vigantol skusenosti

addia

Áno slniečko a vitamín D, to je logické, lenže je podľa teba na mieste v lete vystavovať slnku malé dieťatko, ktoré má len pár týždňov? Podľa mňa to celkom dobrý nápad nie je, nad tým sa skús zamyslieť a zase v zime je problém so slniečkom :)

martuschka

silwia: nevedela som si to ani predstavit, ze v akom mnozstve, ale asi s vekom aj tie naroky budu rast, ze bude potrebne vyssie mnozstvo, co? cize toto je akoby vhodna prevencia ano? keby dieta sme viac vystavovali slniecku to by nepomohlo?

kuzelnicka

Len niektoré veci nám zvyknú unikať, ako som videla aj na sebe. Ale hlavné je poučiť sa a neopakovať svoje chyby :)

silwia

preto som ti pisala,ze podla pribaloveho letaka alebo podla toho,co ti lekar povie.Detom viac netreba,ked su malicke.Im staci aj take mnozstvo,ked sa dava vitamin ako prevencia pri vzniku krivice.

kuzelnicka

Malé deti nepotrebujú veľa aspoň čo viem, predsa malé telíčko nepotrebuje také množstvo vitamínov ako potrebujeme napríklad my. Preto je v tom taký rozdiel. Ale podľa mňa to nie je podstatné, ale podstatné je to aby bábo malo toľko ho čo treba. Nevieš si predstaviť aká som ja rada, že mi tu baby ozrejmili prečo je Vigantol taký dôležitý. Až sa hanbím, že som pred niekoľkými mesiacmi nemala o tomto ani páru!!!

martuschka

silwia: to len takto po par kvapkach sa dava? to som netusila, ze tam je len taketo davkovanie, ze tam malo, to staci take mnozstvo toho vitaminu aby sa teda predislo tym problemom, ktore by mohli vzniknut pri nedostatku?

vcelka

v podstate všetko, čo potrebujeme vedieť o vitamíne a to je dobré aby sme si aj my mamičky uvedomili, že aký má význam prečo je vhodný, že to nie je len hocjaký vitamín!

addia

Ohľadne dávkovania sa všetko dozvieš od detského doktora aspoň teda ten náš to má vo zvyku, že čo predpíše to aj vysvetlí ako treba dávať a vysvetlí aj všetky podrobnosti :)

silwia

ako ho davkujem?Podla pribaloveho letacika.Tam sa pise toto:"Ak lekár nerozhodne inak, podáva sa pri prevencii vzniku krivice u dojčiat 1 kvapka denne, u nedonosených novorodencov a dojčiat 2 kvapky denne. Liek sa podáva od druhého týždňa života do konca prvého roka. V druhom roku života sa odporúča podávanie lieku počas zimných mesiacov." :) Ale samozrejme,ze teba aj lekar ohladne toho davkovania oboznami.Len pravidelnost je nevyhnutna!