Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
ja(ajja) to odkial si vzala taku mudrost ze sladkosti a mucne jedla drazdia cievy v oblasti tvare?sugescia?alkohol,stiplave jedla a podobne to hej,ale nie sladkosti :D a ak si sa fakt rozpravala s hocijakym lekarom pracujucim v laserovom centre (a na slovensku je ich uz dost) tak by ti s istotou povedal ze sa to da "vyriesit",ale je to dost drahe a zakrok sa musi opakovat viackrat.no zbytocne to tu opakujem,lebo zas nejaky mudrlant ktory to ani neskusil napise ze je to nemozne...
ja(ajja): diki za tvoju radu...budem sa podľa toho riadiť...si zlatá...ďakujem
napokon vysvitlo, že robia iba odstraňovanie výrazných červených žiliek. A ja som pochopila, že za červenanie fakt nemôžeme, lebo je to záležitosť nervov, ciev, ... tu už to jeden chlapec písal, ... vegetatívneho systému... ktorý neovplyvníme. Ovplyvníme to iba tak, že sa budeme vo svojej koži cítiť sebaisto, uvoľnene, bez napätia. Dá sa to. Ja som už napísala, čo mi pomáha, ale napíšem ešte raz. Hoci mám dobrú pleť a neznášam mejkap - používam ho, lebo sa cítim sebaistejšie. Navštívila som psychiatra, bez odporúčacieho lístka obvodného, skrátka, nemusí o tom nikto vedieť a užívam antidepresívum magrilan - pomáha mi, cítim sa uvoľnene, mám dobrú náladu, teším sa zo života, nemám strach z ľudí, ba naopak, vyhľadávam ich spoločnosť. Ďalej, vychádzky na vzduchu, aby som okyslicila mozog, vyventilovala napatie tzv. nordic walkingom a beriem aj psa. Dbám na to, aby som jedla minimum sladkostí. Postupne sa ich zbavujem. Spôsobujú začervenanie tváre. Sladkosti a veľa múčnych potravín majú vplyv na to, že tvár je červená, nejako tie žilky v tvári podráždia a tvár niekedy až páli po zjedení veľkého množstva sladkostí. Keďže mám rada sladké, nahrádzam ho ovocím, sušeným ovocím. Jem aj múčne jedlá, ale s mierou. Po dvoch mesiacoch takejto stravy, môžem zodpovedne povedať, že tvár mi pekne obelieva. Návody, ako si pomôcť, som prečítala od týchto ľudí, čo tu zverejnia svoje skúsenosti. Ak máš takýto problém, pokús sa nájsť psychologa a objednaj sa k nemu. Za pokus to stojí. Mama by o tom rozhodne mala vedieť. Si jej dieťa a matky by obyčajne aj za svoje deti dýchali, len aby ich deti nič nebolelo, aby boli šťastné. Samozrejme, ak to píšem, ak nemáš ešte 18 rokov.
ja(ajja) nechapem preco si neskusila to laserove centrum ked ti lekar povedal ze sa to da odstranit...
sofinka111: diki za radu...budem sa snažiť nemyslieť a nesústrediť sa na seba, ale na druhých...počuj a ta psychologička ti nedala žiadne lieky len ti povedala toto?...
skor sa asi sustredim na druhych co si o mne myslia... a aby som nevyzerala ko debil . hoci ked som bordova tak tak vyzeram .. ako blazon:(
ved som písala. nečítala si?
mne povedala psychologicka, že sa mám sustredit na druhých, zaujímať sa o nich a nie o seba. V podstate ma pravdu.Cervename sa,lebo sme sustredene na seba.
boze nie je tu niekto taký, kto nám poradí čo máme s tým robiť?...keby som aspon vedela, či sa to dá vyliečiť...prosím napíšte mi dakto kto bol u psychologičky a čo mu povedala...
moj pribeh: pod na pokec prosiim...
preco ja....... ako keby citam o sebe !!!! UUPLNE VAZNE. nepoznam nikoho takeho ako ja :((( Preco??? neznasam ked sa mi smeju ... neznasam sa !!! a cervenanie nedokazem zastavit niekto sa ma nieco spyta alebo len odpovedam a uz citim to teplo lebo nie som si uplne ista sama sebou aj ked som sa to ucila !!! ucim sa na jednotky dvojky.. a o par dni ma caka vystupovanie pred triedou . zas budem na vysmech a nebudem sa sustredit ani na to co hovorim len na to ci sa cervenam .. budem horiet :((( mne make up nepomaha. povedz preco musime takto sa trapit?? niekto ani len NETUSI co je cervenanie a niekto s tym bojuje den co den ... stale dokola:(