Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
prosim ta nestras teraz so skolou, ked to pride budem to riesít, teraz som stasna ze som normalna...alebo mas iny napad?
ale keď začneš chodiť do školy tak neviem
yano, ahoj nie nebola som teraz sa to zlepsilo (klop, klop)
Noo ved aj ja som byvala z toho mimo ked som sa cervenala a niekto ma na to uupozornil hlavne clovek pred kt som absolutne nechcela aby sa mi to stalo... a stavaju sa mi aj teraz este take situacie a nie raz. ale coo uz s tym spravim kazdy sme nejaky.. nemozem za to ze to tak je a snazim sa ignorovat pripadne komenty kt maju byt akoze SMIESNE... .
ja som sa volakedy cervenala ako paprika. pred tabulou, ked som dosla na zastavku mhd, ked k nam prisla navsteva a pri inych roznych prilezitostiach. zacala som sa venovat psychologii, precitala kopec roznej literatury a zacala pracovat na svojom nizkom sebavedomi. lebo som presvedcena, ze o tom to nase cervenanie je. preslo uz niekolko rokov a ja nepamätam, kedy som sa cervenala. vlastne sa uz necervenam. trvalo mi to sice 2-3roky , kym som sa vypracovala na to,ale vysledok stoji za to. prajem vam vsetkym hodne stastia
AAAHOJTE VSETCI:)
aj ja sa musim priznat ze sa cervenam! je to asi uplne normalne...I ked viem,ze ked som bola mladsia cervenala som sa v jednom kuse.netvrdim,ze sa mi to este nestava ale urcite pomenej.Mozem uviest niekolko prikladov,tak napr.ked som zamyslena a nahla situacia ako sa mi stalo ze mi byvala kolegyna chytila opasok a ja som bola v rozpakoch(lebo som to vobec necakala a ani som netusila ze je niekto za mnou)takze nazvem to necakanou situaciou.a taktiez ked som bola mladsia tak som velmi tazko reagovala pred dajme tomu viacerymi ludmi ako v triede a aj trema to bola.teraz akosi to tak nevnimam.Vela spravi ak sa clovek otuka a presne dajme tomu ze mam taku pracu..Pamatam si,ako som brigadovala v 18 v tescu som sa cervenala vjednom kuseee!! :DDDD a zakaznici mi hovorili ze slecna necervenajte sa! a ked mi to povedali samozrejme este viac! zvlastne.... no ale stane sa mi to vacsinou ked som v rozpakoch(z niecoho)a kedy sa take situacie stavaju? no bezne kazdy den asi...takze vsetkym hanblivcom a hanblivkam treba to brat tak ako to pride ze to aj odide...
nitriansky kraj.........
JAJA a v ktorom okrese bývaš ak nechceš povedať tak aspoň v kraji. Lebo mi čo tu chodíme častejšie vieme z kadiaľ sme.
A ty ZUZIC už si bola u toho doktora alebo ani nejdeš. Aj mňe sa zdá, že tí psy. sú nanič. Antidepresíva sú veľmi neučínne lieky, sú skoro k ničomu, veda je v tomto smere slabá.
keď tu tak čítam príspevky je to hlavne o sebavedomí kt ja tiež ešte stále nemám aké by som chcela... ale hovorím každemu do očí čo si myslím a to mi pomáha nič nezatajujem
aj ja to mám :) a nespraviš s tým nič:) môžeš sa len naučiť /a je to ťažké/ reagovať v takých situáciach. neutiahnuť sa ale naopak akoby nič... inak mi tiež veľa ľudí povedalo že je to veľmi milé na mne :D ja si už z toho robím teraz srandu ale boli časy keď som nebola schopná normálne žiť :/ červenám sa skoro stále aj vtedy keď o tom neviem... čo už :)))