Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
no, ale mne sa nikdy nestalo to co vcera. akoze ked mam pri lekarke hovorit o svojich zdravotnych problemoch, s ktorymi idem za nou, tak sa cervenam, ale tak normalne... (este som nebola nikdy u gynekologa, a ako sa poznam, tak ked pojdem, zhorim tam). ale vcera na spovedi som citila, ze mi hori komplet cela hlava, jakeby som ju strcila do pece... nie len tvar, ale KOMPLET CELA HLAVA. jemine jak som musela vyzerat... urcite si nieco o mne pomyslel. a to som sa chcela este angazovat v salezianskom stredisku (ON je direktor salezianskeho strediska a este len teraz nastupil, ale uz pozna cast mojej rodiny, lebo sa angazuje tam). skusim ten make-up? nechcem, zeby sa mi od horucavy na tvari roztopil :)))
vobec ho nevidiet na nom!vazne,nedava si hrubu vrstvu.pouziva tem stay matte.najprv,ked chodil von a trapilo ho to,tak som mu dala len trochu pudru.bol nadseny,tak ho zacal potom pouzivat a neskor vyskusal aj moj make up.vobec nevidiet,ze ho ma a nie je stale cerveny ako paradajka.on to ma z nas asi najviac.urcite mu to zdvihlo sebavedomie (uz byva s priatelkou, a to dlho nikoho nemal).
tvoj brat pouziva make up???a nie je vidiet? lebo by to na chlapcovi vyzeralo zvlastne...
ja mam tiez tento problem, aj moj brat i mama.mamine to vobec neprekaza,skor sa cuduje,ked mne to vadi. a my s bratom pouzivame osvecenu fintu-make up.bez neho by som uz do spolocnosti nesla. minule som ho nemala,stretla som znamych a hned nahodila farbu(bolo to psychicke,lebo som vedela,ze sa mi to stane,kedze som nemala make up).bolo mi trapne,sebavedomie nikde,akurat som ich presviedcala,ze som chora.je to fakt kriz.uvedomujem si slabe sebavedomie,no nepomozem si.ale ten make up ma drzi.urcite lepsie ako bez neho.aj brat si nan zvykol,uz sa neciti trapne a to je dolezite.clovek,co to nepozna,nepochopi.
ja mam tiez tento problem, aj moj brat i mama.mamine to vobec neprekaza,skor sa cuduje,ked mne to vadi. a my s bratom pouzivame osvecenu fintu-make up.bez neho by som uz do spolocnosti nesla. minule som ho nemala,stretla som znamych a hned nahodila farbu(bolo to psychicke,lebo som vedela,ze sa mi to stane,kedze som nemala make up).bolo mi trapne,sebavedomie nikde,akurat som ich presviedcala,ze som chora.je to fakt kriz.uvedomujem si slabe sebavedomie,no nepomozem si.ale ten make up ma drzi.urcite lepsie ako bez neho.aj brat si nan zvykol,uz sa neciti trapne a to je dolezite.clovek,co to nepozna,nepochopi.
majuska aj ja mam ten problem tiez so spovedou...tiez mi brat hovoril ze aka som cervena a setci sa po mne kukali...tak dnes sme mali rovnaky trapas
som zistila, ze nenormalne az horim, ked mam hovorit o sebe (hoci aj s druhym clovekom v sukromi) a mam mu povedat nieco, za co sa hanbim alebo sa mu bojim povedat (napr. knaz pri spovedi). to sa mi stalo napr. aj dnes. a nenormalne som horela. a kamaratka mi povedala, ze ked som vysla od toho knaza, ze som bola nenormalne cervena. tak co si o mne musel mysliet... bol to clovek-knaz, ktoreho som sice stretla prvykrat (ale sak uz som ich prvykrat videla kopu), ale o ktorom viem, ze ho stretavat budem a chcela som, aby mal o mne dobru mienku a nie taku, ze len co vojdem k nemu na spoved ta uz sa cervenam jak chilli-papricka.
pati tak sa mi zda ze je to nas osud:( musime sa to naucit brat nejak s nadhladom...lebo ine riesenie ma nenapada...
zuzic..ahoj...ja som si tiez teraz dala ofinu:):)no davnejsie...preto, ze sa cervenam nenosim ani vlasy v cope:((jojo kto nam uz konecne pomoze..ja neviem co by som dala za to, aby som sa uz konecne necervenala:(:(
ludia ja som si dala novy uces- ofinu a mam pocit ze mi pomaha pri cervenani. nemam ten picit ze mi kazdy ziza do ksichtu...