Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

yano

Ku obvodnému ísť nemusíš. Lebo od nového roku sa k očnému a k psychiatrovi nemusí ísť cez obvodného. Jednoducho stačí k nemu prísť, ale lepšie je si nájsť tel. číslo a zavolať mu aby ťa objednal. Lebo keď som tam ja prišiel prvý raz tak tam bolo plno a musel ma objednať až o týžeň neskôr.

Prešov12

yano a teba sa chcem opytat taku vec ak tu prides a ked odpises, ze ked si siel k psychiatrovi potreboval si aj vymenny listok od obvodneho lekara? Povedz, ze nie prosim aspon bude o problem menej :)

Prešov11

Ahoj prešov12 ano mas pravdu nejaku partu zalozit a zit si v kruhu ludi, ktory to chapu a pred, ktorymi sa budeme citit uvolnene aj napriek problemu, ktory mame :( budeme navzajom vediet co jeden druhemu prospeje a co naopak nie lebo obycajny ludia co to neprezivaju nevedia, ze ked sa zacervenas, ze Ti to este nema pripominat alebo podobne :( ach jaaaj aj ja planujem navstevu psychiatra, ale stale akosi nie nie tam zajst ja by som bol najradsej keby tam niekto siel somnou, ale zas na druhej strane ja to tutlam, ze ma to trapi a tak by som nikoho so sebou nechcel. To aj vy namiesto toho aby ste sli mhd idete pesi? By som sa chcel s niekym porozpravat co toho psychiatra navstivil a par veci sa povypytovat :) drzte sa

zuzic

ano...myslim ze som nemozna...ze som zase nieco spackala...a mozem si hovorit ze na to kaslem a ze je mi to jedno no ked to prride zas...

ANO aj ja :(

Len by ma zaujimalo kedy toto trapenie konecne raz a NAVZDY skonci.. chcem zit slobodne, chcem byt uvolnena v spolocnosti ludi, a nie stale trpnut ci sa nezacnem strasne cervenat... Ach BOzee.. je to ako vecne bludisko.. :( Ale vy, moji neznami "spolutrpitelia" mi dodavate silu ze nie som sama... Milion krat som rozmyslala nad tym preco sa na to jednooducho NEVYKASLEm. a prestanem si to vsimat.. lenze potom to pride ten nechutny stav a ja si uvedomim ze som znova raz zlyhala... Poznate ten pocit???? :((

zuzic

ja(ajja):to je dobra myslienka...myslim ze by som to zvladla skor ked viem ze aj ten psychiater nieje bezchybny a ze vlastne pred nim nemusim nic skryvat...

ja(ajja)

Ako krajčírka, keď stojí v rade a kritickým okom sleduje švy na šatách pani stojacej pred ňou, tak ja sa sústredím na každú okolo idúcu tvár, či sa červená, či nie. Zatiaľ v mojom okolí poznám iba seba. Stále sa pýtam: Prečo práve ja??? Ešteže existuje ten mejkap, ináč by som už bola na psychiatrii dávno.

Vám poviem, že dnes ku psychiatrovi už chodí hocikto. Takže dievčatá, ak chcete ísť, verte, že je to ako ísť k doktorovi pre dorast. Tiež si treba odsedieť v čakárni plnej ľudí rôznych problémov. Potom v ambulancii, kde si vás psychiater nenútene zdiagnostikuje, založí kartu. A verte, že psychiater má chvíle, že tiež by potreboval pomoc svojho kolegu.