Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
no to je prave to, ze by sme nemali na to mysliet, ze sa zacervenam. Ale je to uplne naopak, praveze si pomyslim, boze nech sa necervenam je to..Som cervena jak rak
Ludia vytajte v "parte"....mam ten isty problem..no neivem ako to pojde dalej... fakt sa mi ulavilo ze v tom nie som sama...Myslim ze trochu pomoze ked sa oplachnete studenou vodou..u dievcat by mal pomoct Make-up...aj ked to nieje 100%...Je pravda ze ked sa cervename tak nemame na to mysliet..no..ale lahko sa to hovori ale tazko sa zo realizuje..je to fakt tazke...a este tazsie ked idu okolo vas uplne "trapny" ludia...napr.idete po ulici a zacnete sa cervenat ta sa zacnu rehotat na celu ulicu no PEKNE OD NICH!!Ale zase netreba to brat ze je to nejaka vada..u niekoho to moze zmiznut skor u niekoho neskor..Ja moc tym mastickam neverim...100% ochrana je taka aby si clovek sam sebe veril!!A nehovoril ze nebudem chodit tam a tam..kaslat na to...cim viac budete chodit do spolocnosti tym rychlejsie si zvyknete...Ja fakt viem co hovorim..ked som mala asi 12 rokov tak som sa vzdy a vsade cervenala..bolo to pre mna ponizujuce a trapne...Neskor som sa cervenala trochu menej....Teraz sa tiez cervenam..ale uz nie tak casto... umyvala som si tvar da sa povedat az ladovou vodou...Mne osobne to pomohlo...No pokial sa cervenate a vam to niekto pripomina ze "Jezin ty si sa ale cervenal/a ..jak rak hrozne to vyzeralo" proste si nevsimajte..povedzte mu " sa kukni ako sa cervenas ty"...alebo nejak mu dajte najavo ze nech sa do vas nestara a ignorujte ho..Kasli te zam na inych ktory sa vysmievaju..nikto nie je dokonaly...a ani oni nie su....Kazdy ma nejaky problem o ktorom nerad hovori....Hlavu hore....:)A drzim palce aby Vas to preslo....aby ste sa zobudili bez tej sprostej "otravy"....:)
a s tym laserom ked sa to da, zakym treba ist nevies? ja by som to aj vyskusal...
Tak som pokukal slovenské stránky,ale u nas na webe nic o tom nenajdete,nastastie viem anglicky a na strankach pisanych anglicky je toho moc.Chvalabohu som zistil ze to nema so socialnou fobiou nic spolocne.Ona len z toho moze vniknut.Takze ak sa cervenate v tychto pripadoch,da sa to zrobit laserom: v teple,v chlade,v prechode z tepla do zimy alebo naopak,v trapnej situacii alebo v strese(ak sa vas nieco niekto opyta a pod.),pri horucom kupeli,pri jedeni a piti hlavne horucich jedal,pri fyzickej zatazi alebo cviceni,stiplavych jedlach a podobne. Toto som prelozil z anglickych stranok,je tam toho fakt vela,takze to neni najprv socialna fobia,je to PREROSACEA,a z toho vznika socialna fobia.Ale podla tych stranok sa to laserom jednoznacne da.
nemám taký problém.červenanie ja často telesným prejavom sociálnej fobie-očerveniem ked som vystavená pozornosti
iných.Skuste navštíviť klinického psychologa či máte soc.fobiu je to dobre liečiteľné psychoterapiou
Pianosa, pises, ze sa cervenas, ked klames, no ja sa cervenam, aj ked hovorim pravdu....ked napr.necakane stretnem v meste znameho, kolegov < a idem spolu s manzelom> nemam sa preco, jednoducho obordovejem neviem preco,a manzel sa cuduje...
Ocervenejem, ked mam nieco povedat na schodzi, ked nas je viac ludi.
Nemam problem, ked sa rozpravam s jednym clovekom, ale ked nas je v spolocnosti viac a pritom sme tam sami kamarati..to som radsej ticho, aby neupriamili pozornost vsetci na mna, lebo to je koniec...
cawte vsetci, no ja mam presne taky ist problem ako vy tu vsetci, mam 20r. proste vlecie sa to so mnou uz asi od zakladnej... skusam vsetko mozne, lieky a laser to som este neskusil a ani som o tom netusil ze vobec na to nieco je...
mne hlavne pomaha ked na to vobec ani len nemyslim hmm je to tazke ja viem ale ucte sa nemisliet na to...
potom mi este pomaha ked pijem vela tekutiny aspon 5litre denne ale nie horuce, mi to dost pomaha uz sa ani pomali necervenam...
a co my este pomaha je slnko ked sa opalim, zo zaciatku som taky fest cerveny ale potom to zakriva opalenie a aj ked citim ze mi horia niekedy lice tak niesom cerveny...
drzim vsetkym palce ,,bojujte´´ a ked nieco najdete, nejaky liek alebo hoci co co pomoze tak piste cawte
TAK MATE NIEKTO SKUSENOSTI S LASEROM,ALEBO ASPON O NIEKOM/NIECOM VIETE?STALE SA TU KAZDY LEN STAZUJE A NIC NOVE
uf...takze som v klube:D ani som nevedela, ze je nas tak vela, pretoze som sa akosi s nikym takym este nestretla, kto by bol taky bordovy ako ja:( mam s tym veelky problem...nie len na tvari, ale aj na dekolte, rukach a nohach zacervenam:( je to uz skutocne neznesitelne, palive a neprijemne...je jedno ake je rocne obdobie...stale je to rovnake...v lete to este zhorsuje slnko, som velmi svetla a slnko ma doslova pali...v zime mam zase problem s prechodom z interieru do exterieru...hned zmena farby, horucavost, cerven v tvari...je to velmi neprijemne, v skole, na oslavach, na akciach, v restauracii, kaviarni...proste stale a vsade ma to prenasleduje.....
ale asi mi s tym nik nepomoze, vsak?
...da sa to vobec?:(...