Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
Caf este som tam nebol teraz surne odchadzam do danska tak tam pojdem neskor.Ak tam pojde niekto z vas medzitym tak sa ozvite
Poviem vam ze ja som mala taky isty problem este na ZS to bolo strasne , kolko som si vytrpela pre toto,zacalo to tak v siestom rocniku na ZS a starsne som si priala aby to preslo STRASNE! hlavne aby to preslo do zaciatku strednej skoly ..a predstavte si preslo to :D ani som si to neuvedomila a samo to preslo uz na SS nic . a ani teraz .ale mam kolegynu ktora ma taky isty problem a pritom ma uz 45 rokov
jaaan, tak ta uz prosim, napis co je s tebou, ci to uz mas za sebou, ved pochop, horim zvedavostou, ako to dopadlo. Dufam ze si v poriadku a stastny, i ked mozno este trosku modry... tak paaa, zelam vsetko dobre a fakt by si ma potesil, kebyze sa ozves :))))
Jaaaaaan!!!!
Tak čo, ako to s tebou vyzerá, už si po?
Ak áno, tak dúfam, že všetko prebehlo ok a tvárička už má normálnu farbu. Ja som teraz v poho, nejak sa menej červenám, resp. menej si to všímam, ale u mňa je to v lete vždy tak. Psychiatrička mi povedala, že to je normálne - v lete sa účinkom tepla cievy rozťahujú a tak to fľakatenie nejak nenastupuje. A koniec koncov - som aj omnoho tmavšia ako v zime, takže sa to ani nedá tak vidieť, ak k tomu príde.
Horím zvedavosťou, tak napíš nejaké info - ako, kedy, kde, čo, za koľko, atď. :))))
Fiiiiha, a to čo ti robia, že ti tie žilky popraskajú? Znie to strašidelne, že potom budeš celý modrý...ale keď to pomôže, tak supeeeer, vydržala by som byť aj fialová:))))
Tak sa drž...
No modriny mas preto lebo ti tie zilky popraskaju a kym sa vstrebu tak je to modre.
Jan, ahoooj!
To prečo že budeš celý modrý?? Nechápem, akým štýlom sa to celé deje? A kedy si to necháš urobiť, dúfam, že potom sa ozveš a dáš nám vedieť, ako to celé dopadlo, či sa to oplatí.
Držím ti palce, už som na teba myslela, že je jún a mal by si tam ísť podľa toho čo si predtým písal. Takže veľa šťastia ešte raz a prosím, ozvi sa potom!!
Dík, paa!
Cavte
Bol som na tej operacii ale idem tam radsej na aute a vybavym si volno lebo po nej ste cely modry takze som radsej povedal ze pridem inokedy doktor mi to chcel zrobit hned,povedal ze sa to da
cavte
elda 231
môžem ti poradiť len toľko - určite sa to nesnaž potláčať - len to zhoršíš. Kým som sa snažila to potlačiť, tak to bolo strašné. Potom som chodila na terapie, neboli vyslovene zamerané len na to červenanie, ale zistila som, čo všetko ma v podvedomí trápi a žerie, o čom som vedome ani len netušila. Začala som to spracovávať a prešli nejaké rôčky, mám k tomu iný postoj, prijala som to (nie je to ľahké, ale ide to), začala chodiť na výšku, viacej si veriť, dobre zarábať - ešte stále sa červenám, ale už nie tak extrémne ako predtým, fľakatenie skoro už pominulo, objaví sa len zriedka, ale čo je hlavné - už si z toho nerobím také vrásky. Vždy si poviem - síce som sa červenala, ale písomku som napísala z celej triedy najlepšie a pod. Skús psychoterapie, je to super vec. A potom to už pôjde. Držím palce...
Keď budeš mať chuť zapísmenkovať, napíš, budem sa sem pozerať častejšie. Paaaa!
Nehambit sa a zvysit si sebavedomie. Ved si tiez jedinecna!!!!!!!!! :-)