mam 16 a som tehotnaaa!!

gibson

Takte podla poslednych soppkynych slov bola "nechapem" nechcene decko:-DDD Tvoja matka asi nestihla ist s tebou na vyskrab, tak ta musela porodit aj ked ta z duse nenavidela. Preto si taka zatrpknuta. Radim ti zohnat si jed na potkany a aplikovat na veceru do caju.. Neboj, nikomu nebudes chybat. Ci si myslis ze tvoj zivot ma vacsiu vahu ako ten co caka Majus????

nechápem

presne soppka, ty si naozaj rozumná osoba, gratulujem!!! Aj mne to pripadá ako taký fanatizmus, čo tu píšu poniektoré. Ale my rozumnejšie osoby sa na to pozeráme realisticky. Také malé bábatko obráti fungovanie celej rodiny naruby, teda si myslím, že to nie je len vec majusi, ale aj jej rodiny, aj oni by s tým mali súhlasiť.

sunflower5

Nic v zlom, najhorsie na tom je to, ze si v takomto pripade castokrat vsetko "odskacu" rodicia. Len si neviem predstavit, co by sa stalo, keby rodicia mali na starosti este dalsie svoje mladsie deti a zaroven by museli chodit do zamestnania. Som zvedava, kto by potom pomahal.

fiifa no ved to je dost smutne, ked niekto nechce a zadari sa mu a iny velmi tuzi a nemoze mat.

fibie

Nevzdelane?? O.K.beriem, doktorat na financnom manazmente este nedava "patent na rozum", ale k veci.. Zeny co si odrodia skor, sa mozu naplno venovat studiu a kariere dlhe roky a bez prerusenia, kedze matersku maju davno za sebou. Aj toto je celkom realisticka predstava uspesnej zeny, ktoru si ale nepripustas, lebo je nad tvoje sily. Ci povies? Zivot si mozu uzivat aj po dvacine a tym ze maju vacsiu motivaciu -ktorym je dieta, sa im aj lepsie dari. "Nechapem", prepac ale z tvojich prispevkov mam silny pocit ze si nejaky volnezijuci asocial. Ten tvoj "svet" je preludneny mozno v Cine, ale tych tu neriesime. Vrat sa do lavic a na obcianke sa mozno dozvies aj "novu" informaciu o tom ze SLOVENSKO STARNE, kedze z roka na rok sa rodi menej deticiek.

soppka

Citam iba posledne komentare a vidim, ze ste sa nejak pustili do NECHAPEM.Tak som si precitala,co pise.A uplne s nou/nim/ suhlasim.Nevravim,ze to mal/a/ pisat tak surovo,ale nie kazdy sa vie vyjadrovat velmi pekne a milo.Ale jej zmyslaNIE je dobre.Nie je to vas problem, netyka sa to vasej rodiny,nedajboze dcery,tak to je potom lahke sa navazat do inych a byt sa do prs,ze to dieta nie je problem vychovat.Ale chcela by som vidiet,keby to bol vas problem.polovica z vas,az nie viac by hnala svoju dceru na interiupciu.Ja som takisto nie za potraty,ale pri tolkorocnej dievcine by som takisto videla tu interupciu ako jedine normalne riesenie.Teda za predpokladu,zeby s tym dcera tiez suhlasila.Vsak je to este sama decko,ktore ma zivot pred sebou a je jasne, ze o to malé by sa nepostarala.Bezalo tu uz vela tem na takyto problem, teda interupcia a vzdy sa to zvrtne proti tym,ktory napisu,ze by poradili prave to danej zene.Ja neviem, ale taki ludia su akoby boli z nejakej nabozenskewj sekty.Nevravim, ze je to super riesenie,ale preco to neurobit,ked mi jednoducho v danej situacii to dieta bude velkym problemom.Deti by sa mali rodit iba tam, kde su ocakavane a kde budu zabezpecene.Tam ich prijmu aj s laskou.Naco tvrdohlavo nanutit cloveku,ze nesmie ist na interupciu,ze si ma dieta nechat,ked bude potom nenavidene,nelubene a odstrcene?Prave z takych deti sa po case formuju depresivni a agresivni ludia bez stipky lasky a citu.To je moj nazor.

fiiifa

Kde je tu spravodlivosť? Ona má 16 a čaká bábätko. Ja mám 30, s manželom sme pripravení po každej stránke a nedarí sa nám. To je život !!!

nechápem

monika, myslím, že svet je preľudnený, ale to sa tu nerieši. Úplne súhlasím s tým, čo písala soppka. Ona sa na to pozerá naozaj realisticky. Fibie ja sa svojich komentárov nezdržím, len ty a tebe podobné (me for me, monika) ste ako také sliepky nevzdelané. Aké budú tie "detičky, ktoré potrebujeme", keď ich budú "vychovávať" 16-ročné soplane?

jajuskaa

fibia,uplne suhlasim s tvojim prispevkom,precitala som si co pise clovek pod nickom ,,nechápem"-absolutne nulova empatia.v zivote to byva tak,ze prave clovek ako ty,ktory poukazuje len na chyby inych,caka,ze ostatni budu ,,dokonali'' a odsudzuje vsetkych za svoje chyby,mava paradoxne najviac chyb... si uplne zatrpknuta,myslis len na seba,ale toto sa ti vrati ako bumerang,uvidis.....tolko k tebe...majus drz sa,nikto nie je dokonaly:)

fibie

Pre nechapem.... Ked dostanes napriklad rakovinu (samozrejme ze ti nic take neprajem), ako trest za to ze posielas mlade zeny na vyskrab, si myslis ze z koho dani a odvodov ti budu platit nemocenske poistenie??? Ze by nie aj z mojich?? Sa spamataj, kazda matka ma pravo na materske, ci ma 16 alebo 36.
Majus jasne a zretelne napisala ze potrat nezvazuje ako moznost riesenia jej situacie, tak prosim zdrz sa zbytocnych komentarov. Okrem toho populacia na SR starne, potrebujeme deticky, aby sme o 10 rokov nestretavali na ulici len starcov a starenky.. To ze ty by si takuto situaciu nezvladla, neznamena ze vsetky zeny su take neschopacky. Inteligentna zena hlada aj ine riesenia, lebo je ich skutocne viac ako to jedno. A to ze to stvorenie nazyvas deckom, svedci o tvojej nizkej EQ.