neviem co mam robit?ako to mam povedat rodicom?a frajerovi? som zufalaaa
mam 16 a som tehotnaaa!!
Akurat som si precitala iba nazov temy a hned ma napadlo:To je radost pre rodicov.Nezavidim.Mam tiez 16 rocnu dceru a ta predstava,zeby sa to mohlo stat nam......brrrrr.Ale stat sa moze hocico.Preto ta neodsudzujem,skor lutujem a najma rodicov.V tej situacii by som sa teda nechcela ocitnut.
pre .....
vies keby kazdy začinal sexualny zivot az je uplne samostatny aj čo sa tyka byvania napr. tak aj teraz by bolo vela sestdesiatročnych pannien a panicov. nemyslis? a nebola by tu asi tretina populacie. zamysli sa trosku nad tym čo tu pišeš. a tiez nemoze kazdy sexovať az ked je rozhodnuty ze chce, alebo je schopny mať dieťa, pretoze neplati ze sa sexuje dva krat za zivot a to pri plodeni
nechápem: To ani ja nechápem, radíš jej aby sa toho decka zbavila. Ako keby to bola nejaká vec, jednoducho to dám vyškrábať a hotovo. A potrat neoľutuje?
nechapem: neboj sa o mna,ja si vidim od nosa skutocne daleko..za tym co som napisala si stojim a s tebou nesuhlasim a ani nikdy nebudem,teda ku tvojmu poslednemu prispevku sa ani vyjadrovat nemusim pretoze vsetko mas v mojom prvom.
Ahojte,
Majus ja ti chcem popriat vela stastia nie je to katastrofa a naozaj to zavisi od toho,aka si vyspela a zodpovedna na zvladnutie dietatka.Ja ti budem drzat palce nech sa rozhodnes ao chces, ci si ho nechas, ci das vziat...je to tvoja slobodna volba. Nepocuvaj reci,ze to bude v pohode,nie pretoze to bude tazke-ale nepocuvaj ani reci,ze to nezvladnes,iste to zvladnes.Cim skor to povedz rodinke a priatelovi. Uvolni sa stres a nebudes skodit babu...
Baby tie,ktore sudite kedy je baba mlada na sex ste sa asi nezamysleli nad tym, ze ten vztah moze byt uz vaznejsi a ti dvaja vedia,ze chcu byt spolu ...ANO niekto je vyspely uz v 15tich niekto ani v 30tich...
Ja som mala prvy sex po 10 mesiacoch randenia -dennodenneho a mala som takmer 16. S tym clovekom som dodnes a je to uz 8 rokov. Uz vtedy sme vedeli co chceme. Davali sme si pozor,muzska ochrana spolu s prerusovanou sulozou... Necakala som babo no abaja sme vedeli,ze ak by to prislo,tesili by sme sa. Vedeli by sme,ze by to bolo nesmierne tazke,no napriek tomu sme boli ochotni podstupit to riziko. ..On je odomna starsi o 5 rokov...
Tak vas prosim nesudte.Radsej psychicky podporte a nedeptajte.Potrebuje podporit a poradit nie psychicky vycerpat, co si myslite,ze vycitky uz nemala???
Je neskoro plakat nad rozliatym mliekom,treba len pomoct.
odkaz pre "me for me": tak po prvé ja nikoho nesúdim, len jej radím pre jej vlastné dobro aby sa toho decka zbavila, lebo to neskôr ešte poriadne oľutuje. Decko je záväzok na celý život a počiatočné očarenie z toho, aké je "milé a zlaté" sa po prebdetých nociach zmení na krutú realitu. Dnešné teenagerky asi naozaj nemajú čo robiť, a naozaj nechápem, prečo sa snažia predbiehať čas, veď najprv treba doštudovať, osamostatniť sa, nájsť si prácu a potom decko, nie??? Chápem, že sa môže "pritrafiť" aj počas školy, ale veď sa ho môže zbaviť. Ak starostlivosť oň nezvládne (čo je dosť pravdepodobné) a strčí ho do domova alebo ho budú vychovávať jej rodičia, čo myslíš, že to tomu decku prospeje?? Myslím, že mám právo sa pohoršovať nad takouto nezodpovednosťou teenageriek, pretože bude dostávať od štátu (t.j. z daní nás pracujúcich ľudí, teda aj z mojich) všelijaké dávky a podpory. Ty si asi nevidíš ďalej od nosa, keď jej to schvaľuješ. Keď bude takýto trend pokračovať (s mottom: decko v -nástich je ok), kam to asi povedie????? Rozmýšľaj a potom píš.
a čo je to za blbú otázku, či to máš povedať frajerovi a rodičom....nie, čakaj, kým ti narastie brušisko, zatajuj to a potom poroď niekde pod mostom...šup, šup...rieš problémy raz, dva...na čo čakáš, že ti z toho iba šibne! Týždne prejdú ako voda a potom sa rodičia zbláznia ak im povieš, že si v piatom mesiaci...veľa šťastia.
Samozrejme, že s manželom žije doteraz, musíš zvážiť všetky možnosti....máš rada svojho partnera....dokážete mať takú mladú rodinu...ste ochotní a schopní znášať opovrhnutie okolia....ste schopní zvládnuť výchovu, štúdium a prácu naraz.....si schopná denne variť, prať, žehliť, nakupovať.....zriecť sa svojich predstáv a žiť v realite....(myslím si, že rodičia vás nemôžu živiť donekonečna...prejdú 2-3 roky a budete musieť stáť na vlastných nohách. Veď budete dospelí...
16 - ročné baby určite nie sú zrelé, je to môj názor. Čo pre mňa znamená byť zrelá. Odsťahuj sa od rodičov, finančne sa zabezpeč sama. Sama si vychovaj dieťa bez pomoci rodičov. Stoj na vlastných nohách!!! Všetky babenky, ktoré tu rozprávajú aké sú v pätnástich zrelé je poriadna somarina. Ak považujete za zrelosť to, že si dokážete vybaviť antikoncepciu, tak je to veľmi málo. To dokáže každý hlupák. A čo by som robila ja. Nie som zas taká mrcha.....ak sa už stalo (nemusíš byť zlá), tak s tým treba bojovať. Mám kamarátku, ktorá porodila v 16, prerušila na 1 rok štúdium, skončila vysokú školu, teraz má 34, dve veľké deti a je rada, že sa nemusí o nich až tak starať a môže si užívať život trošku aj ona.
ano kazdy zacina so sexom vtedy ked sa na to citi... myslim ze dnesna mladez s tym zacina neskor ako nase babicky!!! niektore baby su priserne hlupe a nezodpovedne to je tiez pravda ale tym ze ich budete poucat nic neziskate, berte to ako fakt. Ja som mala prvy sex v 18tich, citila som sa na to,ak by sa nieco stalo, citila som ze sme dost velki a schopni obaja niest nasledky!s tymto partnerom som uz 5 rokov...
ako som uz povedala, ona sa musi rozhodnut co je najlepsie!