Zmysel života? má zmysel trápiť sa na tomto svete

Lolka

ale toto bola téme o zmysle zivota, takze jasne, ze som sa tu vyjadrila aj k Bohu. Vela ludí to nevie, nie vsetci súhlasia s nazorom ze Boh je zmyslom zivota, ale pravda je taká ze najvacsí zmysel zivota je Boh, ci to chcú uznat nekatolí ci ateisti alebo nie.

kikina

Ok, ale píšeš o ňom všade. Hneď ako vidím meno Lolka viem že to bude niečo náboženské. Maj si svojho Boha, ale uvedom si že všetci s ním tvoje sympatie zdieľať nebudú, takže čakaj viac takýhto príspevkov

Lolka

a kde som kikina napísala ze clovek nemoze byt s Bohom stastný? Myslela som to tak, ze clovek je s Bohom stastný a jediné pravé stastie, bez Boha iba v tom prípade ked zije ako bez Boha v nesvároch, nepokoji, ale netvrdím, ze clovek nie je stastný, ked nema vieru a je ateista, napísala som ze beriem aj andrejku, je pekné ze sa vie tesit z malickostí a rozdávat radost druhým.

kikina

Musíte každú tému tvz. "zapchávať" tým Bohom? Zapchávať preto lebo keď sem už raz strčíte fanatický príspevok téma sa už od toho nepohne! Ok, každý môže mať svoj názor, ale nemusite ho každému vnucovať, najprv. "že človek nemôže byť bez boha šťastný".... mimochodom, poznám strarších ľudí ktorý nikdy "neuverili", a napriek tomu ich ich žťivot naplnil a napĺňa!
Takže Lolka, nič v zlom, ale nemohla by si už aspoň do jedného tvojho príspevku nepchať Boha? Veď život sa netočí len okolo neho.... teda aspoň môj... a ani sa nikdy nebude. Bodka.

Andrejka03

no, je to mozne, netvrdim, ze v tom nevidim urcite suvislosti, ale len som chcela povedat, ze nie kazdy ateista je taky ako si napisala. poznam aj takych, ale aj dost takych ako som napriklad ja. mimochodom, paci sa mi sila tvojej viery alebo ako to napisat :) to presvedcenie :)

a k teme, zit je podla mna uzasny dar moznost, prilezitost... mozno sa zda, ze narodit sa a zomriet a ten cas medzi tym je kratky. je kratky v porovnani s dlzkou trvania vesmiru a podobne, lenze pre nas (alebo aspon pre mna) to az taka kratka doba nie je. mozno som az prilis optimisticka, ale zivot mam velmi rada, stastie sa sklada z malickosti a drobnych radosti. napriklad moja spoluziacka ma doma nejake problemy, tak je stale taka zronena a dneska som jej priniesla cukriky ktore ma rada, len tak.. a to potesenie a zablesk stastia v ociach, no podla mna sa taketo pocity nicomu nevyrovnaju. asi to ma kazdy inak, ale mna naplna robenie radosti inym. nie som ziadna uzasna samaritanka, ale minimalne pre toto a pre kopec dalsich peknych veci sa zit opati.
tak asi tolko z nazoru neveriacej :D a to bol len kusok, keby som sa rozpisala, bolo by to na strany, ale to radsej nie :)

Andrejka03

Lolka, ale vies, nie je ateista ako ateista. ja som napriklad vyrastla v neveriacej rodine, takze konkretne katolicke nabozenstvo mi nie je moc bliske, nie som ani pokrstena ani nic. lenze to neznamena, ze verim len sama sebe, ze si myslim, ze vsetko stvorili ludia a ze nie je nijaka vyssia moc. naopak, som si tym ista, len ju asi uctievam inak ako vacsina veriacich a tiez som presvedcena, ze po smrti bude nieco dalej. moj priatel nad tym istu dobu casto polemizoval, pomali upadaval do depresii zo smrti. nastastie sa mu podarilo to prekonat a zit pre pritomnost :)