Zmysel života? má zmysel trápiť sa na tomto svete

kikina

nemá zmysel sa nad tým tŕapiť. Odznelo tu už vela názorov. fanatický kresťania i ateisti. Pre každého je to niečo iné.
Ja osobne chcem žiť tak, aby som na konci môjho života zistila o čom tento svet bol, vedela o ňom všetko dôležité i menej dôležité. Jednoducho aby som bola rozhľaden=a, ale aby som aj zistila aká je sila lásky, priatelstva, i coo je to mat deti. Aby som zistila myslenie jednotlivych skupin n celom svete. Aby som precestovala cely svet. Až po tom by som sa mohla v pokoji vidat na iny. Amen

hey

neviem ci to maju tazsie..ja mam velmi dobru kamaratku ateistku.ja v boha verim a preto sa na tuto temu nebavime,asi by sme sa pochytili.a ona je proste strasne materialna povaha.vsetko rata na peniaze a neurobi nic ak sa jej to neoplati,vsade hlada zlavy,a vie na cent presne kolko jej kto dlzi,setko si zapisuje.a je strasne mudra,studuje a je aj uspensa a tak.a jej teoria co sa tyka boha?neveri v to lebo nikdy nevidela dokaz,a este tvrdi ze ak boh existuje tak preco dopusta take veci ako su vojny a bla bla...no ja mam na to taky nazor ze Boh nam dal predsa slobodnu volu,vsetko je na nas..,ale ona je stastna aj bez viery.neveri v nic.proste neviem aku ma predstavu ze kam sa v podstate clovek ubera ale ona je stastna,so svjim uspechom a peniazmy a tak..hhh

moniqa87

Lolka, niekto proste nie je ten typ cloveka, co sa dokaze viere odovzdat...
existuje mnoho ludi, ktori mimo striktnej logiky veci odmietaju a tych nikdy nenaplni "viera", ked v tom logiku nevidia...
ale stastni mozu byt ludia aj bez viery...

Lolka

mozno nemaju, ale tak treba o tu vieru prosit, aj viera rastie, ako horcicné zrnko. Ak budú o nu prosit budú ju mat.

kubo9635

Ved ja ti verim ze je to real a ja takymto veciam vemi verim co sa tyka roznych neuveritelnych pribehov atd. lenze ja si myslim tiez ze vela ludi nema taku silnu vieru a proste nie je to take ako u teba a myslim ze nie je to len o viere lebo clovek musi vsetko prekonavat sam cize toto je ta realita

kubo9635

To uz si myslim ze zachadzas do takych neralnych veci ostanme v tejto krutej realite a ty si neni nejaky fara lebo tu pises stale len o nabozenstve