Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

zlatovlaska

Ahojky,mojim problemom je tiez cervenanie, a dost mi to zneprijemnuje zivot.Spociatku som si neuvedomovala, že sa cervenam, až ma na to upozornil brat.Cervenam sa , ked sa ma niekto nieco pýta, alebo mam s niekym viest dlhší rozhovor.Určite by som nemohla brigadovat v obchode za pokladnou, lebo tam by som stretavala velmi vela ludi. Bojim sa aj chodit s chalanmi aby som sa pri nich nemusela cervenat. Chcela by som navstivit psychologicku ale je to dost trapne.Mate už niekto s tym skusenosti a nemôžu na to pomôct tabletky? Please odpiste mi.

mojko

ahoj Azuritka aj všetci ostatní!aj ja dlho nebol... ale som rad že niekto na mna myslel...ja nemam nic nové raz ako keby bol utlm a inokedy sa to valí za sebou... ako si dopadla na tej rozluckovej reči? ja by to nezvladol..radsej si to ani nechcem predstavit ako by to dopadlo...drzim palceky..al niekto osobne mozte na moj mail..tesím sa..ahojte!

azuritka

mojko - sorry dlho som sa tu neukazala ale rada si vypocujem tvoj osobny pribeh a samozrejme aj ostatnych. Musim zacat kontrolovat tuto stranku casstejsie, mozno si nakoniec pomozeme sami navzajom, kto vie. Dnes mam prave pocit, ze o 4tej hodine sa budem cervenat ako rak. Chapete to? je este len 10 hodin a ja viem, ze to pride uz teraz to mam vsugerovane. O 4tej sa totiz lucim v praci lebo odchadzam naspat na SK a tu to funguje tak, ze ked niekto odchadza tak sa tu zhromazdi 50 ludi a musim povedat rozluckovy prihovor :) takze uz odteraz mam nervy, ale hovorim, ze ma hadam 2 minuty slavy nezabije. Koxo, ludia musime to nejako spolu prekonat, tak piste a davajte rady a mozno prave pocit ze v tom nie sme sami nam pomoze. Mojko napis o tych liekoch :) drzim palceky vsetkym!

alpaka

to ma tesi,ze na tom pracujes..niektory ludia sa s tym radsej zmieria..aby nemuseli vynakladat usilie..je to pre nich pohodlnejsie.ale potom sa trapia....radsej trocha stresu..teda dost...ale casom to prejde..aspon sa to urcite obmedzi..uvidis.

pinky

dakujem alpaka, potesilo ma, ze sa mi k tomu niekto vyjadril. Viem, ze si musim viac verit a clovek ma vzdy dovod preco zdvihnut hlavu a byt na nieco pysny... len este musi prist na to moja psychika :) ale pracujem na tom.

alpaka

pekne si to napisala,ale ked som sa toho zbavovala ja,tak mi psych nevravela,ze to mam ignorovat..prave som musela kazde cervenanie sledovat..dokonca som si pisala poznamky..kde preco ake myslienky som mala..zo zaciatku sa mi to zdalo priserne trafene,ale teraz,ked som uz stastna a vidim tie pokroky,ked to uz skoro uplne zmizlo..tak si vravim ze je fajn,ze som to nevzdala len pre moje pocity.na zaciatku ked som sa tym vsetkym takto prilis zaoberala..tak som mala take fazy..ze som sa cervenala skoro vkuse..lebo mi nic ine nechodilo po rozume len cervenanie.ale ako som postupne prisla na tie myslienky,ktore to spustali a nahradzala ich inymi..tak sa to stracalo a stracalo..az...a ja osobne by som sa o cervenani s kamaratkami nerozpravala,citila by som sa dost trapne..ja som vtedy dost zranitelna..a radsej som si nahovarala,ze to nik nevidi :o),skus este zabojovat,za to nic nedas pinky

