Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
a inak i ja som uz par krat navstivila psychiatricku, ale prestala som chodit tam lebo som sa tam necitila dobre.
zajtra si idem kupit dajaky make-up. zatial som sa necervenala, ale kto vie... budem mat par stretnuti pracovnych, tak je mozne ze sa rozcervenam prave tam. ved co uz. clovek nikdy nevie :))))) ale dik jan, opytaj sa. a inak stava sa mi, ale to sa len obcas zacnem cervenat, nie vzdy, ked mam cosi prednasat pred vacsou skupinou ludi a ked som to nikdy nerobila. ale inak som v pohode.
tak som napísala do toho dermatologického centra, som zvedavá, čo a či odpíšu
zuzic...ahoj:):)ja som pisala email do nejakeho pedagog...psycholo...ci co....za to ze hladam psychologicku a ze aky mam problema a ze ci by mi nemohli nejako pomoct....ale nist.ani neodpisali...skoda
xxxx a neda sa to riesit aj inak ako laserom? necitim sa na to a v mojom veku by to aj tak neslo...
branoxy
27/10/2008 17:57
www.paracelsus.sk to je ich stranka,no je to jednoduche,pristroj vysiela laserove impulzy ktore ti spaluju tie chorobne cievky,inak na tie lice a nos je to v priemere 200 impulzov a za jeden si pytaju 45sk,takze to vychadza okolo tych 9-10tis.,pozri na stranku,maju tam aj cennik
jan
29/03/2008 22:49
Tak som pokukal slovenské stránky,ale u nas na webe nic o tom nenajdete,nastastie viem anglicky a na strankach pisanych anglicky je toho moc.Chvalabohu som zistil ze to nema so socialnou fobiou nic spolocne.Ona len z toho moze vniknut.Takze ak sa cervenate v tychto pripadoch,da sa to zrobit laserom: v teple,v chlade,v prechode z tepla do zimy alebo naopak,v trapnej situacii alebo v strese(ak sa vas nieco niekto opyta a pod.),pri horucom kupeli,pri jedeni a piti hlavne horucich jedal,pri fyzickej zatazi alebo cviceni,stiplavych jedlach a podobne. Toto som prelozil z anglickych stranok,je tam toho fakt vela,takze to neni najprv socialna fobia,je to PREROSACEA,a z toho vznika socialna fobia.Ale podla tych stranok sa to laserom jednoznacne da
jan
25/04/2008 16:30
Pisem tu posledny krat lebo to nema zmysel.Nastudujte si co je to PREROSACEA a ROSACEA,a chodte na www.google.co.uk a hladajte FACIAL FLUSHING alebo SYMPHTOMS OF PREROSACEA a pochopite tomu vsetkemu.Pisu tam ze priznaky prerosacey su cervenanie sa v zime,teple,v strese,TRAPNEJ SITUACII {embarrasing situation} a podobne,a prerosacea sa da liecit laserom takze kuknite to.Tak cafte
mna bolela cely vikend a esste aj dnes...ale to s tyym asi nesuvisi.podla mna to sf nie je ale ved pockam na rozsudok.tak maj sa musim koncit zajtra mam tazky den- koncorocne pisomky. dobru noc! a dakujem :)
dobre tak záverečný verdikt ti poviem bud 22 alebo 23 tento mesiac. Vlastne o 2 týždne. Podľa mňa je toto skoro určite SF, ale uvidím čo povie doktor. A ináč to aj mňa bolí vždy hlava keď sa červenám alebo som v podobnej záťaži. Vlastne ma bolela hlava každý deň keď som bol v škole a ešte 2 hodiny potom.