Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

yano

"kaka" nič by na tom nebolo, keby to od teba neznelo tak ironicky. Ja ti môžem niečo pomôcť, ale ak si s tým chcela povedať, že si múdrejšia tak čo sama niečo nenavrhneš? Veď vidím, že sa len pýtaš v uvedenom dole. Tak neviem prečo máš také poznámky.

22palo

www.paracelsus.sk
-riesenie cervenyx problemov:))
bol som aj na laser pred cca 10 mesiacov a teraz idem znovu, lebo viem ze mi to pomohlo a urcite nic tym nepokazim ak pojdem znovu, o com pise branoxy tak je to pravda, nieje sa coho bat, skor by som mal strax z roznyx plastyk a podobne ako lasera ktory vam dokaze pomoct...palo

zuzic

neboj pohyb este nikoho nezabil:D aj ja by som sa rada hybala ale vychadza mi to iba cez vikend:( no keby to pomahalo cez prazky by som bola kazdy den

ja(ajja)

pomáha mi pohyb v prírode, lepšie psychicky znášam trapasy s červenaním. Zvýši sa mi dávka neviem, akej látky v hlave, ktorá ma naladí. Ale chce to dennodenne chodiť von, lebo tie "látky" svine, z mozgu rýchlo vyprchajú a mne nálada klesá so sebavedomím. Ale z toho kolegu mám aj tak panický strach, ma paralyzuje a ja sa idem prepadnúť od hanby. Neviem ako to všetko unesiem, mám hroznú trému pred ľuďmi, som nútená pred nimi hovoriť, ale oni cítia zo mňa neistotu, strach a som všetkým na smiech. A to len kvôli strachu zo začervenania. Napätie, neuvolnenosť, nízke sebavedomie. Nerada sa hýbem, ale je to pre mňa zatiaľ jediné východisko.

zuzic

kaka maturu ti nezavidim uz len kvoli tomu cervenaniu.ja to mam nastastie este daleko...no a sama neviem ako s tym bojovat:( v skole sa normalne az tak necervenam iba ked maju nejake narazky alebo take nieco ale na rodinnych stretnutiach...a ked sa mi niekto lubi...alebo obcas aj u doktora...raz som sa cervenala pri cloveku na ktorom mi hrozne zalezalo a odvtedy mi je to ovela viac luto ako kedykolvek predtym:( netrufnem s nim prehodit ani slovo ale co si moze o mne mysliet... :(

kaka

zuzic čo robíš teraz s tým aby si sanecervenala moja? ja neviem co mam robit radsej som v spolocnosti ticho a tak by som sa porozpravala, len ked vzdy som hned cervena tak som radsej ticho....keby sa vsetci na celom svete cervenaju nie len my!!!!! a teraz mam maturi no parada zas nasadim cervenu masku....

kaka

Bože baby ja mam presne ten isty problem začervenam sa vždy ked sa ma niekto nieco osobne spyta, ked mam pred viac ludmi niečo povedať hned červen ako hovado...vtedy sa uplne zastavim a s trozhovorom končim, je to strašné a trápne zároven...co mám robit?neviete?