pinky

ahojte, už dlhšie som hladala odpoved na svoj problem...cervenanie sa. Neznasam to, nenavidim to a neviem co s tym urobit. Keby niekto chcel recept, viem mu presne poradit, ale sama sebe neviem poradit. Viem, ze je to cele v hlave a o myslienkach. To znamena, nevsimat si to, pozerat sa druhym aj tak do oci a keby sa aj opytali, preco sa cervenam, povedat napr. to je moj sposob vyjadrovania. Ak neviete co so sebou, tak si predstavte ze sedia na zachode :)) alebo druhy sposob \"rychla injekcia sebavedomia\" - viem to, som fantasticka/y, som vynimocna/y, krasna/y.
Ked som bola na strednej tak sa mi stalo, ze sa cervenam, ani uz vlastne neviem za co. Mama ked ma videla, ze sa cervenam na ulici, tak mi este \"pomohla\" a povedala mi: \"vysvetli mi teraz, preco sa cervenas..\" Samozrejme, ze som jej nevedela dat odpoved, a este mi ten stav prehlbila. Ked sa to opakovalo, tak mi povedala, ze nech s tym nieco robim, ze ako sa na to mozu pozerat ostatni. Vyhladala som psychologicku. Jej som povedala svoj problem. Robila si poznamky, davala mi testy. Ale mne to stale neprislo ako, ze mi ma pomoct. To co sa ma pytala, ze odkedy to registrujem ze mam tento problem a ze v akych situaciach sa mi to stava a tak.. stale som sa citila, ze ved to mozem rozpravat ktorejkolvek kamaratke alebo nejakej osobe a je to to iste. Ked som jej povedala, ze to mam ze sa na mna pozrie nejaky \"pre mna pekny chalan\" tak mi povedala, ze ved som pekna ze nemam sa za co handbit. Prestala som tam chodit, lebo mi pripadala, ze len vyzveda a nic nepomaha. Presla aj vysoka skola /aj tam to bolo/ a teraz pracujem a zda sa mi ze je to nejake castejsie. Uz sa citim, ze sa cervenam snad aj sama pred sebou. Chvilu sa citim byt silna, a poviem si ze, teraz zvladnem kazdu situaciu a len co sa rozpravam s niekym tak bum a opat je to tu. Najlepsie je ked citim ten prival tepla a pomale cervenanie. Niekedy je to len teplo a niekedy som cervena ako ohen. Citala som aj ze to moze byt zo stitnej zlazy. Bola som u endokrinologicky a vraj uz ju mam ok. Poviem vam, ja sa viem cervenat aj za druhych ludi - to urcite neviete ani vy :) - normalne mi je za niektorych trapne /samozrejme, co su moji blizky, kamarati/ a cele je to o vztahovacnosti. Kolkokrat je to ich problem co urobili a ja si to pritiahnem na seba. Castokrat som nad sebou rozmyslala a snazila si sama diagnostikovat moj problem. A tu je vysledok, nesmiem nad sebou tak velmi rozmyslat a prehnane sa kontrolovat a pravidelne dychat. Citim, ze ked ocerveniem tak ja vlastne ani nedycham.

mojko

Ahojte všetci nešťastní!Ja mám teraz takú odmlku v červenaní.Ale to je asi len klam.Iste sa to vráti. fnuk...pa pa všetci

dablik

Caute ... mozte mi povedat preco ked si vypijem pol deci alebo proste nejaky alkohol tak hned mi na tvar vybehnu take cervene co ja viem take cervene skvrny !! Je to strasne nepriemne nemozem si ani nic vypit neviete preco ? ma to tiez niekto ? ked uz si dam viac tak potom to uz zmizne a uz mozem pit kolko chcem ale ked dam ten prvy tak som cely cerveny a horim

alpaka

tablety proti zakernym myslienkam..mozno by mohli pomoct nejake na uzkost.mne stacilo vidiet ked sa cervenal niekto iny...a uz to bolo, alebo ked niekto spomenul,ze som nejaka cervena...nabralo to grady..ale vlastne neskor uz aj slovo cervena vyvolavalo myslienky o cevenani a nasledne sa to prejavilo...diky bohu ze sa to minimalizovalo,to boli hrozne stavy.napis o tabletkach,ma to zaujima.pa