Kokosový olej

tamtamka

ja som s tym kokosovym spokojna. Davam si ho aj na rozky a chleba miesto masla...obcas...a jedlo má dobru chut...niekedy kombinujem so slnečnicovým pri varení...

delphia

kokosovy olej ma vysoky bod tuhnutia. ak je riedky, pravdepodobne je v skrinke dost teplo. do chladnicky nedavaj, lebo bude tuhy ako kamen. to nic ze sa roztopil, nemeni to na jeho kvalite.

cica mica

ahojte. dnes mi prisiel kokosový olej z melibary. keď mi prišiel, bol v tuhom stave, vyložila som ho doma do kuchyne na tmave miesto do skrinky a on sa uplne roztopil, konzistenciou pripomina normalny olej. niekde som citala ze kokosovy olej sa ma skladovat pri teplote do 20°stupnov. neviem sice kolko tam mame stupnov, ale urcite je dodrzanych teplota do 20 stupnov, viac tam iste nemame. moze mu to uskodit ak je v takomto tekutom stave, nepokazi sa? do kolko stupnov teda moze byt ten kokosový olej uskladnený? mozem ho dat aj do chkadnicky, alebo co s ním?

tomasplay

Ahoj vsetci, ja som skusil viac receptov y freshfood.sk a som spokojny.
SOm na sladke a su to dobroty lepsie a ako tie hluposti z obchodov a nevyzivne cokolady a kedze sa stara o svoje telo a cvicim, dbam na spravnu vyzivu , ktora ma nauspi ale naopak

Mimi323

milada, ja som ten recept už skušala, keď ma minule po cvičení napadla chuť na niečo sladké :) Bolo to super.

RNG

na sladenie je vyborny aj agavovy syrup alebo javorovy syrup a cukor xylitol z brezovej stavy(to su ciste rastlinne stavy, zahustene bvez konzervacnych prostriedkov), zialbohu aj to je pre mna nono ako cukrovkara.
Ale obsahuju rozne vzacne a liecive polisacharidy , zdrave pre ludi.

RNG

recepty, ten cokoladovy znie vynikajuco.
Len ten med v nom, ako cukrovkar, musim nahradit niecim, asi najlepsie cukrovym alkoholom erytritolom, ktory je prirodny,sladky skoro ako cukor a vyluci sa na 95% z tela velmi rychlo pre svoju malu molekulu.
Zialbohu stevia, ktoru pouzivam na sladenie sa dobre s kakaom nekombinuje(jemna pachut) a okrem toho jej treba len strasne malo, tj by som nedostal konzistenciu cokolady s nou

Lucinka33

Ahoj, kamoska volala do tej predajne Melibara a tam jej povedali, ze nemaju kokosovy, ale je objednany a cakaju na neho. Je to tovar z celeho sveta a meska im dodavka. Treba asi len pockat. No aj tak od nich nie je pekne, ze vam neodpisali na mail, ked do 15 dni to ma byt dorucene a stale nic.