Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
Ten liek ti musí psychiater predpísať.
Tak si aspoň pozri na nete nejakého najbližšieho psychiatra a skús mu zavolať alebo napísať mail. Ja tiež keď som k nemu išiel tak som si ho najprv našiel na internete a zavolal mu. A mama o tom nemusí vedieť chodievaj k nemu cez nejakú výhovorku ako ja.
Veď u mňa to začínalo tiež podobne ako u teba len tak slabo. A necítiš nejaké mierne stupňovanie?
ozaj yanko neexistuje nejaky liek proti cervenaniu? ze by som si ho kupila
no to neviem ani ja ci ju mam. pri dpovediach sa cervenat nezvyknem a pri rozzhovore so znamymi tiez nie. ale ked sa mam rozpravat s niekym cudzim je to skor strach z toho ze sa budem cervenat a ze budem trapasit...ci sa bojim najst si partnera to neviem na to mam este cas a pravdupovediac som este nikdy neskusala nikoho zbalit.ale ako sa mam ist liecit? ked ja psychacov od isteho obdobia naozaj nemozem ani vidiet?a co poviem mame? to jednoducho nedokazem... keby to bolo take jednoduche jak tu na fore nevidim ta a si fajn ale aky bude on? alebo keby sa to dalo cez internet to sa neda???
No vidíš a že nevieš čo mu máš povedať presne toto isté čo tu.
Ale neviem presne či ty máš sociálnu fóbiu, keď tu si písala, že ty sa červenáš len pred jednotlivcami.
Ak sa červenáš aj pri odpovedi pred viacerími aj pri rozhovore s viacerými alebo ak sa kôli tomu bojíš nájsť si partnera tak potom máš aj ty sociálnu fóbiu. Ale ty máš ešte len 15 to sa ti ešte rozrastie ako mňe. V 15 to bola ešte pohoda ale za 3 roky už strašná SF.
Ty máš asi začiatok SF tak si to choď liečiť. A v 17 by malo byť po všetkom. Aspoň podľa štatistiky.
yanko ale ja za psychacom ist namozem. mam z nich fobiu a neznasam ich. aj tak by nepomohol. ved co mu poviem? ze sa cervenam? a inac ja sa cervenam len ked mi na niecom naozaj zalezi..
ja(ajja): neviem ci to zvladnem asi sa na to vykaslem a budem dufat ze to nedopadne zle...
ahojte ja mam 15 a som z BB kraja.mam rovnaky problem ako vy a som z toho uz zufala,aj ked mne velmi pomohlo to, ze som zistila, ze nie som sama a zacala hladat vo forach.Ja by som chcela ist k psychologovi ale mam z toho strach...prosim vas mate nejaku skusenost, alebo poznate dobru psychologicku z okolia zvolena???dakujem
Ludia, treba si len verit a verit. Nevzdavat sa, bojovat a zvyknut si nato. Je to sucast nasho zivota, tak ako ine veci. Viem, je to tazke, ale nema vyznam sa cely zivot s tym trapit. Treba posilnit nasu psychiku, byt zdravo sebavedomy a sportovat. Sportom clovek ziska urcite sebavedomie a precisti si hlavu od kazdodenneho stresu. Prajem vsetkym spolutrpiacim skore uzdravenie a co najmenej tychto trapnych situacii.
zuzic? A ty si s tým červenaním ešte za nikým nebola. Ja napríklad aj napozajtra idem za psychiatrom. Ja keď sa rozprávam z jedným človekom, tak rozhovor celkom zvládam aj bez tých naších úzkostných stavov. A keď sedím a mám istotu, že si kedykoľvek môžem dať ruky pred seba a častočne si zakryť tvár tak zvládnem aj 3. Ale ináč som hotový. Jediné čo nezvládam je vzťah a škola. Preto chodím už do roboty.
To neni také strašné ísť za odborníkom, veď ja sa skoro teším, keď mám ísť k nemu. Ale keď zistím, že mi nič nepomáha tak radosť nahrádí opačný charakter. Momentálne je to moja jediná nádej ako ďalej. Tak choď k nemu čo najskôr kým máš 15 nie čakať do 20 a zabiť najkrajšie obdobie života.
Nie, nedala, zabudla som. Nerada beriem lieky. Ale dnes som mala vziat. Totalne okno som dostala, ja som koktala ako ziacka pri tabuli, cervena ako paprika, neschopna suvislej vety, no skratka trapas jak svina a este pred vsetkymi kolegami, ktori na mna cumeli a tusim ma lutovali a na kolegovi som videla, ako sa snazi cim skor debatu so mnou ukoncit a zmiznut. Do kelu i s cervenanim! Do konca zivota sa s tym kaslat? Nikto v rodine sa necervena, vsetci su "bledi" a este do mna vyryvaju, ze nech si dam dole z tvare tu maskaradu, ze vyzeram smiesne. Ani z voza, ani na voz. Najhorsie na tom je, ze ani mne sa mejkap nepaci, vyzeram velmi neprirodzene. zuzic, myslim, ze ty to skor zvladnes ako ja. A ked sa tomu stretnutiu nemozes vyhnut, vybav to co najskor, nech ta to nemata. A daj vediet ako si dopadla. Drzim ti palce.
ja(ajja) : ja by som mala tiez vybavit nejaku zalezitost pred clovekom pred ktorym sa hrozne cervenam:( neviem co mam robit...asi sa tam nikdy neodvazim ist este ked citam jak si dopadla ty:( ibaze tu ide o moje zdravie...:( a dala si si ten lexaurin???