Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Delena strava

katka26

chapes? ked do 50% patria do bielkovin a nad 50% do neutralnych aku to ma loguioku ich delit, ked neutralnu mozes kombinovat s bielkovinou, tak kupim hocaky syr a hotovo podla toho ..... ako laik tiez neviem co to urobi, ale podla toho je to potom asi jedno, len nechapem naco ich delia

janka

aha, tak to je teda. No to by aj mne vyhovovalo s jogurtikmi a acidkami :) tie syry sa fakt trosku nezmyselne delia, ale ja ako laik neviem urcit, ci mnozstvo % v syroch, spravi nieco :))))

katka26

Jani skroby to je rastlinne cize sacharidy - ja som to pozerala, presne tie iste veci tam patria ... si porovnaj ...len v mojej knihe je to vsetko rastlinna skupina a tu u toho druheho sacharidova, a co je u mna zivocisna skupina je u toho druheho bielkoviny .... ale lamem sa na to druhe, to je presne to iste, len s tym ze acidko a jogurty a pod. bude mmoct stale!!!

janka

katka ahoj,
tak ti si si to este takto zjednodusila :) aspon v tom nebudes mat taky zmatok. a to tvoje rozdelenie, ze zivocisne su vlastne bielkoviny a rastlinne - sacharidy, ma docela potesilo. Som dost poznacena 90. dnovym delenim :)))) skroby potom patria kam? ak sa to da nejako rozdelit

katka26

Lebo podla toho co ja robim, si chlebik vobec nemozem natriet syrom ..iba rastlinným maslom . Ja robim to co nemam ziadne neutralne potraviny... rozlisujem len rastlinne a zivocisne..

katka26

Jedna vec mi nie je jasna v tm linku od Slnko 331 som si to precitala, naco sa rozlisuju syry??? ked do 50% su ako bielkovina a nad 50% su ako neutralna potravina, tak je potom v podstate jedno aky syr kupim a budem pouzivat??? podla toho hej, a nemusim rozlisovat - tak som to ja pochopila, ... mozno zle neviem. ale ked neutralne mozme jest hockedy, tak naco budem kupovat nizkotucne syry, ked si napriklad chlebiok natriem hocakym syrom, lebo bud patri do bielkoviny alebo do neutralu svojimi %ami....

katka26

Ahojte..

Daduss presne tak, ja som dnes zacala podla toho co mam doma knizku, ale budem studovat i dalej a mozno si to prisposobim po case, podla ineho typu :-) dnes som mala na ranajky celozrne pecivo s rastlinným maslom a paprikou a paradajkou :-) normalne zenezvyk, takto som nejedla uz ani nepamätám .... :-) na obed som mala mat povodne grenadir s cviklou, ale ten bude zajtra :-) narychlo si zapeciem cestoviny so zeleninou ... co papas ty fajne?

Ono ked som sa tak nad tym zamyslela, tak zivocisna skupina je ako keby bielkoviny, rastlinna su tie sacharidy, a vyhoda je to o tych mliecnych vyrobkoch v inom rozdiel nevidim ...

daduss

katka, prečítala som si ten článok od ondrišovej, čo si tu nechala link a tiež perfektne popísané.
Kým sa to zase všetko naučíme čo a kedy... tak nám to trošku potrvá ale myslím, že to bude stáť za to.

majka_

ja sa snazim nekombinovat take potraviny ako napr. maso s cestovinami. i ked nedodrzujem tu delenu stravu uplne na 100 % (napr. tie makarony so syrom na vrchu). ale snazim sa jest z toho, co mame doma navarene. totiz moja mamka vari aj pre dalsich 5 surodencov doma a tak ja si nemozem len tak vyvarat dalsie jedla. takze kombinujem z toho, co mame navarene. ale da sa to. a zatial som schudla z 80 kg na 77,5. jedno, co dodrziavat presne z 90-dnovej diety je to ovocie doobeda.