Zmysel života? má zmysel trápiť sa na tomto svete

jara

kikina, patrim k tym co zdielaju lolkin nazor. V tejto teme citila, ze moze pomoct, chcela pomoct a nikomu nic nevnucovala, lebo kto ma zivu vieru v Boha, tak ani inak konat nemoze, chce ho ohlasovat inym a podelit sa o stastie, ktore citi v srdci, dusi.Ano, zastavam si jej a podporujem ju

kikina

viem asi ako to tam opisuje, že zvieratá sú menej ako ľudia :D
ešte raz vzdávam hold vegetarianom :D iba ty sa skutocne riadia 5 prikazanim

kikina

aha, takže zvieratá pre jedlo sa môžu zabíjať v pohode :D to je od Boha veľmi pekné :D ich akože stvoril len preto, aby sme ich jedli? to je akože spravodlivé?
btw. este ze osm vegetarianka :D

Lolka

zvierat ako také co sa chovajú pre jedlo sliepky, prasce, hydiny a tak tak tych sa to netýka. Myslím horsie by bolo keby sa trýznili zvieratá ako psy, ale myslím keby aj chránené zivocíchy, kazdy ma svedomie, Boh cloveka stvoril na svoj obraz, tak by to uz mal vnutri cítit co je zlé aj.

jajka001_

loggo, jasne ze ma zmysel zaoberat sa vsetkymi tymi hlupostami, na to si tu. riesenim problemov rasties, zbieras skusenosti, posuvas sa na vyssi level. ked umries, uz nemas co riesit. zivot prinasa starosti ale aj radosti, a ked budes stat pred problemom, ktory sa ti bude zdat neprekonatelny, spomen si na ludi ktori boli v horsej situacii a zvladli to.

kikina

A ešte ohľadom toho, pochopíš keď zomrieš: nikto na svete nevie 100%, čo sa stane s dušou človeka keď človek zomrie, myslím si že o5 mám aj úplne iný názor na smrť, takže to tu nejdem ďalej rozpytvávať... ale myslím že ani ateisti sa nemajú prečo báť smrti:)))

kikina

Áno píšeš k téme, to treba uznať. A tiež si cením ľudí ktorý vedia vyjadriť svoj vlastný názor, ako ty. Len skôr ide o to, že všade kam tento svoj názor napíšeš, vyvolá to diskusiu. Lebo tvoje príspevky sú vždy také.... kontroverzné? Jedna polovica ľudí bude za to, čo si povedala, a druhá proti-takže sa nakoniec zabudne na celkový vyznam témy- co by mne , keby som bola autorka, liezlo dostt nanervy:)
A inak, čo sa týka vášho prikázanie, "nezabiješ", týka sa to aj zvierat? Zaujmalo by ma to