Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

jaja147

Jasne ved ja to chapem... Ale mna co sa tyka vysky alebo priatela to nemozem tvrdit ze by ma to obmedzovalo . NA vysku som chcela ist vzdy je to moj ciel a ten mi veru neprekazi vobec nic.. ani cervenanie. Zvladla som zakladnu pomaly aj strednu ,, myslim te to bude ok ..

yano

JAJA147 a ty v takomto stave dokážeš ísť na vysokú školu, alebo si nájsť priateľa, môj stav nedovoluje ani jedno preto to musím takto riešieť.

jaja147

U mna to bolo uplne najhorsie tak pred dvoma rokmi vtedy ma kazde rano brucho bolelo a triaslo ma ked som mala ist do skoly s tym ze co zas bude... Pamatam si aj na to ked som to uz nevydrzala a prestavku som stravila na Wc so zachvatom placu... lebo opat som sa vtedy strapnila.. bolo to naozaj dost zle. A nikomu nedopinalo ze ppre mna to je ozaj problem, najlahsie je sa niekomu smiat za nieco za co nemoze.. Potom sa mi podarilo zhodit vyse 10 kil co dost zdvyhlo moje sebavdomie a viac si verim ale staale to vo mne je. Napr uplne trapna situacia by bola keby ma napr moj priatel kt zatial nemam ale nieco sa crta, predstavi svojim kamarratom.. Urcite by mmi v hlave zaplo ze iste sa im nepaciim .. a cervenala by som sa. Su to chore predstavvy ale pre mna dost realne. U psych som to nikdy neriesila nikdy by som sa asi nedovazila k nej ist nevedelaby osm to vysvetlit nikomu naco a preco tam idem aj ked je to asi spravna vola riesenia problemu . Je X situacii na ktore by som si po case ani nespomenula, plynule by presli a ja sa aj tak pri nich cervenam... mno zaujimave. Ale vzdy som si myslela ze som divna a JEDINA na svete.. teraz aspon viem ze v tom nie som ssama:)Zaujimave kolko ludi ma rovnaky problemik...

yano

Toto čo si napísala jaja 147 je úplne presne môj prípad, ja som kôly tomu radšej nešiel na vysokú školu tebe ten stress z toho červenania sa už nadal zniesť. Mne sa podarilo obmedziť to červenanie, ale ten stres bol každý deň, teraz keď robím tak už je to lepšie, ale ma zase chytajú depky, lebo lepšie bolo medzi kolektívom byť. Ja to už riešim u psy., ale zatiaľ vidím, že mi pomáha len jeden liek xanax, ale má to strašnú nevýhodu, človek keď si dá málo tak nič necíti a keď si dá trochu viac tak sa cíti ako opitý, ale to by mi nevadilo, ale to, že si skoro nič nepamätám z toho času a hlavne to, že raz za mnou prišla mama a spýtala sa ma, že či som niečo v rotobe nepil, no zbohom neviem čo ďalej, ale žiť sa s tým určite nedá aspoň mne.

jaja147

U mna sa to zacalo prejavovat na strednej skole.. dovtedy som ani netusila ze mam taky problem . Raz sa ma spoluziacka len tak spytala ze co som taka cervena a zetaka byvam aj ked odpovedam a takk .. nevedela som si zvyknut na novy kolektiv na nove tvare od mala som hamblivejsi typ cloveka s nizkym sebavedomim . Hoci som ze vraj pekna a sikovna baba co ja viem ja si to moc nemyslim.. v triede sa necitim vo svojej kozi mam pociit ze s nimi sa nemam velmii o com bavit. A dost ma ranilo a rani ked sa obcas na mne spoluz. alebo spoluziaci smeju aka som cervenaa proste ako keby doslova cakaju kedy sa zacnem cevenat ... Vtedy je to uplne strasne. Snazimm sa uz cez to preniest som s nimi posledny rok o rok uz budem na vyske a kazdy niekede inde.. ale totoo je dost neprijemny problem . aj ked zijem s tym.. :) Lebo inu moznost nemam

jaja147

Lebo presne take pocity mavam aj ja ako pises... vtedy si pripadam trosku ina.. inak kolko mas rokov ak smiem vediet?? ja 18

zuzic

nie nie to len tak vyznelo...teraz mam pocit ze som normalna akoze ze sa necervenam a mam sa super. ale ked zacne skola a zacnem sa cervebat, mat stresy a tak potom mam pocit ze som ina, jednoducho sa neviem spravat ako ine holky...ale to normalna malo byt v uvodzovkach...

yano

iný nápad nemám, už 7 mesiacov tam chodím a stále nič tento týždeň idem zase na kontrolu, som zvedavý čo mi zase predpíše a čo mi na to povie.