Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
ja(ajja) viem sa vzit do tvojej situacie, ja mam presne take iste problemy, ale este som na vyske..vsetci si tam myslia ze som strasne ticha preto sa somnou ani nebavia, ja by som chcela ale radsej budem ticho ako keby som mala byt cervena jak paprika..doma som blazon,mam chalana, pri nom ani doma sa necervenam, neviem preco to tak nieje v skole. co uz narobim. asi budem stale sama v skole.
Ach jaj!Dopadlo to horšie ako zle. Teraz neviem, ci smutit alebo to strasne cervenanie brat ako sucast mojej osobnosti. Momentalne mi je nanic. Pohorela som na celej ciare.Som na smiech kazdemu. Musim sa konecne naucit s tym zit. Zatial som to nedokazala, lebo moje nulové sebavedomie, moje ja, moja tvar ma zradza, ked to najmenej potrebujem. Je to trapenie.
zuzic, ja mam riesit s dotycnym kolegom, pred ktorym sa tak cervenam, nejake veci. Odkladam to zo dna na den, zajtra mam poslednu moznost sa prihovorit. Na tvar natrepem kilo "totalne nenapadneho" mejkapu,ale co krk, hrudnik? Sa nemozem natriet cela. Hlas sa mi roztrasie, ani rozmyslat nebudem vediet. Horsie ako statnice. Ako zvladnem tu desatminutovu konverzaciu? a potom nasledne dni?rozmyslam, ze si rano dam ten lexaurin. Je to pre mna ohromne stresujuce.
je dobre vediet ze aj ini to maju pomaha to:P
Make up by bol na chalanovi fakt cudny,o to mame my baby aspon trosku vyhodu.Ja sa stale opakujem,ale je to o sebavedomi.Su dni,ked sa citim silnejsia a zvladam situacie,kedy by som sa inak cervenala,ale potom pride den,ze sa cervenam koli malickosti.Mne ten lexaurin pomaha,skusali ste ho niekto?A naozaj si precitajte tu knihu,co som pisala,ja ked sa dostavam do takej situacie,pospominam si na vsetky dolezite vety a v duchu sa rozpravam sama so sebou ako vsetko zvladnem...a vystavujem sa takym situaciam a ucim sa s tym bojovat.A jasne,ze si na vas vsetkych spomeniem,ze nie som sama:)
aj ja mam taky problem pomozte mi pj.mam iba16 a nevladzem uz a teraz v lete to je strasnee a ked nektoneco spyty ani nehovorim a ne to ked trapas mam aj flaky mala na tele z toho a zmizli co mam robit ludkovia???????
OluSiQ
hh make up pre chalana?
ani nepíš..................
zuzic ja som zo zilinskeho kraja
yano a nechcem ta strasit ale lieky ti asi velmi nepomozu, skusala som uz nejake lieky a mne to nepomohlo. Skus nejaky make up na zakrytie aspon docasne,,,=)))
yano ja budem mat 21 a tiez mam rovnaky problem, nie si sam neboj nic:) a tiez BB kraj
Ale to sa preto teraz tak cítim, lebo už užívam drúhé lieky čo mi psych. predpísal a bolí ma z ních hlava a je mi z nich úplne zle. Len 4 dni som ich užíval a som z nich hotový. Teraz môžem isť za nim nech mi predpíše 3 lieky. Som ako jeho pokusný králik. To nemá konca táto choroba. To keď ju raz dakto dostane tak koniec.