čakám dievčatko :))

mojaeni

tana, su aj zeny co porodia rychlo a s minim. bolestou, fakt je tio indivindi.
KAmaratka rodila pred rokom tiez svoje prve, a on ato uplne v pohodicke zvladla, dostala kontrakcie, prisla na sal, lahla do dvoch hodiniek porodila. vravela, ze porod bol nic oproti hojeniu, co je zase dalsia "radost", ktora nas caka potom:o)
Kocik je celkom fajn. JA mam este po Ninke, aj ked niekedy mam nutkanie kupit novy, ale naco. tento je este ako novy, amm k nemu aj sportovu kombinaciu,a j sedacku. JA amm Peg Perego Caravel.
My sa ideme s dcerko prejst na postu, cez noc nam zase pekne nasnezilo a stale pada sniezik,ideme sa na pol hod. prevetrat.

kraaska

ahoj baby,ako sa mame?moja mala kopka ako o zivot... :)) ako vidim bavite sa o porode,aj ja sa ho velmi bojim,ja budem mat cisarsky..

tana 147

no ja praveže neviem..ja som za to, bez epiduralky, no kamošky do mna hučia, že či som normalna v tejto dobe rodiť bez...ale určite budem rodit prvý krat bez...a to druhé uvidím aký bude tento porod.
ideme sa napapať, pridem sem:D sme volajaké hladné, alebo hladní???

mojaeni

tana,
neviem, ci j to v mojom pripade vyhoda ten jeden porod. Poviem ti pravdu, ze pred prvym porodm som mala respekt, tiez som este netusila, ake to bude, aj kazdy z nas vie, ze to bude o bolesti.
Ale teraz sa bojim este viac, zacinaju sa mi vybavovat tie momenty, ked som uz toho mala dost a zvijala sa v krcoch a mylsela som, ze su nekonecne a nkdy to neskonci. Aj zaver bol uz u mna taky nahnuty a mali sme trochu problemy, ale nakoniec vseko dobre dopadlo.
Ale podla mna to bolo sposobene tym umekym vyvolanim porodu, ked ti zrazu nastupia kontrakcie ako svet, bolest na roztrhanie a to uz nechcem. Ak vsetko dobre pojde, chcem rodit spontanne, nech si babatko urci ten cas samo.
A nebojis sa , ze cez epiduralku nebudes vediet, kedy zatlacit, ked nebudes vlastne ani citit kontrakcie?

tana 147

moj neviem či by zvladol porod pri mne, lebo chudak ten odpadne len ked mu sadru davaju dolu :DDD takže ani ho nebudem chcieť, lebo sa mi ponukol, že bude pri mne pri hlave heh...ale aj tak by som sa bala, či by ho tam nevystrelo :DDD

mojaeni

A preto sa ten moj muz nijak k porodu netaha, ale ja by som bola rada, keby bo, pri tom a trosku prezival so mnou tu peripetiu porodu. aj ked nasilu nutit sa asi neoplati, ale si myslim, ze ak chlap stoji vedla partnerky, drzi ju za ruku, vravi jej povzbudive slova, tak by to nemusela byt pre neho az taka trauma, nie?
Tana, tvoj manzel bude pri tebe?