Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
zvolen je blizsie...a ja hladam skor psychologa ako psychiatra..ale este musim zistut..kolko sa plati...ja nechcem aby nikto z mojich znamych o tom vedel..a ani mamina
zacalo to asi v 13 rokoch, ale neviem presne kedy som to zacala vnimat.
teraz mam 15 a velmi mi to zasahuje do zivota a ovplyvnuje moje spravanie a konanie. nie, nemyslela som na samovrazdu.
ja sa cerevnam aj pred maminou.pred kazdym a podla toho v akej situacii, hlavne, ked si poviem predtym, ze sa zacnem cervenat a ked na to myslim a to sa stava kazdy den v uplne vsednych situaciach.aj ,ked niekoho stretnem, mam nieco povedat, alebo aj ked ma niekto znamy oslovi pred ostatnymi...nebyvam casto unavena zaspavam v normalne:)...dakujem ak som nieco vynechala, alebo budes nieco potrebovat das mi vediet?:)
yanko: a nie je to rozsudok?:D podla mna hej.mozno sa trosku aj tesim ze sa dozviem pravdu ale dost sa bojim...no jednoducho zmiesane pocity...ale som hrozne zvedava...a potom ze ho pozdravujem
ZuziC neboj sa nezabudnem a výsledok očakávaj už o 7 dní. Ale si ma pobavila, keď si napísala, že budem čakať na rozsudok.
patka: yano..prepac:)??? Veď sa nemaš za čo ospravedlňovať. Samozrejme, že sa spýtam, ale odpovedz na otázky na ktoré odpovedala ZUZKAC
Si spomínala, že bývaš v Dudinciach a neni náhodou BS ambulancia bliže ako vo Zvolene.Alebo sú tam mizerné spoje? Ako si už písla, že hľadáš odborníka. Lebo keď som si pozral zozam Psychiatrov tak som sa prekvapil, že ambulanciu máme aj v BS. Ale vo Zvolene bede určite. A ak by si fakt mala tu SF tak ti dám aj tel. číslo aby si sa rezervovala. No, ale ešte presne neviem či ju máš tak počkam a spýtam sa podľa odpovedí čo napíšeš.
yano..prepac:)
jano...mohla by som sa aj ja trosku privtierat...a napisat ti moju cestu s cervenanim:):):)a ty by si sa opytal...hmm
yano nezabudnes na mna ked pojdes k doktorovi ze? :(
xxx...aj ty mas problem s cervenanim???
ze sa tak do toho vyznas...a vies s istotou, ze to nie je SF...ani nic psychicke...
No z tých posledných dvoch príspevkov čítať, že si dosť nahnevaná. Samozrejme, že ti tú drzosť ospravedlňujem. XXXX a JA vlastne celý čas hovoríme, že čo pomáha, ale nepriniesli sme žiadny dôkaz. Čiže sa taktiež ospravedlnujem a radšej aj za neho a hlavne za tú jeho prvú nadávku na fóre. Vlastne sa obaja snažíme len pomôcť, až to vrcholí niekedy k neopodstatneným prejavom, ktorým sa dá predchádzať. Je tu plno neštastných ludí a preto tu hrubé chovanie neakceptujeme.
A mimochodom tie ústne odpovede máš už za sebou. Ja len keď som si na to spomenul už som mal suicitné myšlieny. Ale napokon som to zvládol na jednotku. Predovšetkým som mal na mysli to červenanie. Jednoducho keď si sadnem a predložím ruky pred seba dostanem väčšiu sebaistotu a tým pádom sa nečervenám. Takže celé maturity prebehli bez vážnejších problémov. Tak teraz ti môžem akurát už len zaželať veľa štastia v nasledovnom živote.
A ako to riešiš už si išla aj za nejakým odborníkom alebo len make-upom a podobne?