Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
joj fidorka aj ja by som rada:D a mozno by sme sa ani necervenali mozno by to bolo tou psychikou ze ked sa vsetci chapeme a vieme jak to je...bolo by to super stretko
chcela by som sa s vami stretnut..posedenie cervenajucich..nebolo by mi to az take trapne ze sa cervenam pred vami, lebo by ste ma vedeli pochopit, ked sme natom rovnako..
my sa chapeme alee ini to nechapu!
Pokúšam sa denne hýbať (športovať), ale výlučne vonku (v prírode),aby sa mi okysličoval mozog.Pol až hodinu denne (v spoločnosti psa).Po pohybe pociťujem vnútornú pohodu a sebavedomie je relatívne v normálnej hladine vďaka vylúčeným endorfínom.Snažím sa vyraďovať sladkosti, múčne jedlá,čo najviac skvalitňovať stravu (zvyšujem ovocie a zeleninu).A dnes som sa opäť červenala úplne nevhodne a trápne, ale vravela som si,že kašlem na to,je to súčasť mojej osobnosti,nemám absolútnu moc to zmeniť,budem to červenanie ignorovať a nech sa tí druhí s tým vysporadúvajú, ja to už prestávam riešiť. Niet na to lieku,je to dané,musím sa konečne naučiť s tým žiť a prestať sa neskutočne kvôlit tomu trápiť. Za posledné dni vďaka pohybu na vzduchu, strave, uvedomeniu si vlastnej hodnoty sa mi akosi uľavilo.Vrelo odporúčam túto trojkombináciu pohyb na ľufte, kvalitnú stravu, uvedomenie si vlastnej hodnoty.O čo sme my horší od druhých?Naopak, sme isto všetvi veľmi citliví a správni ľudia.Zvládneme ten náš problém, lebo nie sme sami.Je nás viac a chápeme sa.
0vecka ja by som to nezvladla smiat sa zo seba ked sa cervenam. keby som sa koktala este mozno hej ale ked sa cervenam...
0vecka ja by som to nezvladla smiat sa zo seba ked sa cervenam. keby som sa koktala este mozno hej ale ked sa cervenam...
patka171: my to musime zvladnut aj ked bez psychaca uvidis premozeme to. a inac je dobre vedet ze aj v mojom veku nie som sama :P
ja som s tym mal tiez problem ze sa mi vsetci smiali tak som sa po case zacal smiat s nimi ... napr na strednej som sa nevedel vykoktat tak som si z toho robil srandu a po case to potom vsetci brali inaq
kamienok ak mas pravdu tak tam naozaj nepojdem. ak to nema nic vyriesit tak zbytocne budem premahat moj odpor k nim a strapnovat sa. musim sa naucits tym zit. a ty ked nie psychologicka tak ako to riesis?