Kokosový olej

RNG

extras virgin kokosovy olej je z duziny nezrelych kokosovych olejov, postruhanej a zmiesanej zs kokosovou vodou, kde po 1-2 dnoch kvasenia vyplava na povrch a zbieraju ho. Maximalne sa filtruje a zahreje jemne na to aby stratil zvysky vody. Ten olej je vonavy a chutny.
Kokosovy olej vytazeny z vyschnutej duziny zrelych kokosovych orechov ci uz tlakom, teplom alebo rozpustidlami sa musi nasledovne rafinovat, minimalne cistit parou, niekedy aj kyselinami a luhmi a vysokymi teplotami. Takze strati vsetky aromy a chut a samozrejme je uz ciastocne poskodeny. Ak nebol chemicky cisteny a vytazovany rozpustidlami, je este stale velmi kvalitny na pouzitie.
Hydrogenizovany a chemicky cisteny by sa mal pouzivat len na vyrobu mydla, nie v potravinarstve, zialbohu tomu tak nie je. Takze velmi zalezi od vyrobcov,co je podobne aj s inymi olejami.

hmmmmmmmmm

ja som si kupila kokosovy olej/100%/v lekarni v anglicku a ten vobec nema ziadnu vonu, trosku tomu nechapem, ale odpoveda pozadavkam liekopisu, tak zrejme vonat nema, a ked vas voni, vyzera to tak,ze do neho pridavaju parfemy.konzistencie je ako ztuhnuta mast.trochu tuhsej a farbu ma tiez podobnu.

Lucinka33

No aj ja som sa tesila, ale ked vam neprisiel, tak nepride ani mne. Teraz neviem ci si mam zhanat iny kokosak alebo este cakat...

Lucinka33

to snad nie, ktovie ci ten obchod uz aj nezanikol alebo co.. ale ked po takej dlhej dobe neposlali, mas asi pravo odstupit od objednavky. v dodacich podmienkach je, ze posielaju do 15 dni a vo vynimocnych pripadoch aj dlhsie, ale len po dohode s kupujucim.

tamtamka

ja som ho tam hladala asi pred 3tyzdnami, nemali ho...zajtra sa tam pozriem, mozno uz bude

je to na stefanikovej...medzi starou plavarnou a jakabovym palacom...