...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((
cakam malinke,ale...
mozno sa zacina uvedomovat...mozno..a dnes ti nepisal?
a inac, vcera sme mali tie krstiny,ja sa mu uz neozyvam,to mu priatelovi, tak debo vcera mi napisal,ze "lubim ta". nechala som to tak, dnes ma videl v kostole najskor jeho brat so zenou,sa slusne pozdravili,potom oco jeho ked som cakala na nasich tak na mna ganil divne, a jeho mama sa mi pozdravila tiez.a on ked ma videl ze vychadzam z kostola,tak rychlo zmizol.
a vcera si moji bratia teda vypili a jeden si ma zavolal,uz ked som videla jeho naladu,bolo mi jasne,ze v takom stave bude do mna hucat a celkovy zaver z jeho prejavu voci mne bol,ze ma len jednu sestru a nemoze sa pozerat na to,ako cez usmev trpi,ako sa trapi, a ze jeho ked uvidi,ze ho zmlati jak "stena". a povedal,ze ak by sa rozhodol sa zachovat ako chlap, a postarat sa o mna a male,pustia ho s druhym bratom len vtedy ku mne,ak pridem za bratmi a s obrovskym usmevom im poviem,ze som stastna,ale nie iba pretvarka,ale iba ked uvidi ze som stastna naozaj-a kedze ma brat pozna,vie kedy sa pretvarujem,len aby boli kludní,ze je vsetko OK,a vie,kedy sa radujem a mam radost...takze takyto bol vcerajsi koniec vecera.
no ja mam narodky 22.6.,oja mamina mala mna ako darcek,ona ma 17.6., krstna mam 10.6. a babo budem mat okolo 5.10.,to by mal darcek aj moj priatel,lebo on je 28.10.
:) inak sak aj Ema je celkom pekne meno..jedna taka, kamaratka, co je v Kanade, tak ma tiez Emku :).len skoda, ze sme sa uz taak dlho nevideli..rok a pol tusim uz :(.nepoznam sa s nou nejak extra super, takze nie sme v kontakte, ale ked pride na navstevu k jej rodicom a stretneme sa, tak prehodime nejake to slovicko :).
no manzel ma 23 veru..aj mna prekvapil, lebo predosli 2chalani sa so mnou len hrali..bola som z toho vtedy velmi nestastna a do toho som spoznala manzela..zadivala som sa do neho, len som si najskor myslela, ze to nie je nic pre mna..kedze mu zle vychadzaju roky a este aj absolvoval 9.triedu(ja som ju vynechala, lebo som chodila na 8roc.gympel), tak je o 2rocniky pozadu za mnou..ale psychicky sa mi zdal castokrat vyspelejsi, ako moj 28rocny bracho..
ja mam narodky 14. :D a Alzbetka ma 24...bol to taky moj troska oneskoreny najvacsi a najkrajsi narodeninovy darcek :).
nie,k psychiatrovi urcite nepojdem. mne je toluto pri tych vsetkych prilezitostiach...proste mnoho ludi naokolo, a prave tatko chyba. ale mozno jeho smrt,bola vykupenim pre moju mamu,ktora je zas tak uzasna,ze mi nikdy nevycitala,ze mi ten clovek chyba.no..tak
no Sarlota sa paci aj mne..no neviem...bud ta Emka,alebo Sarka..si myslim,ze to bude taketo nieco =)ak bude dievcatko.
a dd,tvoj manzel ma teda 23. vidis,niekto je uz v tomto veku zodpovedny, a iny, ako moj byvaly,co bude mat v oktobri 26 je ako...joooj
aj ja budem mat v juni narodky =) len ja budem mat 21 =) sranda,mozno preto si s tebou docela rozumiem
Safa, viem, ze nedokazem uplne pochopit to, co si Ty pri takych prilezitostiach pocitovala, kedze som to nezazila..je mi to naozaj velmi luto, ze sa s Tebou takto kruto osud hra..ale mozno ozaj to vsetko zle je na nieco dobre, len to teraz este nedokazes pochopit..mozno by to naozaj chcelo troska sa porozpravat s psychiatrom..
