Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
tiez by som spravila cokolvek pre to aby to prestalo....dokonca cervene flaky pod bradou a na krku...do certa, som pekna baba, ale toto ma totalne znemoznuje, ked som niekde mimo domu, nemozem sa vobec uvolnit, bojim sa zimy, bojim sa slnka, alkoholu, stresu, necakanych situacii, smiechu....boze preco ja:((
mozno to neni psychika lebo my mame na tvari tie cievy roztiahnute ci co to je inac by sme sa necervenali podla mna a preto ste cerveni ked si vypijete ked stev zime pri namahe a tak a tym je sposobene aj to cervenanie na to musi neco byt a ja nebudem hovorit ze mi to jejedno a tak ja takto nechcem zit bozka chapes to sa neda a preto by som isisel do hocicoho
To neni psychika,preco som potom cerveny ked idem v zime vonka alebo ked sa veziem v rozpalenom aute v lete,atd...,nechapete tomu?Aj psychika ale to uz koli tomu ze sa toho bojime ale v teple a chlade to neni psychika,nechapete...?
a samoopalovaci krem na tvar nepomoze?????????????????
erom-ale prosím Ta:) Taktiež dennodenne červananie zažívam a som obľúbená, úspešná, majú ma všetci radi. Raz možno pochopíš, čo je pre život dôležité a začneš vnímať život aj troška krajšie... sústreď sa na iné veci a nie na nepodstatné...A ver viem, o čom hovorí! Mala som kedysi také stavy, že som mala až červené fľaky na krku a krásne červené líčka:)
Takže hlavu hore a nepoddávaj sa!:)
Chcem sa spytat, ci nemate niekto kontakt na psychologa v Bratislave, ktory sa priamo venuje cervenaniu. Lebo viete, ked len tak zajdete za niekym, tak mnohi to az za taky problem nepovazuju (kedze to dennodenne nezazivaju). Presne tak, vela sa o tom pise, ale konkretnejsia specializovana pomoc pre nas nie je.
100% ze kebyze sa stretneme my cervenajuci sa, tak by sme sa necervenali.. =o))
lenze my proti tomu chceme bojovat nechapes keby ze nato vymyslia liek laser to co pomoze okamzite do toho ideme aspon teda ja to je strasne ked to nemas az take nemozes to vedet co to je a co ked sme bodka vesmiru ale my sme predovsetkym ludi a toto je uz nenormalne takto zit
Tak vážení....
ľudia nebláznite....a čo je na tom keď sa niekto červená?
Ja sa tiež červenám občas a môjmu priateľovi sa to dokonca aj páči a zdá sa mu to milé:)
Sú omnoho horšie veci, len sa vy všetci príšerne pozorujete, nič iné nevidíte, len Vašu červenú tvár pomaly aj v sne...
Prečo by to malo byť až také trápne?
Nebolo by viac trápne napr. prichytiť Vás v obchoďáku ak si do vrecka niečo strkáte? Alebo ak natlačení v električke kradnete niekomu peňaženku:)
Porozmýšľajte....je to vec, ktorá sa až tak docela nedá ovplyvniť....ale sú omnoho trápnejšie a hnusné veci, ktoré sa bežne v živote robia, ľudia by radšej kanálmi mali chodiť.....
Stačí si jednu vec uvedomiť...ste len malinká bodka vo vesmíre a svet sa netočí len okolo Vás...kašlite na to, čo povedia iní....nesnažte sa vyzerať a pôsobiť dokonale...to nie je nik!!!! Každý niečo má, niekto sa červená, iný zas napr má nenormálny komplex so svojho veľkého nosa:))))