vigantol skusenosti

martuschka

silwia: pisala si, ze pravidelne vitamin davate, mozes mi napisat ako ho davkujes? kolko kvapiek davate? riadis sa nejakym davkovanim, co ti odporucil detsky doktor alebo cim? diky

dia58dia

Nehanbi sa, nehnevaj sa za to na seba. Nie si ani prva a ani posledna mamicka, ine veci su podstatnejsie a to, ze si dospela k tomu, co je dolezite. Ze ti zacali veci davat zmysel. Pamataj radsej neskor ako nikdy. Je to to najmenej co mozme pre nase deti urobit, to je pravdou :)

silwia

dia,ale ja sa celkom hanbim zato,ze mi to trvalo.Ze som to nevedela skorej.Nechcem ani len mysliet na to co vsetko by mohlo byt keby som zila v nevedomosti.Keby som Karolinke vitamin D nenasadila.Pritom je to taka malickost si povieme.Ale dokaze ovplyvnit mnoho.

kuzelnicka

Preto je podľa mňa dobré, že lekári sú takí mnohí, že radšej oboznámia aj viackrát len aby sme si uvedomili, čo je dôležité. Aby sme nič nezanedbali. Lebo tie prvé týždne, mesiace sú pre dieťa kľúčové a keď sa tam čosi zanedbá. Nechcem na to vlastne radšej ani myslieť.

dia58dia

Silwia usmievam sa, ked citam, co si napisala ako si to pochopila. Tento tvoj nazor a rozhodnutie, rozhodne podporujem. Neuvedomujeme si alebo skor neprikladame iste obdobie vitaminom nejaku dolezitost a prave to robime chybu :/

silwia

ano.Tych problemov,co mozu vzniknut pri nedostatku vitaminu D je viacero.Aspon co som sa dozvedela.A ja teda ani len nahodou nemam v umysle sa s tym nejako zahravat alebo cosi.

miriarka

dobre robis to co robis, to ti kvitujem, radsej krivici predist ako potom sa trapit, co s tym keby ju uz dieta malo potom by uz bolo neskoro :/

silwia

pochopit niektore veci si vyzaduje proste cas,ale ja dakujem nasej detskej lekarke,ze ma trpezlivost a ze ako prvorodicke,prvomatke bola ochotna mi do podrobna vysvetlit preco je dolezite aby som Vigantol davala Karolinke.Ani mi nedochadzalo,ze co by nedostatok tohto vitaminu mohol sposobit.A pritom ide o zavazne problemy.Preto uz ho mame doma a pravidelne davame.Aby sme sa problemom vyhli.

vretienka

ANO BOLO BY TO ASI INE PREDSA OD LEKARA VIAC VECI VEZMEME, KEDZE LEKAR MA SKUSENOSTI A VIE AJ SUVISLOSTI, CO KTORY VITAMIN ZABEZPECUJE, TAK VIE AJ CO JE KEDY VHODNE A HLAVNE TO VIE AJ ODOVODNIT :)