co sa tyka Tvojej druhej otazky..ja budem mat v juni 24, manzel je o pol roka mladsi..nase male slniecko ma rok aj 8mesiacov(resp.20mesiacov) a vola sa Alzbetka(meno si vyprosikal manzel a nelutujem:)).este sa nam paci pre dievcatko jedno francuzske, ale to by sme nemohli asi dat, lebo uz Alzbetu svokra nemohla predychat..nie to este francuzske meno.ale mne sa este paci celkom Sarlota, prip.Veronika..pre chlapca sa mi paci Michal(po manzelovi), Sebastian a celkom sa da aj Dominik. :)
baby,a este ak by vam to nevadilo,kolko mate rokov,a ak mate deturence,ako sa volaju? to ma len tak zo zvedavosti zaujima
mozno je priskoro,ale ked som dostala teh.knizku vtedy,tak s nou aj mena pre dievcatka aj pre chlapcov v abecednom poradi. a
pre dievcatko sa mi paci Ema, minule uz svagrina prisla,pohladkala mi brucho a s usmevom do brucha hovori-no co emka,mamka poslucha,ked ocko je vol? =) srandu si zo mna robia doma =)
a pre chlapceka- no,tu je problem,paci sa mi velmi jedno meno,ibaze presne take iste ma moj byvaly.mozno sa na tom nejako povznesiem,alebo to vyriesi babulo same a bude dievcatko
dakujem vsetkym
viete,je mi luto pri tej predstave,ze minulost sa zopakuje-ked male bude mat narodeniny,meniny,ked budu vianoce,velka noc,sviatky,ked dosiahne nejaky uspech,ci uz v skole alebo mimo nej,tak isto nebude pri malom otec.aj ked som s tym chcela bojovat,vzdy je tam otazka PRECO? alebo hned na zaciatku,prve krociky,prve rozbite koleno... mam zivo pred ocami,ako som napr.maturovala na gymnaziu,stresovala len mama,otec nie,ako som maturovala na umeleckej skole,na poslednom koncerte absolvenskom bola len mama,ako som mala stuzkovu,1.sv.prijimanie,bola len mama,ako budem mat statnice a ak ich uspesne zvladnem,na promociach bude len mama. nie ze by mi vadila,som stastna,ze ju mam,ale vzdy,pri kazdom mojom uspechu ci pade, vzdy mam otazku PRECO tu nie je?
a bojim sa,ze tu otazku mi da aj male
Safa, v tomto pripade suhlasim s lianou a este doplnim mojich par myslienok..pises, ze si hlupa a debil, ze Ti na nom zalezi..nie, Ty nie si hlupa, ani debil..to on je hlupak a debil, lebo mu nezalezi na laske k Tebe a Vasom dietatku!pises, ze nikdy nebudes najlepsia mama, lebo malickemu nebudes moct dat vsetko, ze si zlyhala..mylis sa!to on nebude najlepsi otec, lebo to dietatko nechce uz teraz, prekaza mu od zaciatku!ak sa bude takto spravat, on mu nikdy neda to, co bude potrebovat, on zlyha, lebo nebude na svojom mieste - mieste otca!to ze si sa nedokazala postarat, aby sa spamatal - to nie je Tvoja vina, lebo on sa evidentne nechce spamatat!za to, ze sa Ti deti posmievali, ze si nemala otca, lebo Ti zomrel..je mi to luto..bolo to od nich krute..mne maminka vzdy hovorila, aby som sa nikomu neposmievala, lebo neviem, co sa v zivote moze stat mne..preto som to nerobila..mne sa tiez chalani posmievali, len za to, ze sme doma chovali par oviec.uz to mi bolo velmi luto, takze chapem, ze Tebe muselo byt este horsie.ale moj nazor na Teba je taky, ze si velmi silna a statocna!napriek vsetkym nepriazniam sa dietatka nemienis vzdat a to ze das dietatku vsetko, co bude v Tvojich silach naznacuje aj to, ze uz teraz ho velmi lubis!budes urcite vyborna mamicka, hlavne sa nevzdavaj!vela sil prajem!
Ahoj, na základe tvojho posledného príspevku usudzujem, že si mu uverila, že to je tvoja vina. Ale vlastne si tu aj prezradila prečo máš taký strach. Pramení z tvojho detstva, vyrastala si bez ocka a posmievali sa ti. Tvoj strach, byť slobodnou mamičkou, je trauma z detstva. Myslím, že začať by si mala tu. Navštív psychológa, nech ti pomôže vyrovnať sa s tým, pretože tvoje podvedomie to ešte neprijalo. Potom budeš omnoho silnejšia a pripravenejšia na úlohu jedného rodiča. Budeš sa snažiť vynahradiť mu aj otca, takže sa mu budeš viac venovať, tvoje dieťatko ťa bude mať úplne celú. Jasné, že by to bolo ľahšie s mužom, ale niekedy je lepšie bez neho, zvlášť keď sa jedná o toho tvojho. A ešte niečo HANBIŤ SA MÁ ON !!! nie ty, alebo tvoje dieťatko. Každopádne skús porozmýšľať z čoho to máš vlastne ten strach a či to fakt nie je v tom detstve. Vieš, čokoľvek v detstve prežijeme, v dospelosti sa nám vráti. Preto sa psychológovia pýtajú v prvom rade na detstvo a vzťah z rodičmi. Takže hlavu hore, nie ty, to on je debil, si na dobrej ceste, lebo už si to začínaš uvedomovať. A mimochodom si úžasná, že si bábätko aj napriek tvojmu strachu nechávaš. Vo svojej podstate si silný človek a čo ťa nezlomí, to ťa posilní. A otca pre svoje bábätko nájdeš. Takého, čo ho bude milovať.