Zmysel života? má zmysel trápiť sa na tomto svete

ivonia128

mozno mas lenka pravdu len kazdy vidi boha asi inak niekto hovori ze neveri v boha ale zas veri v nejaku silu nieco myslim ze cloveka by mala drzat viera v nieco , v akej podobe ho clovek vnima to uz je na cloveku ako energiu silu osobu .Kazdy to vnima po svojom a ja myslim ze je to vlastne o tom ze kazdy ma sovjho boha alebo ako to nazvat v sebe ale neviem ci ma tu niekto pochopi co tu vypisujem hihihi , myslim tym ze clovek nemusi uznavat nejaku bytost je to v mysli cloveka na co sa zameria

hey

golfistka: na tvojom mieste by som nieco take nevravela.neviem kolko rokov mas ale nikdy nevies co ta moze stretnut v zivote.mozno sa v 40 neuveritelne zamilujes a nasledne zistis ze mas rakovinu a zostava ti pol roka..neviem co by si povedala potom.a navyse si myslim ze nie je na nas aby sme rozhodovali kedy odist...

lenkka6

Lolka....uplne s tebou suhlasim clovek moze byt stastny iba s Bohom..ved on je nase vsetko....ved pockaj ti co nam teraz neveria raz uveria:)))

ivonia128

jaj este som chcela doplnit ze zmyslom zivota su asi chvile ktore za to stoja :)))))))))))))))))) ci uz s blizkymi alebo inymi ludmi

ivonia128

jasne ze sa ludia zamyslaju urcite vela ludi sa nad tym zamysla je to vlastne prechadzka medzi narodenim a smrtou a clovek by ju mal vyuzit najlepsie ako vie musi si sam najst zmysel zivota nemusia to byt deti moze to byt poslanie kazdeho cloveka kazdy mame nejake poslanie len ho musis objavit v sebe preco si tu kazdym dnom clovek vlastne umiera umieraju v cloveku bunky a skracuje sa jeho zivot je to vlastne kratenie zivota kazdym dnom si blizsie k smrti je to mozno na prvy pohlad pesimisticke ale nepisem to ako pesimisticky naladena osoba to su fakty zalezi len na clovek u ako vyuzije cas ktory tu ma lebo zlomok sekundy a zase sa moze vsetko zmenit alebo skratit myslim ze dolezite je aby clovek nazival v pokoji so sebou samim a s ostatnimi ludmi a prinasal pokoj aj pre ostatnych okolo seba a konal tak ako by chcel aby ostatny konali pri nom . Boze rozpravam ako nejaky farar a to ani do kostola nechodim hihih. Ale nie je to asi o tom ze v sebe si musi clovek najst tu pricinu preco zit a ako zit a aky je zmysel . Mozno to je kazdeho iny uhol pohladu mozno aj tym co kazdy den povies napises spravis ovplyvnis inych ludi a je v tom zmysel . No snad som tu moc nefilozofovala :))))

Lolka

ale este by som podotkla myslím si ze ludia ktorí neziju s Bohom mozu byt nestastnejsí, pretoze kde nie je on moze tam byt hnev, nepokoj , nelaska a preto keby zhrniem jednou vetou: iba s Bohom mozme byt stastný, lebo Boh je to vsetko co clovek potrebuje a naplna ho láska, radost, pokoj, on v nasom srdci.

moniqa87

Lolka a ineho by nenaplnilo to co teba...
kazdy je individualny... kazdeho naplna nieco ine a aj pojem stastie je subjektivny...

julia123

Žiadny zmysel život nema. Iba chodiť do roboty a platiť šeky aby sme prežili. Keď sa niekto nenarodí bohetým rodičom, ktorý deťom zaplatia školu, tak sa musí o seba celý život starať sám.