Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Delena strava

katka26

Nelogicke v tom, ze stale som povazovala sunky, salamy, klobasy, udeniny za mäso, cize bielkovinu, ale ked je to tak ... beriem .. a podla teba suche salamy? ako Nitran, Kalinkaa, Malokarpatska? presli varom? to vobec neviem posudit ani odhadom :-) pytam sa lebo ja na sunke velmi nelipnem, take salamky suche mam rada, ale zaobidem sa aj bez nej teraz je uz viac moznosti predsa, uz su v obchodoch mlade cibulky, reďkovky, paradajky sem tam uz maju aj dobru chut, papriky ... vystacim si v pohode s tym k pecivu, ale natieram si ho Florou - myslela som ze budem mat problem s tym, lebo mne tie rastlinne masla nechutia, ale ta Flora je celkom dobra. Ale nehovorim, ak dostanem raz za cas chut na krkovicku a tak, tak ju kupim a dame si ju, raz za cas, a tam pise i maslo, to myslia obycajne maslo? ze k neutralnym, ale v podstate to je jedno, lebo ho davat nebudem, co mozem si nahradim rastlinným ... A ešte mi Daduss skus vysvetlit ako je to s tymi syrami .... aj vcera sme sa s Jankou o tom bavili, tomu celkom nerozzumiem ... tie percenta ... lebo ja som dospela k nazoru ze potom nemusim vobec kupovat nizkotucny syr, lebo co si ho sem tam natriem na chlieb napriklad tak je jedno aky, lebo tučne syry su ako neutralne - nad 50% .... A ake jogurty si kupujes? ja mam velmi raad Sabi jogurty, ale biely nizkotucny mi vobec nechuti, klasicky biely te ndavam i malemu ten je fajn, ale nizkotucny :-( :-( aj acidko som kupila normalne tiez od SABI a neni nizkotucne, ja som pozerala v obchode a nemali ziadne nizkotucne acidko, este tusim rajo vyraba musim kuknut ake vyrabaju oni ....

janka

ahojte babulky,
daduss, podla mna mas spravny nazor, asi sa netreba pozastavovat nad tym preco je to tam alebo nie je. Ti, co to tam dali asi vedia preco :) Inak mna dnes vaha konecne potesila, koniec 90. dnovky za 2 tyzdne a aj ked moj ciel nie je dosiahnuty, som rada, ze viem ako sa budem dalej stravovat -delenou :)))

daduss

už mám viacej článkov stiahnutých a vytlačených... a sú tam maličké odlišnosti.
a niekde som sa aj dočítala, že napr. klobása ked je iba vyúdená, tak je neutrálna, ale ak ju uvaríš už je to tiež bielkovina.
pomaličky začínam tomu chápať, ale ešte nám to asi potrvá, kým sa nad tým nebudeme pozastavovať.
ja to proste beriem tak a hotovo a nebudem nad tým rozmýšľať že prečo.

daduss

ondrisovu myslím...
a tak je to napísané že mäsové výrobky údené ktoré neprešli tepelnou úpravou. ja som pochopila že to sú tie také údené karé, údená krkovička

a normálna šunka je vraj varená.

katka26

a normalna sunka v obchode kupena to je tepelne upravena? ale neviem logika mi to nepusti pocas delenej stravy toto ...

daduss

katka, na tom linku, čo si tu nechala ty, je to dobre popísané. Ale pravdu povediac som si to musela viackrát prečítať, aby som niektoré veci pochopila.

daduss

katka, šunka ano... ale iba tepelne neupravené patria do neutrálnej skupiny. Aj udené ryby, klobásy ... ale je tam napísané, že ich kombinovať čo najmenej

katka26

pisem jak tatar - sunka je zaradena medzi neutralne potraviny preto mi nejde do hlavy ze clovek sa stravuje delenou stravou a da si na chlieb s maslom sunku ...toto mi nesedi .... tie ostatne veci mliecne pochopim este ale tu sunku nie