Červenanie - ako tomu zabranit?

Príspevok v téme: Červenanie - ako tomu zabranit?

Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------

thomas19

Cawte.Ja mam tiez problem s tym cervenanim napr.ked je von fest horuco tak sa zacnem cervenat alebo v spolocnosti neznamych ludi atd.Ako tu citam asi nato neexistuje ziadny liek :-(tak co uz.Ale mozno by sme mohli dat stretavku a nejak si vymenit medzdi nami rady a tak a aspon by sme boli medzi svojimi :-)Tak keby mal niekto chut na stretavku tak dajte vediet.CAW

ringo22

Vidím, že ľudí s týmto problémom je veľa. Tu máte môj príbeh. U mňa sa to začalo otázkami z môjho okolia, hlavne v zimných mesiacoch, na ktoré som nevedel dať odpoveď a prekážali mi. Začal som tomu teda venovať pozornosť. Pokožka na tvári mi po príchode do teplejšieho prostredia stále sčervenie, čiže v zime každodenná záležitosť. Najhoršie je to počas chladných daždivých dní, vtedy je to hotový svietiaci motýľ, ktorý trvá niekedy až do ďalšieho dňa, nepríjemné. Postupne to však prerástlo do takých rozmerov, že už nie je potrebný ani ten teplotný prechod a začervenám sa hocikedy. Myslím na to stále a stáva sa mi to častejšie a častejšie. Je to taký začarovaný kruh, z ktorého nie je cesty von. Bol som aj u dermatologičky, skúsil som krémy ako RUBORIL, SENSIBIO AR od BIODERMY, ROSALIAC od LA ROCHE, no v skratke povedané nula bodov a vyhodené peniaze. Na liečbu laserom mi s úsmevom povedala, že mám počkať ešte 20rokov. Ďalší krok bola psychologička, ktorá mi poradila cvičenie tzv. autogénneho tréningu (AT), ale časom to nabralo opačný efekt a čím viac som proti tomu bojoval, tým viac sa moje telo vzpieralo. Čiže choroba malých kožných ciev tváre u mňa prerástla do akejsi formy sociálnej fóbie. A takto sa stal z mladého sympatického chalana uzavretý nespoločenský domased, bohužiaľ. Ale nevzdávam sa :) Ak máte ešte nejaké nápady a postupy dajte vedieť. Držím palce ostatným čaute

andrea55

ahojte cervenacikovia. uz som tu dlho nebola,ale ako vidim,nazbieralo sa tu toho dost. na jednej strane je to zle, ze tolko ludi sa tym cervenanim trapi,na druhej strane-aspon v tom niesme sami :) U mna je to stale rovnako. Este som doteraz nenasla ziadny recept-nieco co by mi pomohlo, ale budem hladat dalej. a potom vam dam vediet. raz sa z toho snad dostaneme =D tak ahojte zatial

satta

noo takze ja mam taky isty problem ako vy !!! a je mi z toho zle...myslela som ze som vazne sama ale ked je nas viac hned je mi lepsie...prosim neni niekde v lekarni alebo ja newem kde nejaky pripravok proti tomu ??? ale co pomaha .... chcela by som neco skusit len aby to pomohlo ... pretoze taky keci ze maj vacsie sebavedomie ..no jasan ze to pomoze ale urcite sa toho nezbavis naveky!!! a to ja cem..zbavit sa to ..tak plis ak nekdo wie poradit tak ma kontaktujte:D:_D:D

viktor

viem vam pomoct z cervenanim, ja sa cervenam dost len sa dakto kumne ozve rped viacerimi ludm ia us sa zomna smeju jaki so mcerveni a vtedy sa zacervenam este viacej, ked ide fakt o rozsirovanie cievok tak je nato jeden rkem vola sa ruboril ktore tie cievki likviduje a z tvare likviduje aj cervene skvrny. zohnajte si ho a kto je z ke tak dole v tescu ho predavaju.

zlatovlaska

Agri uplne s tebou suhlasim, nemali by sme dopustit aby sme kôli cervenaniu prestali normalne žit a byt stastny.Napriklad vcera som stretla jedneho chalana na jednej akcii a vecer sme si spolu vysli. Bolo to super, hoci niekedy som sa možno zacervenala ale nevsimala som si to. Neviem kedy sa najbližsie stretneme ale dufam, že nejakym sposobom potlacim to cervenanie. Tak mi držte prsty papa

zlatovlaska

Ahojte vsetci, Kubis to si ako myslel s tymi slynami. To si ich mam dat na oci a to mi pomôže aby som sa necervenala? Keby to pomohlo bolo by to super.Niekedy prežijem den bez cervenania, co je super ale niekedy to na mna pride a take chvile neznasam.Možno zajdem niekedy za psychologickou, ked naberiem odvahu ale neviem ci to pomože. Mate niekto už s tym skusenosti? Zatial sa majte papa

jan moravec

Caute.Neni to problem psychiky,aj ked mozno maličko s tým súvisí.Z odborného hladiska ide hlavne o to,že sa človek červená pri aj velmi malom výkyve tlaku.Je to bežné že sa nám v určitých situáciách mení tlak.Ostatní sa ale nečervenajú preto,lebo nemajú ROZŠÍRENÉ CIEVY na tvári ako tí čo sa červenajú.Navyše nemajú poškodenú pružnosť ciev.Je to normálna cievna choroba,ako napr. aj iné choroby,len sa o nej tak nepíše,pretože to nemá koho zaujímať.Ešte hladám nejaké tabletky alebo vitamíny,ktoré by zúžili cievy na tvári,no ešte som nenašiel.Kto má však viac penazí,moze ísť do BA do spoločnosti PARACELSUS (www.paracelsus.sk),tam/ to liečia pomocou lasera. VIAC INFO NA MOJOM MAILY. Drzte sa

argi

Este jedna drobna poznamka. Nebojte sa kvoli tomu, ze sa cervenate vystupit verejne (nieco citat pred viacerymi ludmi, alebo povedat svoj nazor) resp. nevyhybajte sa situaciam, kde sa obavate, ze sa budete cervenat. Prvy krat to bude tazke a urcite tvaricka zablika:), ale ked sa nevzdate postupne si na to zvyknete a prestanete mat z tej situacie strach a tym sa v nej aj prestanete cervenat. Ja napr. som bol donuteny citat nieco pred viacerymi ludmi. Mal som prvy krat z toho neuveritelny strach a samozrejme aj som sa cervenal, ale ked som bol nuteny citat uz x-ty krat ten strach opadaval, ale teraz to uz zvladam relativne v pohode. A podstatna vec co chcem povedat je ze takato skusenost vam zdvihne sebavedomie a povzbudi vas a to je presne to, co potrebujeme v nasom boji:) Cize nebojme sa tychto situacii, len preto ze vieme, ze sa budeme cervenat. Zivot je krasny a aj ked nam ho toto zneprijemnuje nenechajme si ujst kvoli tomu krasne chvile a situacie. Majte sa krasne.

andrea55

Ahoj Argi. Mas pravdu-vela ludi ma kopec horsich problemov ako my, a bere to mozno lahsie. My tu z toho robime taku vedu, a pritom mozme byt radi,ze nemame daky ovela horsi problem... Je to akurat neprijemne,kus strapnovania sa,ale da sa zit s tym :) Sa snazim nemysliet na to ze sa cervenam ked sa aj cervenam,ale velmi mi to nepomaha...no ktovie,budem skusat dalej :P