ahojte, prosím o radu. S priateľom som už 6 mesiacov, ale ešte stále som od neho nepočula "milujem ťa". Ja viem, že to možno može byť ťažké vysloviť, ale mám trochu pochybnosti...je možné, že ma nemiluje, ale iba - má ma rád? Keď spolu nie sme, tak si veľmi chýbame...ale ešte stále mi nepovedal, že ma miluje..
...miluje??
Myslim si, ze gina pravda.Muzi skor svoje city prejavuju ako o nich hovoria.Mne osobne sa viac paci, ked si ma prituli, pobozka ako male dieta, aj ked slovo lubim ta alebo milujem sa urcite pekne pocuva, ale je omnoho krajsie, ked sa prejavi skutikami.
Som 16 rokov vydatá, manželovi som nikdy nepovedala milujem ťa,ale ľúbim ťa, slovo milujem sa mi nepáči,pod tým slovom si vždy predstavím len sex, ľúbim mi pripadá citovejšie.Je úplne jedno kto aké slovo použije, hlavne, že ho použije a povie to. V Eve som čítala, že chlapom sa to ťažko vyslovuje a mnohí to dokážu povedať iba pár sekúnd pred orgazmom.Záver: to či Vás Váš vyvolený ľúbi-miluje alebo neľúbi-nemiluje proste musíte cítiť tak ako ja cítim pri svojom manželovi, že ma ľúbi, či miluje a pritom mi to vôbec nemusí hovoriť.Vychádza to z jeho chovania sa a citových prejavov ku mne.V jednej knihe som zase čítala, že každý prežívame lásku inak, jeden ju prežíva tak, že musí počúvať slová ľubim-milujem ťa, iný tieto slová vôbec nepotrebuje, ale potrebuje dotyky a objatia aj bez slov....takže -spoliehajte sa na svoje pocity a všímajte si ako sa správa k Vám a neriešte či Vám povedal ľúbim ťa-milujem ťa alebo nie.
hipi: vo mne je skratka taka neistota, ze ma ten moj nelubi..
to ALL:
takze dost ma to zaujimalo a tak som dal na jednu diskusiu anketu co je viac LUbim ta alebo Milujem ta, za 2dni je vysledok asi takyto: 84% hlasoval za to ze Milujem ta je viac ako lubim ta...10% hlasovalo ,ze Lubim ta je viac ako Milujem ta...5% bolo nazoru ,ze to ma rovnaku vaku...
to katika88:
to s tym prekladom do ANJ je hodne slaby argument...napr. FUCK OFF, je v slovencine Vyser si,cho do pice a podobne...a rozhodne to neni to iste...(ci ta poslem do riti alebo do pici)anglicania maju hodne chudobny slovnik...Samozrejme hadat sa nechcem a ked sa niekomu paci viac lubim ta ,tak nech ho pouziva...len som chcel dokazat ,ze drviva vacsina ludi chape rozdiel medzi tymito dvoja slovami...
tinka222:ja som s priateľkou už 9 mesiacov a hovorili sme si to už asi po 2mesiacoch..
dakujem za prispevky, ja si tiez myslim ze medzi slovickami lubit a milovat je trosku rozdiel. no, asi tomu dám v mojom prípade este trochu casu a uvidí sa.
katika88 o mesiac mám 19 a on má 20....
na slove nezalezi ale na tom co citime,kazdy nech si to nazyva ako chce,podstata je predsa len rovnaka. blahozelam,mas to,po com niektory z nas len tuzia.vela stastia.
A este jedna vec v anglictine mas na lubim ta a milujem ta len jeden spolocny vyraz I love you,takze niet sa na com hadat, kazdy pouziva vyrazy ktore sa jemu pacia.Mne sa zda slovo lubim ta ovela krajsie...
ffff myslim si ze ja viem asi lepsie co citim k svojmu priatelovi, lubim ho najviac na svete cize milujem ale mne sa paci viac slovo lubim ta, je to take tazke pochopit?