Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
Nazdar ludia. Mam podobny problem, ale uz sa s tym ucim, zit. Samozrejme ze je to skoro vzdy neprijemne, ale treba to brat (alebo aspon sa snazit) s humorom. Hlavne sa netreba bat o tom hovorit a priznat to. Najhorsie co mozte spravit je branit sa tomu, lebo je to potom ako zacarovany kruh. Cim viac sa snazite necervenat tym viac ste nervozny a tym je to horsie ... Treba tomu nechat vzdy volny priebeh. Uvedomte si ze je to hlavne psychicka zalezitost a jedine ako sa da proti tomu bojovat je, ze sa tym nenecham vyviest z miery. Treba si povedat cervenam sa no a co ... Tak drzim palce a hlavu hore. Aj ked je to tazke treba si uvedomit ze je to dar a ma to svoj zmysle. Cafte.
ahojte to ze sa cervenate neni as taky problem a je to chutne,ja sa pred neznamymi ludmi roztrasiem a je mi na odpadnutie a to chutne neni Dnes musela prist za mnou do potravin sestra aby som mohla zaplatit nakup.Hambim sa a mam 27,nikdy pred tym sa mi to nestavalo.Radcej by som sa cervenala
cawko. moj problem s cervenanim sa nijako nezmenil (ved ako by aj mohol,ze?) ale chodim tu z casu na cas a citam vase komentare, je to potom lahsie. Ide vikend. Vikend pre mna nieje az taky hrozny,lebo ho travim s rodinou a kamosmi... horsie je to potom uz cez tyzden. Ale ved to asi uz vsetci poznate. Tak vam vsetkym drzim palce =D
Ahojky, tak ako sa vsetci mate? Dlhsie som tu už nebola.Ako niektory tu pisete, že kôli cervenaniu sa vam ani žit nechce.Aj ja som mala take pocity na začiatku. Bolo to hrozne, nechcelo sa mi žit ale teraz mam už 21 rokov a nejak lahsie to zvladam, možno preto že su okolo mna ludia co sa tiež niekedy cervenaju. Moj problem je aj ten, ze si nechcem zacat vztah s chalanom aby som sa pri nom necervenala ale zaroven nechcem byt sama. Niekedy mam dni ked nechcem nikoho vidiet a najradsej som sama a rozmyslam ake by to bolo lahke keby som nemala socialnu fobiu. Keby sa s tym aspon dalo nieco spravit ale neviem co. Tak sa majte krasne a držim prsty. Niekedy sa este ozvem. papa
Caute. Ako vidim tak nie som jediny co ma velke problemi s cervenanim sa. Neviem sice ako vy, ale ja uz nevladzem zit takyto zivot plny strachu zo zahanbenia. ked kazdu minutu musim mysliet len na to ako sa vyhnut situaciam v ktorych sa budem cervenat. Proste nevladzem a nici ma to. Ak je tu niekto kto by o tom rad pokecal tak by som bol velmi rad.
Jurohkl. Dalsi den, dalsia moznost sa znovu zacervenat, dalsi pocit hanby... Ako si na tom dnes ty? Ja v tomto pripade zle-ako stale :( Mas pravdu v tom,ze cloveku je ovela lepsie ked vie,ze v tom nieje sam. Ked sa cervenam,tak si na to stale spomeniem,ze niesom isto sama,kto sa s tym trapi.....ale bohuzial nepomaha mi to k tomu,aby som sa nezacervenala.
Jurohkl, uplne Ta chapem... Ja takisto nedokazem byt suverenna,ked sa zakazdym zacervenam. To nenormalne podkopava sebadoveru,a vysledok je ten, ze ja sa takisto postupne vyhybam spolocnosti ludi,ktorych nepoznam,alebo o ktorych viem,ze by som sa pred nimi cervenala :( Je to velmi zle, neprejde jeden den,aby som s tym nemala problem... A vysvetlovat daco ludom,ktori takyto problem nemaju je myslim si zbytocne,lebo nevedia, aka je to hroza takto sa znemoznovat...
Ahojte vsetci
Chcel som iba napísať a vyjadriť svoju podporu všetkým, ktorí majú tento problém. Ja mám 27 rokov a trpím už od malička. V poslednej dobe sa to dosť zhoršilo. Je to tým horšie že pracujem s ľuďmi. Veľmi ma mrzí, že to mnohí nevedia pochopiť a smejú sa. Ja keď vidím niekoho sa červenať tak mi je ľúto, pretože sa viem vcítiť do jeho role. Chcel by som zmeniť mnoho veci, no nedokážem. Cítim, že sa stále viac a viac uzatváram do seba. Už ani nedokážem ísť niekam do spoločnosti. Nedokážem sa pretvarovať a hrať sa na suverénneho človeka keď potom sa zrazu začervenám a som tak kde som bol. Ak by si chcel niekto so mnou len tak písať a tomto probléme budem veľmi rád J. Prajem pekný deň....