Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

17patka1

vkuse som myslela ako..tak,ked pride ta chvila...:((ale ked sa necervenam v situacii v ktorej by som sa cervenala, tak si poviem aha ved ja som sa necervenala:)a potom to pride...zacnem sa cervenat neskor v nejakej inej:((

yano

No ja som bol v prvom rade rád, že sídlo doktora je na skok. A pocity boli také, že som očakával nádej, že konečne bude po všetkom a v druhom rade hlavne keď som tam mieril a keď som sedel už v čakárni tak mi bolo nejak veľmi smutno, keď som sa pozeral, že ako som dopadol. Jednoducho nikdy som si nemyslel, že budem musieť vyhľadať psychiatricku pomoc.

yano

Vkuse? To hneď zrána začneš? Veď to musíš mať aj pripomienky od druhých osôb. To potom vedia viacerý o tom nie? Alebo sa ti v tom zatial dosť darí.

yano

Veď taký istý ako ty. Ale ona tú SF dostala až v 18 podobne ako ja. Veď aj ja som vlastne vrcholovú fázu dosiahol v 18 a potom sa to už nerozrastalo. Vy dve s Paťkou ste ju dostali dosť zavčasu v tých 13 rokoch ako ste spomínali. Ja som sa v 13 rokoch ešte len 1x začervenal a do 15 spolu tak 3x takže mi to ešte nevadilo.

17patka1

zuzic..podla mna sme my dve, len na zaciatku a ked s tym nebudeme nieco robit tak sa to urcite zhorsi, ako pisal aj yano...takze musime nieco urobit, kym to nebude horsie...dakujeme yano:)