Chcela by som zalozit co najmenej udrzbovu zahradu. Chcem poprosit o tipy a triky co a ako, ak s tym ma niekto skusenosti. Dakujem
ekozahrada
melony som tiez posadila na skusku aj zlte aj cervene, ved miesta tam je dost a uz aj vykukuju zo zeme, len neviem, ci dozreju, tie zlte asi ano.
tiez som nehovorila uplne,ale nejake slova som pochytila.../aj v CZ aj na zahr./
deti sa rychlo ucia...
mozno ako sherry paradajky...
aj MELONY/na zahori/jedna suseda pestovala.../nie hned suseda,ale druha suseda od nas...
ja som tu sedem rokov a prizvuk nechytam, mne sa zahoractina nepaci, ale moj syn, to uz je hotovy Zahorak, ked rozprava s kamaratmi so mnou rozprava normalne, a to nehovorim o malej ta bude urcite 100 percent Zahoracka.
teraz je vsetko mozne...ja som raz videla,este ked som bola na zahori,niekde v CZ/tam sme chodili na nakupi/CIERNU PAPRIKU,chcela som ju kupit,a vyskusat,ale nejak som si to potom rozmyslela...
teraz toho je tak vela,co si clovek moze vypestovat/len treba podmienky/
mne teraz stacia iba klasicke veci/koli traveniu/ziadne pokusi...
ale jeden rok som mala take male zlte paradajky, vyzerali ako male hrusky, to boli len take chutovky.
A raz som si kupila aj zlte maliny, ale neprezili, pes ich vykopal, tak ani neviem ako chutia.
:0))))...sak pockaj len tam budes dlhsie zacnes rozpravat po zahoracky...
budes mat s toho MIX...
ja mam tiez taky mis mas v slovickareni,lebo som vychodniarka,zila som pomaly 6 rokov v CZ a pomaly 6rokov na zahori...tak je to take z kazdeho trosku...
tie zlte paradajky mam posadene prvykrat, tak uvidim, este som ich nejedla a este jedna suseda ma posadene aj oranzove paradajky.
asi ano,vo vedre by nemuseli prezit,keby to boli obycajne zo zahrady,bolo by mi to jedno,ale su kupene tak chcem vediet,ci budu take ako su na obrazku,ked nezmrznu v zime...
inak vcera sme boli v jednom meste a moruse dozrievaju aj u nas...
no ja pojdem do prace oberat ovocie,tak uz sa tesim...
moja babka tak robievala,otvarala viac kompotov a miesala,ked sme k nej chodili nahody...
a skusala si niekedy pestovat aj ZLTE PARADAJKY?niekto s toho robiava aj lekvar a dzem...ja som skusala nechutilo mi to,ani paradajky mi nechutili nejak...
oprava neboli na zahrade, pisem ako Zahoracka, aj ked nie som.
a este som zabudla medzi tymi nechtikmi mam aj tekvice, to teda bude, ked to vyrastie vsetko.