Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

ija

Ahojte, až doteraz som si myslela že sa červenám len ja. Mám 28 rokov a ťažko sa mi s tým žije a ešte horšie sa s tým dokážem vyrovnať. Začervenám sa stále ked to najmenej čakám. Nie je to vôbec príjemné a dosť sa za to hanbím. Neviem čo robiť aj ked som vyskúšala rôzne krémy proti červenaniu pleti vôbec to nepomohlo. Ak máte niekto nejaké riešenie tak napíšte. Vdaka a všetkým držím palce, aby sa nám to pdarilo nejako odstrániť.
ahojte

pohodkaaa

Ja som sa cervenala dost ale normalne ked som si precitala toto som si povedala sak takych ludi je vela mozno to je aj ten s ktorym prave hovorim pri cervenani. Vsimla som si ze som pouzivala HORMONALNE maste lebo mam ekzemy a skutocne prestala som pouzivat a velmi sa to zlepsuje.
A ked viete ze mate nieco tazke pred sebou tak sa super oblecte nech sa citite sebaisto a hlavne na to nemyslite. Poradte sa s lekarkou a je taky krem od BOIDERMY co to vraj trochu reguluje tak skuste ale ak to je psychicky problem tak s tym bojujte.. mne veeelmi pomoze ked si dam MEJKAP, poviem si tak a teraz to uz NIKTO NEUVIDI a uplne mam v tom taku istotou...

andrea55

Zlatovlaska. Mas stastie,ze mas okolo seba ludi,ktori sa tiez obcas zacervenaju, a potom to aspon neberete ako taku tragediu... mozno keby aj okolo mna boli taky ludia,asi by sa to dalo lepsie zniest. Neviem ci si na to budem vediet dakedy zvyknut-tak ze mi to nebude vadit,ale teraz to berem ako nieco priserne. Ze su lieky na to,no neviem, nic som neskusala, mozno by bolo dobre....ale nechcem velmi lieky brat.

zlatovlaska

ahojky, Andrea ja mam tiež taky problem. Niekedy si poviem , že sa nebudem cervenat ale pride ta chvila a ja sa cervenam. Teraz som na vyske a mam naozaj super spolužiakov. Niektory sa tiež cervenaju ale nikto z nas si to nevsima. Ja sa teraz v skole velmi necervenam, len raz to na mna prislo ked sme mali hodinu s peknym profakom a zrazu som bola cervena, pocitila som taku horučavu a potom to preslo.Ja mam problem ked vidim napriklad peknych chalanov a mam okolo nich prejst tak sa začnem cervenat.Alebo na skole sa pacim jednemu chalanovi, ale ked sa mi prihovori cervenam sa. Preto sa bojim zacat vztah s chalanom aby som sa pri nom necervenala.Niekedy sa cervenam aj pri rodine. Hlavne ak sa mame o niecom dlho rozpravat radsej zdrhenm. Niekedy ked sa rozpravam aj s kamaratkou a opyta sa nieco osobne začervenam sa. Je to trapne. Tiež som chcela ist k psychologicke.Vraj su na to lieky, ale neviem ,ci su len na predpis alebo sa daju kupit v lekarni. majte sa papa

andrea55

Miko. Ja viem,je to hrozne, a najhorsia na tom je ta bezmocnost :( Treba s tym nieco robit,ale coooooooo? Mne take veci ako-ze si poviem ze sa nebudem cervenat,ze si predstavim,ze ten co stoji predomnou nieje o nic lepsi-mne take bohuzial nepomaha..... a takisto neznasam,ked mi to niekto este povie-ako napriklad ze: " keby si sa videla ako si sa cervenala!" take daco ma uz uplne dorazi.... Ludia,ktory s tym nemaju problem to nevedia pochopit,smeju sa z toho.....

andrea55

Lidicky,s tym trapnym cervenanim je to naozaj nieco hrozne... prezivam to kazdy den. nikto z mojich kamosov sa tak nedokaze strapnit tym hlupim cervenanim ako ja. Velakrat si poviem,ze sa nebudem cervenat,ale mi to aj tak nakoniec nepomoze..... potom sa pred vsetkymi znemoznim. musi predsa existovat nejaky sposob,ako to poriesit! velmi som z toho smutna,a stale hladam nieco,co by mi pomohlo.....

pink

Ludia nasla som na cervenanie liek.. je to jednoduche, staci ze ak sa zacnete cervenat povedat si v duchu NEBUDEM SA CERVENAT .... a spomente si na najhorsiu chvilu svojho zivota...mn eto zacina pomahat!!!!!!

lorrka

Hej Všetky Červené Líčka!!!!!!
Koľko krát to bolo dneska? Ja som sa dnes začervenala asi 2 alebo 3 krat!!! Jeden z tych stastnejsich dni. haha
Inkedy zas som v pohotovosti cely den lebo mam pocit, ze kazdu sekundu zavolam hasicov aby mi uhasili obrovsky plamen na mojich licach! csss...
Myslim ze keby bolo v cinskom horoskope aj znamenie moriaka tak to by bolo jedine moje znamenie. Jedna z mojich oblubenych fraz, ktoru pouzivam len na moju adresu je "Zase som bola cervena jak Puľka!" Zacalo sa to asi v 5 rocniku na zakladke a taha sa to so mnou uz 9 rok. Na strednej sa to este zhorsilo lebo jeden chalan si ma zacal preto doberat. Zvykol povedat v tom momente " červené Uškáááá" Mala som vtedy najväsci pocit uzkosti a potupnosti a zaroven som myslela ze ho v tom momente "zabijem". Niekedy ked kracam po namesti mam pocit ako keby sa na mna kazdy pozeral a cakal na to kedy opet zhorim v plamenoch...
Takisto som citala dost psychologie a mam jednu techniku ktora mi pomohla, a zmiernil sa to. Vracia sa to periodicky ale tí ktory budu vytrvalí sa to moze aj uplne stratit. Pocuvajte ma vsetky Cervene ruzicky!!! Uvolnite sa fyzicky aj duchovne niekde v poholnom kresle a dychajte pravidelne. Predstavte si situaciu, v ktorej sa najcastejsie cervenate ale uplne inym sposobom! V tomto momente ste vy panom nad svojimi predstavami. Preto si predstavte tuto sitaciu presne tak ako by ste si to zelali vy. Cize predstavte si seba sameho v tej situacii a vsetkych ostatnych ludi, dajte im hlasy a tvare, predsavte si co maju oblecene atd... No a potom si predstavte ako vy reagujete, vystupujete co hovorite v tejto situacii pred ludmi. Presne tak ako chcete, cize Vasa tvar je uple prirodzenej farby,a vy sa citite sebavedomo a pohodlne, ziadny pocit hanby, presne precitte pocit pokoja a pohody v tejto predstave. Venujte sa tomu asi 10- 15min. 3-5 krat do dna a najmä tesne vecer pred usnutim v posteli. Tato predstava sa vam vpecati do podvedomia a ono zareaguje v skutocnej situacii presne tak ako ste si to predstavovali. inak jedna potesujuca infoska. Primaty uprednostnuju samicky s cervenymi licami lebo to signalizuje plodnost co ich prtitahuje!!! Som zvedava na vysledky, pokroky. Ja na sebe pracujem. Dajte vediet ako na tom ste alebo prip. nejaku inu techniku. Ja verim ze vsetko na svete sa da zmenit ak sa pre to ROZHODNEME!!!!!!