KTO SA PRIDA? Pridavajte návrhy, recepty, tipy ....
Delena strava
ja napríklad aj to ovocie nechápem. jedno je bielkoviny, druhé sú sacharidy a ešte aj jablka s hruškami rozlišovať na sladké alebo kyslé.
ja mám pocit že všetky jablká a hrušky sú sladké.
Ano Dadus chapem, ale ked tucny jogurt je neutralny tak ho mozem pouzit aj k bielkovinam, tak vobec nemusim davat nizkotucny napriklad na salat ... ale tam kde sa chut stari tak ho asi nahradim aby som necpala tolko do seba tucnych ...nie? ano vsetko co si jak moze clovek prisposobit a šetriť s tučnými výrobkami mliecnymi tak je fajn ..predsa sa to asi viac odrazi na vahe.....
neviem, či som ti to dobre vysvetlila ... ale dúfam že sa nemýlim. Lebo už týždeň to študujem... a stále nieviem...
takéto salámky katka, čo spomínaš, tie sú podľa mňa tak ako klobása v neutrálnych potravinách ale ešte pohľadám na internete proces výroby. Ja tiež mám rada také suché salámky...
ale mám rada aj také sojove, fazuľové nátierky a tie ešte neviem čo s nimi...
sojová podľa všetkého by mala byť v bielkovinách, ale fazuľková ?
a mliečne výrobky mášúplne dobrý postreh. Kupuj iba tie tučné a tie sú neutrálne. takže ich môžeš kombinovať kedy chceš. A tak isto jogurty. Nízkotučný jogurt je bielkovina ale smotanový ked si dáš tak patrí do neutrálu takže sa nezaťažuj s nízkotučnými jogurtami. ja ich tiež nemám rada.
Napr. nízkotučným jogurtom si môžeš poliať zeleninu ktorú papáš ku mäsu.
ale zase smotanový môžeš spapať s rožkom.
a syry tučné to sú tie nátierkové.
ale ja napríklad kupujem syr eidam, tehla... a také tie podobné tie sú do 50% a to mám rada na zeleninovom šaláte, ku tomu napr. uvarené vajíčko natvrdo, alebo kúsky kuracieho mäsa, lebo ten zase patrí ku bielkovinám.
pochopila si ma?
no hej, minuly tyzden v piatok som odniesla, lebo uz blbla posledny cas, voackrat za seou som sa odvazila a velke rozdiely, alebo vazila velmi dlho furt skakali rozne hodnoty a kym to ustalilo tak .... a vymenila som batwerku automaticky, ale to iste ...tha som zvedava co s nou bude xi .. dakujem ... aj ja tebe gratulujem k uspechom nevadi ze nie si v cieli ani my :-) ale budeme!!
Ahoj Jani :-)
No a inac musim Vam povedat vcera som vytiahla rifle z nadstavca, tak som obliekla moje stare rifle .... co som nosila ked som bola po 90dnovky normalne som nepochopila a su mi take ze ich mozem nosit ...netlacia nikde, tak som v nich hned vybehla von xixi..aj tie moje slavne sportove gate uz mozem nosit uz mi neni su tesne.... no pomalicky to ide.... este uvidime co urobi delena :-) sama o sebe...a nemam vahu nemozem sa odvazit, lebo ked Daduss pamätás čo som kupila v Lidli, tak som mju sla reklamovat ...zacala blbnut tak uvidime ci vratia peniaze alebo co, ale aj tak kupim dalsiu max. do 500 sk ...viac nie ....
no ale zaujima ma este to, ze tie dni bielkovinovy a sachariovy povinne sa striedaju raz ten potom ten? alebo ako to robite? lebo u toho mojho prveho delenia to nie je povinne, mozem mat ked chcem i cely tyzden napr. bielkovinovy(zivocisny) alebo naopak, proste ako chcem.
Ani ja sa nebudem nad tym pozastavivat ale nad tym sa nedalo nepozastavit xixi .. a ked sa mi nieco nebude zdat tak si to nedam, usudim podla vlastnej intuicie ....