neviem co mam robit?ako to mam povedat rodicom?a frajerovi? som zufalaaa
mam 16 a som tehotnaaa!!
Dobre ste odveci.. Ved to dievca jasne napisalo ze na interupciu ist NECHCE. Tak co tu riesite? Je to jej vec a vam nic ine nezostava ako akceptovat to.
moky,..by som chcela teba vidiet, kebyze mas 16 a sa ti to stane..to by bolo co??mat v takom veku rozum dospeleho,.lenze tak to nefunguje,inak by sme nerobili chyby. Za to ze ty mas problem nepustaj sa do decka co je aj po krk v sra***ch. Ja sa do jej situacie vzit viem a nieje to nic prijemne. ..
...uz len nazov temy je mimo...mam - nemam "TO" povedat rodicom atd...ked si bola s frajerom, tak co si myslela, ze sa stane? ved na sex som dost stara! a zodpovednost nic? ved sa da aj chranit! predsa potrat nieje riesenie...si mladucka a mas zivot pred sebou...velmi skoro tie decka zacinaju, potom rychlo starnu...smutne...
pre fiiifa: ja mam 35,manzela,zazemie a kazde moje tehotenstvo skoncilo potratom...tak mam uplne dost ked to citam...
Pre nechapem..Vidis a teba si tvoja matka ponechala aj napriek tomu ze si dusevne postihnuta..
lenze o com sa tu chcete hadat?
ja som toho nazoru, ze pokial mozno tak na potrat neist... tz, ze neodsudzujem uplne zeny, ktore sa tak rozhodnu aj ked absolutne nie som zastanca interrupcii...
lenze majus si asi zretelne uvedomuje, ze to moze priniest aj mnoho negativ a v prvom rade ked to ona sama nechce, tak ak by ju niekto donutil ist na potrat, tak by bola medzi prvymi, ktore z toho maju psychicke problemy, depresie a rozne zle psychicke stavy, nemyslite?
pokial je tu tema, ze nejaka mlada kocka otehotnie a rozmysla nad interrupciou, tak jej vzdy napisem, pokial mozno vyhni sa tomuto rieseniu...
nie je to taka zataz na organizmus ako na psychiku a nie kazdy to vie zvladnut... ale ked taka baba napise, ze aj tak to chce podstupit, tak drzim klapacku, svoj nazor som jej napisala, zvazit to musi sama...
a tak isto by ste sa mali zachovat aj vy, mile mudre damy... ked raz povedala, ze nechce ist na potrat a vy ste jej svoj nazor na to napisali a svoj subjektivny nahlad na to, preco by mala ist na potrat, tak nechapem, preco to tu stale dookola omielate...
respektujte aj vy jej rozhodnutie, urcite si vas nazor precitala a zvazila, ale rozhodla sa... viac tu nemusite do nikoho a nicoho rypat...
ani ja si neviem predstavit, ze by mi 16 rocna dcera oznamila, ze je tehotna, ale v prvom rade je to jej rozhodnutie ci to dieta chce, alebo nie a je to jej organizmus... ako matka by som bola urcite posledna ktora by ju presviecala o tom ist na potrat, radsej by som hladala riesenie v tom ako jej pomoct, aby mohla dokoncit skolu a podobne veci...
tak prestanete tu uz donekonecna do seba rypat?
na druhej strane holke prajem vela sil a zdravia nech jej male robi radost ale nespackaj mu zivot tym ze na neho cas nebudes mat...mozno raz pride za tebou uz v 14tich ze je v tom predstav si to...dakedy sa treba vcitit aj do svojich rodicov pretoze oni su este za teba zodpovedny a keby niet ich neviem co by si robila...
no napriek tomu si ma nepresvedcila o tom, co si o tebe myslim. Si zakomplexovana zenska bez pravych hodnot. Prec s takymi!!!
Suhlasim.... niektori sa tu hrate na panov bohov, ze rozhodujete o tom koho nechate zit a koho nie!!! Kto vam dava pravo nadradovat svoj zivot nad druhych?
gibson - tak sa zas prejavil nejaký "inteligent". Poriadne si prečítaj, čo píše soppka, a potom sa ozývaj. Tvoje sprosté reči určite nikomu chýbať nebudú, tak si ich nechaj.
na jednej strane ...to ze tu poniektori podporujete tehotenstvo uz v 16tich a podobne je mi z toho skor na nic... ved je sama dieta a ked to takto pojde dalej a ludia to budu podporovat viete co to bude?... ja mam 23 a neviem si predstavit ani teraz ze by som mala mat dieta... ved na to treba aby bol clovek zabezpeceny... a hlavne deospely...dospely myslienkami... holka nebude mat skolu, pride o svoju mladost...casom zacne mat depky z toho ze si zivota neuzila... casom sa jej to zacne aj vycitat mozno zo vsetkych stran...a nechcene deti sa v zivote dobre nemaju... mozno...mozno ano... no ja veru zastanca toho niesom ...ale je to kazdeho vec.. ved to je uz aj normalne v takom veku decko mat no mne nad tym len rozum zastane... a ved dievca si mozno skolu dorobi po materskej ked bude mat na to niekedy cas...kedze dietatu a rodine sa treba velmi vela venovat...ale ako robievaju mlade matky...dieta zavesia na krk starym rodicom a uz sa o neho nezaujimaju... krasny to zivot...