Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

bojazliva777

dee lenze chapes keby mam dovod sa cervenat nepoviem .. ale stat pred tabulou , alebo citat nieco z miesta a citit silne teplo v licach je podla mna.. zvlastne. Ono mozno tym ze niekto ma na to upozornuje tak tym to je u mna siilnejsie chapes, A stat tam a pozerat na nich taka kraaasne bordova.... hmm nic moc pocit vies?.. Ale mas pravdu asi su este deti nezrele.. Ale aj tak to cloveka zaboli hlavne ked to NEVIE zmenit.. a dokola sa to opakuje.. Alebo zas len zvelicujem?? Hm neviem uz ani sama..

Deee

Bojazliva netrap sa tym, ja sa cervenam cely zivot, aj na strednej a dokonca celu vysku som sa cervenala ked ma niekto oslovil alebo prekvapil nejakou otazkou, brala som to, ze je to raz tak, ak sa ti niekto smeje je to nezrely clovek a nestoji ti za to, aby si sa tym trapila, raz mozno stretnes niekoho, kto ti povie, ze to cervenanie je mile...mne to hovori moj manzel a mamina takze to absoluuuuuuuuutne neriesim

bojazliva777

Anonym a ty mas koko rokov?? JA som dnes zase raz uuplne zlyhala... Bolo to otrasne.. Od nedele sa ucim jeden predmet , dost tazke to bolo a tak som sa tomu venovala. Bolo toho vsak vela a ja som si nebola uplne ista ci to vsetko ovladam na 100%, proste bola tam urcite nervozita. Dnes skusal spoluziacku a potom povedal ze ppo nej pojdem ja,:tak som si povedala fajn klud, zvladnem to .. Hned ako zaznelo moje meno, ze teda uz mam ist , vstala som a spoluziak hned ze CERVENAA a ja som totalne znervoznila proste ma to vykolajilo ... Prisla som pred tabulu . Snazila som sa pravidelne dychat. Myslim ze to sa mi aj celkom darilo, ale aj tak som doslova citila ako horiim .. Pozrela som sa na spoluziaka a tem total zachvat smiechu ze Ale ved pozri aka je cervena... (hovoril to niekomu druhemu neviem uz komu) Uplne som sa citila katastrofalne ta cerven sa nedala ovladat .. Potom ssom sa ako tak ukludnila. Dostala som sice jednotku ale znova vo mne nastal uuuplny blok ze zase som to vobec NEZVLADLA. Preco sa vsetci moji spoluziaci doslova NEVEDIA cervenat a ja stale toto ... Sak to nie je zivot... Musim na to stale mysliet .. Alebo ked nie som si niecim uplne ista , ked neovladam daku latku lebo nie vdy sa vsetko stiham naucit. Vtedy ked ma napr z miesta vyvola ze povedz mi to a to a ja to neviem , nemam o tom potuchy tak znova horim a citim ako na mna vsetci pozeraju ..........Alebo prekladame vety z cudzieho jazyka, som na rade, poviem to zle a prof. Caka ze co poviem , ako sa opravim . A ja to fakt neviem a znova horim .. Nechapem sa!!!!!!!!!!! Ked som mimo skoly som ako vymena , uvolnena, sebavedoma... A to este nemam za sebou ten prejav ... To asi nezvladnem , zhorim pred tou tabulou .... Straaasne vela vela krat som si povedal ze uz to bude len dobreee ze to zvladne ze to je za mnou . A nie je .. Niektorii ludia su absolutne nechapavi !!!! Pre nich som smiesna... Oni sa zabavaju . A mne to trha vnutro ... Neznasam skolu ,. Hlavne kvoli tomuto !!! Ja uz neviem , ja to asi vzdavam.... K psych. Sa nechystam staci mi ked vylejem svoje myslienky sem . Keby nie je toto tak ja neviem .... Strasne vas vsetkych chapem ako vam je, verte mi ... Ja nechapemm kde mam sebavedomie. Dostala som ponuku fotit katalog, ale odmietla som to ... Aj ked mozno to raz vyskusam . Tak skareda asi nie som ja neviem .. Ale moje lica v skole x krat hori... A ja netusim preco ... Znova a znova... Preco?? .............. :(

anonym_9

aha pomoc : aká to má byť kniha?...a pomôže mi to?...vieš lebo ja už tri roky som taká a myslím na to celé dni a neviem sa tých zlých myšlienok zbaviť...

