Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
Ahojte! Mna trapi cervenanie aj bez takychto "chulostivych" situacii. Proste sa cervenam aj bez priciny. Neda sa to nejako vyriesit? Nemozem kvôli tomu chodit ani behat
No tak Paťka aspoň začala. Ale ináč píšem preto, lebo ak sa naozaj voláš Patrícia tak ti chcem zablahoželať k dnešním meninám hlavne veľa zdravia a to po psychickej stránke a aby si raz na základe toho mohla byť štastná. A ak sa tak nevoláš aj tak ti to prajem. Ahoj
pati ty si aka odvazna:) jaby som sa asi ani neodhodlala...skus to potom este raz uvidis ze teraz to zdvihnu
co sa mne stalo:((pisala som do mesta kam mi poradili vo zvolene...asi 5 mailov,ale nikto sa neozyval...tak som sa odhodlala, ze tam zavolam...cela roztrasena, ze sa budem koktat a este aj cervenat som vytocila cislo(povedala som si ze ma nastastie nevidia:), ale nikto nedvihal...skoda:(((
yanko: ja som sa neodhodlala este pokym to nie je az take hrozne...ale podla mna ewie by uz mala ist, podla mna ona to ma uz trosku horsie...
No ako Zuzanka a Paťka, už ste sa odhodlali ísť za tým odborníkom. Podľa mňa to neni veľmi zložité. A ty ewie nemusíš tam chodiť z dospelým, ale určite by si tam mala isť čo najskôr.
Treba ist s doprovodom dospeloho ked nemas este 18?
sice este sa asi nedokazem odhodlat, ale skusim, raz
ewie: tak sa mi zda ze mas socialnu fobiu..mala by si navstivit odbornika
Ahoj ludia, na toto forum som sa dostala uplne nahodou, vlastne myslela som ze to ze sa cervenam je nieco vrodene, ale ako pozeram je to riadna choroba, ja sice nemam este 18 ale je to hrozne...vsetci vravia cervenanie je zlate, ale ked sa pre cervenanie nemozte rozpravat s cudzimi ludmi, ked mate strach zo vsetkeho kde je realna moznost(istota) ze sa cervenate je to hrozne :(, pisete tu o psychologovi, ale ako tam dojst prvy krat? nasi mi hovoria ze vymyslam, a je to hrozne ked vam s tym ani nik nechce pomoct, cize neviem co robit, a vam? zlepsuje sa to? dajte vediet :) asi sem budem chodit castejsie :D
P.S. Je mozne ze ked mate fobiu z cervenania mate ju vlastne z viacerych veci? zo stretavanie s ludmi, vystupovanim na verejnosti atd? dakujem
Bola som dnes u psychiatra. Videlo ma tam pár klebetných ľudí, hm, snáď to nedajú do rozhlasu. Bola som u psyh. s poruchou príjmu potravy (odhodlala som sa napokon). V kútiku duše dúfam, že mi tie antidepresíva aspoň trošku pomôžu s jedením (tu zatiaľ po prvej tabletke vôbec nezaberali) a popritom sa dá do poriadku aj sebavedomie a červenanie. Beriem magrilan.