisala.Bez make upu ani krok z domu nespravim,vlastne ani doma,to je prve,co rano spravim.Snazim sa mysliet pozitivne,nebrat to prilis vazne.Aj mne to pokazilo kedysi den,ked mi to niekto povedal,ale teraz sa snazim nad to povzniest.Vlastne cerpam z tej knihy,ucim sa mat rada samu seba taku,aka som.Nie vzdy vsetko ide,ale ked to budeme brat tragicky,budeme trpiet cely zivot.Ja som kedysi bola vkuse cervena,ci v skole,v autobuse,ked som citila,ze sa na mna niekto pozera,ked sa ma niekto nieco spytal,ked isiel niekto oproti mne,radsej som odbocila do inej ulice.Hrozne,aj dnes sa to este deje,ale je to menej,asi vdaka tomu sebavedomiu a tym tabletkam.

zuzic

ale ja to v rodine nemam...a som tiez tak zdravo sebavedoma az pokial niekto nepovie aha jaka je cervena, alebo tak. snazila som sa ss tym vysporiadat ale nejde to...nechcem to mat cely zivot dufala som ze to je len cez pubertu:( ako s tym bojujes ty?

zlatica

To by som aj ja rada vedela.Ale myslim,ze velku zasluhu ma na tom aj dedicnost.Ja som to zdedila po otcovi.A to sebavedomie.Asi ho mame nizke.Ale niekto sa vobec necervena,ani v trapnych situaciach,kedy by sa mohol,aj vidno,ze je v rozpakoch a necervena sa.Tiez neviem,preco to tak je?

zlatica

Vyberies si make up,ktory nebude posobit ako maska,predavacka ti poradi.A su aj lacnejsie,nemusis si prave ten ako ja pouzivam.Ja sa citim s make upom istejsie,ta cerven tak nekrici:)

zuzic

juj ale ja mam zase taky problem ze na jednej strane nechcem byt cervena ale na druhej mam fobiu z toho ze by som mala byt mmoc napadna.dost blba kombinacia fobii. ne?

ja(ajja)

najlepsie je zajst do parfumerie a poradit sa, aky je najvhodnejsi mejkap na plet, aku mas, aby posobil co "najnenapadnejsie". Aj ked o nenapadnosti mejkapu nemoze byt ani reci, ja ho mam tak hrubo ako sa len da, az som na smiech samej sebe, a tusim aj okoliu, ale horsie sa citim cela bordova, tak radsej budem biela ako figurina. skusme brat nas "hendikep" nie az tak vazne. mne sa to nie velmi dari, ale pokusam sa.