Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

JAJA147

Viete co mne minule jeden dost vysoko postaveny pan u kt som 3 tyzdne brigadovala povedal ze som strasne nadherna ked sa cervenam lebo ze too v dnesnej dobe uz malo ktora baba vie... ja neviem no asi su vsetky sebavedome dracice alebo co :)))) a ze si to mam udrzat ... :) cize to ze niekedy mi je moj problem trapny sa to vlasne aj niekomu pacit moze.....:) lebo niekedy ked sa ma niekto nieco opyta alebo tak tak citim cerven v tvari ale sak co uz no :) zijeme dalej :) a inak uz davno v tejto teme nebol pridany ziadny prispevok.......... co uz sa ludia necervenaju ??? :)))) mam 18 r inak

karioll

s tym nic neurobis,je to zalezitost vegetativneho nervoveho systemu,ktory sa neda ovladat volou(tlak,tep,dychanie,teplota,travenia a pod)
na celkove skludnenie sa daju brat anxiolotika,ale vsetko ma vedlajsie ucinky.mne sa napriklad paci,ked sa zena cervena,hovori sa,ze ma dusu a nie je skazena...........

precoo ?:(((

Bozee ja som sa dnnes riadne cervenala citila som ako priam horim a to ani neviem preco ja sa cervenam casto pre uplne kraviiny len ked sa ma niekto nieco spyta. a ja som nervoznaa bojim ze zas bude trapas uz dopredu viem ze sa budem cervenat myslim na to, nedokazem sa od toho odputat moj mozog je rychlesji ako stiham vnimat a vleje mi krv do hlavy ja to nenavidim!!!!!!! Zavidim tym kt nemaju takyto problem a nevedia co to je sa cervenat... je to ztraps za traapasom aj ked ma na to niekto neupozorni aj tak ja o o tom viem a citim to !!! a ked upozorni tak sa mi chce plakata a kricat proste cely den je v keli a to sa neda na to nemysliet ja nie som taka povaha co by kaslala na to . Ale preco to tak musi byt?? :(( hlavne s ami to stava pred chlapmi ale aj pred zenami a napr u takych co viem alebo mam pocit ze su nieco viac ako ja napr skusenosti povolanie a tak .. Citim sa hrozne...:(((((((((( A ked si poviem ze uz to bude ok tak to nie je a znova a znova sa mi to stava... cerven , horcuva... Hanbim sa za to ze sa hanbim !!!!

kaka

Hej viete co?ja som sa uz inak dlho necervernala, a myslim si ze to je tym ze kazdy den sa stretavam s inymi ludmi a ako keby si na to moj clovek zvykol...ked som este chodila do skoly tak som bola skor utiahnuta ticho a teraz musim komunikovat a uz to ide samo sem tam sa stane ze sa zacervenam ale to len malo...musim si zaklopat.. :)) tak vela stastia vam prajem dropci sebavedomia viac a myslim, že to pojde

17patka1

neviem, lebo ja som s nou nebola a ani som s nou nevolala..ona mi len odpisala na tie maily...ale dufam, ze ma nebude poznat a ani ja ju...lebo do krupiny chodim na sutaze...

17patka1

a uz mi odpisala aj psycholigicka...ale, ze teraz ma vsetko plne, takze mozem prist len v septembri...no ale budem tam chodit do skoly tak to budem mat blizko:)

17patka1

yano:veelmi pekne dakujem..ano volam sa patricia:)...a ja som este volala aj k ludovemu liecitelovi, lebo na jednej stranke sa pisalo, o soc. fobii a ze ci sa to da liecit....tak som tam zavolala a ze sa to da ale len nejakymi bylinkami, lebo psychicke poruchy nevie liecit rukami...tak uvidim ako..idem tam az 27.jula...som fakt zvedava...

simca30

ahojte...ja mam sice len 17,ale cervenanie ma trapi nejake 3 roky...k psychologovi ist nechcem...chcem sa toho zbavit sama..neviete poradit ?