Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

zuzic

prosim ta nestras teraz so skolou, ked to pride budem to riesít, teraz som stasna ze som normalna...alebo mas iny napad?

jaja147

Noo ved aj ja som byvala z toho mimo ked som sa cervenala a niekto ma na to uupozornil hlavne clovek pred kt som absolutne nechcela aby sa mi to stalo... a stavaju sa mi aj teraz este take situacie a nie raz. ale coo uz s tym spravim kazdy sme nejaky.. nemozem za to ze to tak je a snazim sa ignorovat pripadne komenty kt maju byt akoze SMIESNE... .

cerveň

ja som sa volakedy cervenala ako paprika. pred tabulou, ked som dosla na zastavku mhd, ked k nam prisla navsteva a pri inych roznych prilezitostiach. zacala som sa venovat psychologii, precitala kopec roznej literatury a zacala pracovat na svojom nizkom sebavedomi. lebo som presvedcena, ze o tom to nase cervenanie je. preslo uz niekolko rokov a ja nepamätam, kedy som sa cervenala. vlastne sa uz necervenam. trvalo mi to sice 2-3roky , kym som sa vypracovala na to,ale vysledok stoji za to. prajem vam vsetkym hodne stastia

babs

AAAHOJTE VSETCI:)

aj ja sa musim priznat ze sa cervenam! je to asi uplne normalne...I ked viem,ze ked som bola mladsia cervenala som sa v jednom kuse.netvrdim,ze sa mi to este nestava ale urcite pomenej.Mozem uviest niekolko prikladov,tak napr.ked som zamyslena a nahla situacia ako sa mi stalo ze mi byvala kolegyna chytila opasok a ja som bola v rozpakoch(lebo som to vobec necakala a ani som netusila ze je niekto za mnou)takze nazvem to necakanou situaciou.a taktiez ked som bola mladsia tak som velmi tazko reagovala pred dajme tomu viacerymi ludmi ako v triede a aj trema to bola.teraz akosi to tak nevnimam.Vela spravi ak sa clovek otuka a presne dajme tomu ze mam taku pracu..Pamatam si,ako som brigadovala v 18 v tescu som sa cervenala vjednom kuseee!! :DDDD a zakaznici mi hovorili ze slecna necervenajte sa! a ked mi to povedali samozrejme este viac! zvlastne.... no ale stane sa mi to vacsinou ked som v rozpakoch(z niecoho)a kedy sa take situacie stavaju? no bezne kazdy den asi...takze vsetkym hanblivcom a hanblivkam treba to brat tak ako to pride ze to aj odide...

yano

JAJA a v ktorom okrese bývaš ak nechceš povedať tak aspoň v kraji. Lebo mi čo tu chodíme častejšie vieme z kadiaľ sme.
A ty ZUZIC už si bola u toho doktora alebo ani nejdeš. Aj mňe sa zdá, že tí psy. sú nanič. Antidepresíva sú veľmi neučínne lieky, sú skoro k ničomu, veda je v tomto smere slabá.

vero nika

keď tu tak čítam príspevky je to hlavne o sebavedomí kt ja tiež ešte stále nemám aké by som chcela... ale hovorím každemu do očí čo si myslím a to mi pomáha nič nezatajujem

vero nika

aj ja to mám :) a nespraviš s tým nič:) môžeš sa len naučiť /a je to ťažké/ reagovať v takých situáciach. neutiahnuť sa ale naopak akoby nič... inak mi tiež veľa ľudí povedalo že je to veľmi milé na mne :D ja si už z toho robím teraz srandu ale boli časy keď som nebola schopná normálne žiť :/ červenám sa skoro stále aj vtedy keď o tom neviem... čo už :)))