čakám dievčatko :))

lenuliatko

nasa krasavica sa.narodila sa vola alexandra narodila sa 18.11.2008 mala 8 cm a 3,80 kg :)bambula.
ja som rodila tak adrenalinovo.3 tyzdne pred terminom sme sli k nasim na vychod.my byvame na zapadne a moji rodicia v kosiciach su momentalne.tak sme sli tam lebo mali sme nejake haluze so svokrou ktorej drbe troska.tak sme si sli oddychnut pre porodom aby som bola v pohode.boli sme tam necely tyzden ked sme sa rozhodli ze pojdeme na vylet do pienin sa prejst trosku.tak sme sli po dialnici a ja zrazu ze marek?hmmm no odtiekla mi plodova voda chces byt uz ocko?:D a on ze co a ja smiech.no tak sme sa na dialnici otocili a vracali sa do kosic.bol to adrenalin lebo v meste proste nas ved kto mohol vediet ze v aute niekto rodi :D tak sme sa krizovali s autami elektrickami a mastili si to rovno do nemocnice.ani neviem ako sme sa tak dostali.porod trval veeelmi kratko asi 3-4 hodinky.vraj som dobra na prve babatko :)ja som este mladucka takze mozno preto

mojaeni

Ved prave ze je to u kazdeho dietatka ine. poznam tiez take, co im uz v styroc mesiacoch rastli zubky,a le aj take, ktorym az okolo roku sa zacali prerezavat. Takze neviem, kedy to bude u tvojej dcerky.

tana 147

heh...no aj ja sa citim ako slon, a to som pribrala 5kg...len tiež nie na brusku, ale na zadku a stehnach...ved mne bruško moc ani nie je vidieť...vcera som bola so sesternicou ktorá ma termín o mesiac skor, a ked som ju videla, tak som neverila vlastným očiam...ved ona ma poriadne brušisko...a mne zasa velmi podrastli prsia...:D
no to sa mame na čo tešit na tie zubky....lenuliatko, ako sa vola tvoja princezna? a viete mi povedať, aké vyšetrenia sa robia teraz v 20tt?

mojaeni

Sikovna je, ked uz pekne hlavicku dviha.
To Ninka mi tak obacsne plakala este ked bola celkom malicka, ked nemala rezim, prvy mesiac.To ju chytil niekdy vecer taky plac, ze az som sa bala, ci ju nieco neboli. Ale to bola tiez len taka nervozita a predstav si, ze som ju nikdy nedokazala utisit ja, ale moja mama. Ta sa jej prihovarala, hojdala, bozakala na usko a mala sa postupne ukludnovala. Neviem, ci zo mna vtedy este citila taku nepripravenost. alebo tize nervozitu, mozno to bola len unava zo vsetkeho, ale ja som vtedy u nej nepochodila. ALe potom to samo preslo a od vtedy vravim, spinkala krasne.
Prve zubky sa jej prerezali dolna 1 a 2. to mala vtedy 8mesiacov.To ju ani nebolelo,len som jej raz cinkla lyzickou o zubky. A potom asi po vyse mesiaci sa jej zacali prrezavat horne ,to ju vystavilo najviac. Ostatne boli zase bez bolesti.

lenuliatko

a kedy sa jej zacali prerezavat zubky?nasa uz aj hlavicku drzi taka je cela spokojna.ale tiez sme si vytrpeli koliku a hnacky a bolesti bruska .hruza.
spinka celkom pekne len ma niekedy take svoje dni ked nas nechce nechat pospat si.proste nechce zaspat je nervozna tak ju berie marek na jazdu :D

mojaeni

Fu, tak auto sa zatial u ans na uspavanie neskusalo.Mala nastastei spinkala dobre a nikdy som ju nenechala prebudit celkom, ked som uz videla, ze sa trosku zacina mrit, dlaa som jej papkat, odgrnut aulozila na druhy bok a spinkala pekne do rana. Horsie to bolo, ked sa zacala hybat, prevalovat z boka na bok, vtedy spavala v noci nepokojnjsie. Asi dva tyzdne to trvalo, normalne sa budila na svoje pohyby, rusilo ju to. A potom este, ked sa jej prerezali 4zuby naraz, tak sme si vytrpeli skoro mesiac prebdenych noci, to som uz padala no nos od unavy, ale iank spinka nastastei velmi dobre.
Hudbu ma aj ona rada, hoci s tymi sluchaldlami som to neskusala, ale ja som pocuvala vzdy nieco, tak mozno aj tak sa nieco na nu nalepilo.

lenuliatko

nasa mala niekedy nekopkala intenzivne aj pol dna.len tak ze mami som tu nezabudni a ked prisiel manzel domou.hned sa namna vrhol a pustil hudbu a dal si hlavu na brusko a uz mala kopkala jedna radost a nieco jej suskal a cital rozpravky.pustal jej rozne styly hudby niekedy aj velke sluchadla prilozil na brusko a tak jej to pustal.mala som pocit obcas ze mu uz preskakuje.tak to prezival :D ale teraz ked mala pocuje hudbu hned reaguje usmeje sa otaca sa.a to ma len 3 mesiace.ked nevie zaspat tak jej obcas pustim hudbu nejaku a zaspi.marek ju aj povozi v aute ked uz je to naoazj ze hrozne ze nechce spat a vystraja.

mojaeni

Hm, aj ja som to zboznovala, ked ma dcerenka kopala a ona fakt nelenila, celey dena cele noci, ale vobec mi to nevadilo, naopak mi to robilo strasen dobre, aspon sme mali stale kontakt. Kolkokrat si muz polozil hlavu na brucho a tak sme aj pozerali telku azrazu dostal tak zasah, od nej:o)
Preto sa uz neviem dockat, kedy to bude aj teraz take citelne a a j viditelne.