prosím Vás o radu , lekárka mi zistila že mám cholesterol 5,7 a odporučila mi, že mi predpíše lieky. Je to podľa Vás sž taká vysoká hodnota, že potrebujem lieky. Ďakujem
Vysoký cholesterol
Máš vysoký cholesterol podľa koho? Lekár z EU povedal,že do roku 2008 hranica 6,2 je vysoká a po vstupe do únie ju znížil na 5,2.Znamenalo to ďalších 350 tis. nových pojedačov liekov na cholesterol.To je bussines čo? Daj si zistiť či máš zápalové faktory v krvi.Ak nie tak cholesterol sa sám o sebe neusádza a nie je v takej hladine ak uvádzaš škodlivý.Ale určite si daj do poriadku pečeň pomocou prírody. Ak sa škriabe cholestero hore,časom budú problémy s pečeňou.Je na to pestrec mariánsky,ale i čierny kmín a čakanka,rakytník,zelenina ovocie,životospráva,relax a hlavne zahoď starosti a nerieš,stres je škodlivý.
Tisice rokov stare liecivo, cernucha/black seed/nigela sativa je uzitocne na vselico v tele od antimikrobialnych vlastnosti, po silne protirakovinne, a ma vplyv aj na cistenie tela celkove.
Rozhodne sa ju oplati vyskusat na rozne problemy.
Je som pri hľadaní na internete našiel informácie cez pestrec.sk, ale mal som aj zvýšený cukor a doporučili mi černuchu.Až potom asi za dva mesiace mi išiel dolu aj cukor.Vraj som mal v zlom stave pečeň.Pritom do roka nevypijem ani pohárik a kolegovia v práci si uťahovali,že pijem tajne.Čo mi mohlo pečeň poškodiť fakt neviem.Potom by museli byť bezdomovci KO stále sú na mol.
Oboje. lecitin emulzifikuje(robi vodorozpustnymi) ulozene tuky, [estrec, tj najma j3eho ucinna latka sylimarin zvysuje tok zlce, ktora obsahuje tuky(triglyceridy) aj cholesteroly, ktore ked sa nasiaknu v crevach do mikrovlaknin, tak su vynesene z tela. Podobne pracuje aj doplnok cslcium D- Glucarate, co odporucam brat ludom so stukovatelou percenou, lebo inac riskuju pri preplnenyhy tukovych bunkach, ze sa pretrhnu a vytvoria na peceni jazvy=cirhoza.
Mne na lekárskej prehliadke zistili cholesterol 7 a zvýšené pečeňové testy(mal som mierne stukovatenú pečeň).Lekár mi predpísal lieky na cholesterol ktoré som neužíval pre ich vedľajšie účinky.Tri mesiace som užíval lecitín dve tobolky denne a kúpil som si pestrec maríánsky.Pestrec vo forme čaju aj celé semienka som jedol po kávovej lyžičke(dobre pohrýzť).Kupoval som si aj rôzne pečeňové čaje.Najlepšie sa mi zdali od Herbexu v lekárni.Alkohol som takmer vylúčil(sem tam pivko desina) a nejedol som klobásy salámy a pod.Ináč som nedržal žiadnu mimoriadnu dietu.Po troch mesiacoch som mal pečeňové testy v norme a cholesterol klesol na 5,6.Lekár bol prekvapený a tešil sa ako dobre zabrali jeho lieky.Takže pomohol mi buď pestrec alebo lecitín alebo obidvoje.
odporucam prestudovat vyzivujicitradice.cz
Mám zvýšení dobrý cholesterol. Čo mám robiť ?
skuste si davat caj z veroniky lekarskej... lieky by som nebrala ani za nic... vedlajsie ucinky su horsie ako samotny vyssi cholesterol...
ja mam 32 a chol 6,18 pred mesiacom... predvcerom... za mesiac mi klesol na 6,08... som chuda zijem zdravo... u mna bude na vine asi stres... ale nerobim si z toho vrasky... cholesterol nie je az taky strasiak ako nam hucia do hlavy...ten dobry mam viac ako je norma...
Mám 48 rokov a mám problém s vysokým cholesterolom. Mám zvýšený zlý a ešte viac dobrý. Pred 3 rokmi mi vyoperovali štítnu žľazu. Je to s tým spojené? Poraďte mi.