Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
Ahojte!Zistil som že sú na to tablety...podrobnejšie nabudúce....Azuritka odpíš...Pa
alpaka: ďakujem pekne za podporu, to vie potešiť. Dlhšie som tu nebola, ku psychológovi ešte samozrejme chodím, je to už lepšie, aj keď to červenanie je tam stále...Hlavne, že po psychickej stránke je to už lepšie. Dúfam, že sa to ešte zlepší a ja budem žiť normálny a plnohodný život. Zatiaľ sa majte krásne, papa
Ahojte spolutrpiaci!Som muž a mám 41 rokov.Mám taký istý problém ako vy.Nevie niekto o nejakom stretnutí alebo seanse rovnako postihnutých ľudí?Držím všetkým spolutrpiacim palčeky. PA.
Je sranda, ze som tu nasla tuto temu, uz som davno hladala nieco podobne :-) a to prave preto, ze ludom ako sme my "postihnutym" cervenanim pomaha uz len to, ze vedia, ze v tom nie su sami. Ja sa cervenam vkuse, pracujem na dost vysokej pozicii, a praca s klientmi je niekedy problem. Cez telefon je vsetko v pohode ale prvych 10 minut na stretnuti je vzdy cudnych a cloveku sa trasie hlas a v duchu sa boji, ze kazdu chvilu bude cerveny. Niekto mi raz poradil, nech si vzdy pomyslim, ze som dokonalejsie a mudrejsia a krajsia ako ten s kym sa rozpravam (co nemusi byt sice vzdy pravda a velakrat ani nie je :-) ale niekedy to zabera. Nie vzdy ale zabera. Ale co mi najviac zabralo, je ze ak sa mi uz aj stane, ze sa cervenam, robim sa ze sa nic nestalo, neotacam hlavu, nepozeram sa dole ale pozeram sa priamo do oci toho cloveka s kym sa bavim a v duchu si hovorim aky je obycajny a nie je v nicom lepsi a postupne citim ako cerven odchadza. Ak si budete hovorit, ze ste cerveni tak sa to bude stupnovat, treba skusit si to nevsimat. Viem velmi dobre o com hovorim, zdielam to s Vami a myslim,z e teraz mi to velmi pomohlo, ze v tom fakt nie som sama a mozno sa vlastne velakrat cervenam pred niekym kto ma taky isty problem...clovek nikdy nevie.Tak to len treba skusat, zvysit si sebavedomie troska a mysliet pozitivne - hadam to aspon trocha zaberie...drzim vsetkym palceky :-)))
aj ja to poznám a je to strašne nepríjemné a keď cítim, že sa červenám,
tak to ma zaleje ešte viac ja som už
z toho uplne zúfala. ale zdá sa mi, že sauna pomáha!
som rada,ze som si nepovedala co uz...preco to neskusis a hned vzdavas?
mam tiez tento problem,ale da sa proti tomu bojovat jedine tym,ze si dvihnes sebavedomie,ale to musis robit vedome....pytat sa daco ucitela alebo tak a ono to postupne prejde...aspon t tejto oblasti...ja to zas mavam pri niekt. chalanoch....je to dost trapne,ale co uz....
ty si,to bola len rada..ja som to proste nechala zajst daleko u seba.potom sa to tazsie riesilo.a dokonale crty....som normalna baba.co tie tvoje?
dik alpaka citim sa teraz lepsie si mi to sebavedomie fakt zdvihla:)a co tie dokonale crty tvare?