Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

azuritka

Mojko - rozluckova rec nakoniec celkom dobre dopadla, nejako som to rychlo odbila ale vobec som nepovedala to co som si dva dni hovorila :)))) celkom trapas ale zachranilo ma to, ze mi vybehli slzy akoze od smutku, ze idem prec, tak som zakryla nervozitu. Napis uz konecne ten tvoj mail kam Ti mame pisat :)
Ostatni stale Vam drzim palceky aby sa to len zlepsovali. Baby nebojte postupne to prekoname, vela robi sebavedomie a hlavne skusenost. Niekedy uz citim ze som na tom lepsie a to je fakt vtedy ked mam zo seba dobry pocit a moc si nenahovaram, ze budem cervena alebo ze sa mi zatrasie hlas. Snazim sa na to nemysliet a ked sa mi aj zacne triaast hlas a citim horucavu hovorim dalej akoby nic a kaslem uz na to, ze to vidia ludia...verim, ze toto pomoze a raz sa to navzdy vytrati :( dufam :)))

zlatovlaska

Ahojky, tak ako sa mate po Valentinovi.Ja som bola v cera s kamoskami na diske v Presove. Je to divne lebo aj ked sa rozpravam s kamoskou tak sa pri nej niekedy cervenam. Niekedy sa vyhovorim ze mi je teplo ale je to hlupe. Ajojka, kde chodis na vysoku skolu. Ja chodim do Presova a studujem prvy ročnik. Tiez neznasam, ked mam nieco hovorit pred ucitelom. Tiez by som chcela ist za psychologickou ale neviem ci to pomôže ale dufam, ze ano.Tiež by pomohlo, keby sa clovek mohol porozpravat s niekym, co tiez ma ten problem. Tak sa majte papa a zelam prijemny den. Ahojky

creassy

ahojte, skuste si pozriet novu stranku www.sociofobik.sk kde pisu ludia, ktori maju problem s cervenanim a tak celkovo so strachom z urcitych situacii. je suprova. paaa

ajojka

ahojte, som rada, ze nie som v tom sama... Ani neviem, kedy som si prvykrat uvedomila moje cervenanie a tym aj trapnu situaciu pre mna. Mozno este zaciatkom puberty. No a sprevadza ma to az po vysoku skolu, som uz v poslednom rocniku a hroooozne sa bojim vystupenia pred komisiou pri obhajobe diplomovej prace. Prednasanie mi neslo pocas celeho studia a ked sa dalo, radsej som sa tomu vyhla, lebo vyjadrovat a obhajovat svoje nazory pred mojimi spoluziakmi bola moja nocna mora. Ale nejak som to zvladla... Neznasam svoju spoluziacku, ktora mi nikdy nezabudne pripomenut, kedy sa cervenam, ci uz pri prednasani nejakej seminarnej prace alebo uz len pri normalnom nakupovani... Je to proste hrozne tazke... Najviac sa bojim ked po skole nastupim do prace, budem sa musiet predstavit tolkym novym ludom, proste nove situacie a s tym spojene stresy a samozrejme moje CERVENANIE... joooj poradte mi prosim, co s tym... nikdy som nebola u psychologicky, ale ak to pomaha, tak tam zajdem... citala som tu o nejakych liekoch. Je to fakt osvedcene? Vdaka za radu, majte sa, a prajem vam vela stastia pri boji s cervenanim, papa

aj ja...

hello spolutrpiaci, mam podob problem ale postup vystavovanim sa sa mi dari zvladat rizikove situacie:) nikdy sa neizolujte,... ked nebudem chory tak pojdem skusit darovat krv:) mozno ten naval do "fejsu" nebude taky silny:) drzim palce vsetkym

zlatovlaska

Ahojky,dakujem ze ste reagovali na môj prispevok. Problem je v tom, ze ja sa nechcem s tym zmierit.Chcela by som zit ako ostatny bez toho cervenania. Zavidim napriklad hereckam alebo spevackam, ze sa necervenaju. Ak by som ja mala hrat nejaky film asi by som to nezvládla. Chcela by som zajst za psychologickou, mozno by mi pomohla aspon za pokus to stoji. A tie tabletky sa daju normalne kupit v lekarni alebo su na predpis? Dakujem za informacie. Majte sa, este sa ozvem. papa

creassy

Ahojte..
Zlatovlaska, myslim, ze by pri cervenani pomohla prave ta brigada pri pokladni (napr.). Zo zaciatku by si bola stale cervena, ale po case by sa ti to zdalo uz normalne. Po urcitej dobe by si si zvykla na to, ze je okolo teba tolko ludi, ktorym sa musis prihovarat, lebo by si si zvykla na to prostredie. Viem, ze je to pre teba teraz nepredstavitelne, ale niekedy sa musime postavit strachu tvarou a ked to prekoname, pride potom taky krasny pocit, ze sme nieco pre nas velmi dolezite dokazali (aj ked iba na chvilu, ale stoji to za to). Drzim ti palce..

mojko

Ahojte všetci!Tak som tu zas.Zlatovlaska ja chodil k psychologičke ale nepomohlo.Bolo tam fajn krasne sme si kecali ale ked som vysiel von všetko bolo ako predtým.Vravela že to je určite z prostredia v ktorom som vyrastal.Tablety existujú volá sa to Guajacuran.Len jeden krat som ich použil ale pomohli.Dal som si hned 2 tablety-dražé.Zdravím všetkých a držím palceky!