anonym_9

bojazliva777 : počuj ako si pomôžeme, čítaš už dajakú knihu, či ešte nie?...ja mám taký istý problém ako ty a veľmi dobre ti rozumiem, aké je to ťažké...odpíš mi prosím...čo budeš s tým robiť

hayovka

aha pomoc, ked tomu veríš, tak si to praktikuj. Pre mna to nieje. Je to proste celé také umelé...tie knihy su pre biznis, nie pre pomoc. Poznám ludí, ktorí sa podla toho riadia a su neznesiteľní, Laždý sa im vyhýba, lebo kecaju o pozitivnom myslení, ale ked príde nepríjemná situácia, tak su agrsívní a negatívní, až mi je z nich zle. Ale nechcem ti brať tvoje knihy, kludne sa podla nich riad, ked tebe osobne pomáhajú.

bojazliva777

aha pomoc dakujem .... dost si ma veru povzbudila..:)Budem na to pamatat !!! Velmi by som to chcela zmenit.. ale to cervenanie je asi vacsi pan.. Ale strasne ti dakujem

aha pomoc

bojazliva777: Veľmi dobre ti rozumiem, nie si sama, takých to ľudí je veľa a buď si istá, že to nemusí byť trvalé, môžeš to zmeniť kedykoľvek. A pre to, že máš taký úzkostný problém sa nemusíš nenávidieť, pretože máš určite kopu iných prednosti :-)Vieš, ono je to len na našom myslení. S malým deckom ako zachádzaš neprimeranie kričíš na neho, nemáš ho rada,biješ ho, stále mu vyčítaš chyby bude tie chyby opakovať zas a znova. Ešte nikto nikdy nevychoval rozumné, citlivé, láskavé, spoločenské dieťa takým to spôsobom. ---Všimni si, že ty toto robíš na sebe. Vravíš si, že sa nenávidíš, stále si vyčítaš chyby zakazuješ niečo svojmu vnútru... Ako teda chceš dosiahnuť úspech? Najlepší rodičia sú tí, ktorí milujú svoje deti, najlepší učitelia sú tí, ktorí milujú svojich žiakov.. a najlepším majiteľom svojho tela je ten, kto svoje telo miluje. Nauč sa milovať aj ty sama seba, namiesto myšlienok na úzkosť myslí na to čo ti ide najlepšie, na to za čo vďačíš, za to čo ťa obšťastňuje. Myslí na to ako by si chcela vyzerať pred ľudmi a ako by si to chcela prednášať. NAOZAJ stále si predstavuj svoj úspech pred tou tabuľou, predviedčaj sa, že ti to vyjde, že si sebavedomá, a že si veríš.. stále stále stále. Nikdy nemysli na to čo nechceš ale na to čo chceš... pr: zlé myslenie: "nechcem sa červenať, nechcem aby mi bušilo srdce" dobré myslenie: "chcem byť suverenna pred spolužiakmi, chcem byť pokojná a maximálne uvoľnená" :-))
Skúšaj Skúšaj Skúšaj.. o svojej chybe sa s nikym nerozpravaj, zabudni na ňu pošli ju niekam do... :-D Mysli predovšetkým na to čo chceš, predstavuj si tie najkrajšie situácie a o tom sa s druhými rozpravaj, za každým svojim úspechom si povedz "super, dnes mi to šlo lepšie" :-) a podobne.
Veľmi ti držím prsty :-)