Chcela by som zalozit co najmenej udrzbovu zahradu. Chcem poprosit o tipy a triky co a ako, ak s tym ma niekto skusenosti. Dakujem
ekozahrada
maliny sa dost rozrastaju a asi potrebuju viac miesta, vcera sme ani na zahrade nebili, ale dnes chcem ist na ceresne sa najest, a este sa chcem ist pozriet na jedno miesto, kde by mali rast moruse a zistit situaciu a na jesen si odtial ale dva tri stromceky presadit do zahrady a este mi paradajky stale vyliezaju medzi nechtikmi, tak ich tak asi necham, bude to zaujimava kombinacia cerveno zlto oranzova.
A ako pisala maria21 vyskusam, ked bude z coho zavarit tie miesane kompoty a bude super ovocny pohar, nebudem musiet otvarat tri kompoty, ale len jeden.
AHOJ
no,aj som vahala,ci nekupit,ale mam doma tak som nekupila stali okolo 150sk...
dost chodim do lidlu, maju tam dobre veci obcas,MALINY co som tiez kupila v LIDLU,uz mam pekne vo vedre na balkone,ale asi ich potom dam vonku,lebo neviem ci bude dobre ked ich necham na balkone...
ahoj mariaa,
to je zaujimave co vsetko u vas v Lidli sa da kupit, ja som v nasom take veci na sadenie nikdy nevidela, ale asi tam chodim malo.
Paradajky tiez malinko kvitnu, ale co sa tesim kvitne mi tekvica hokaido. A hrasok je uz aj tvrdy, urobim zajtra polievku.
a uhorky sa super podvihli, zemiaky tiez kvitnu.
nemusi to byt zle,sak aj do plnky v zakuskoch ked das trochu,je velmi dobry,len netreba prehanat s tym...
ribiz pekne dozrieva...paradajky mi uz kvitnu na balkone aj uhorky...na hrachu sa robia pekne struky...
vcera sme boli v LIDLU a mali tam v crepnikoch,vysoke 2papriky mohli mat okolo 150cm ,a boli na nich papriky a kvety...
Ja dámam rum do sliviek do 3dcl pohárov štamperlík myslím 2cl a do 0,7 l pohárov pol deci. Majú to radi. Iné som neskúšala.
mariaa, ten rum moze byt fajn, mama raz robila tusim bazovy dzem z bobul a tam isiel rum, ale uz si nepamatam ake to bolo, ale zjedli sme to.
uz viem,co je JOSTA...
ja sa pokusim nieco najst cez google o tom hrozne...
ja som pocula,ze niekto pridava aj trochu rumu,do kompotu.../ale osobne som neskusala/
maria21,co je to JOSTA?
inak aspon sa opalis pri sene...ja sa radsej opalujem pri praci na zahradke,ako sa len tak vyvalovat na slnku,pri praci lepsie chyta/i ked sa opalujem na balkone,ale to uz nie je ono/
uz sme sa aj vratili vyslo mi 13 poharikov a tri som urobila miesane ribezle, rebarbora a ceresne, som zvedava, co z toho bude, teraz sterilizujem a inak ja davam do kompotov po dva klinceky a potom su take vonave.
aj ja málo zaváram kompóty len pre moju mamu. Zavárala som aj čerešne ale ja najviac robím miešané kompóty.
Včera som mrazila jahody, ríbezle ešte nemám, ale josta už začína a o pár dní budú moruše - teším sa. Teraz doma kosíme a sušíme tak s tým mám dosť práce.