...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((
cakam malinke,ale...
dakujeme.ale my asi stastní nemozme byt. totiz,moj synovec, ma 16, v maji 17,ja budem mat 21,viem,sme skor ako surodenci,ale medzi mnou a surodencami je velky vekovy rozdiel.ale to je jedno,totizto ten moj synovec v sobotu siel do baru,zbadal tam mojho priatela kamaratov,a zacal premyslat nad tym,ako ma videl plakat,trapit sa a podobne.no a sa opil. a ked sa tak doriadil,pred vsetkymi vykrikoval,aky je moj priatel ko**t,ze sa na mna vydrbal,ze vlastne aj na male a podobne. neslo by o to,ved to bola pravda,aj ked sa to mozno uz meni,ale je miluto,ze som sa s nim dohodla,ze to ostane v rodine. a mam pocit,ze to urobilpreto,lebo mu bolo luto,ako ma niekedy videl plakat tisko niekde zavretu a sa to v nom hromadilo. a proste teraz z kazdej strany sa na mna niekto vrha so sprostymi recami-priatel,ze preco to urobil,ze mohli sme to urovnat a nie ze teraz na nas vsetci pozeraju a synovec,ze ho to mrzi,ale ze sa neovladol. chapem obidvoch,kazdy z nich ma pravdu,ibaze uz som to vravela ja im-hadzu zas vsetku tarchu na mna. ale nechapu tomu,nicomu nechapu,ze mi obaja,aj ked nechtiac ublizuju.priatel sa so mnou o tom rozprava s kludom,snazi sa byt mily pritom,a synovec-na nom vidno,ze ho to nesmierne stve a pouziva taktiku,ze najlepsia obrana je utok...ale robia to cezo mna a nechcu si to priznat ked im to poviem
no tak to muselo byt veru krasne!vsak sa do nicoho nenut..a ked sa bude pytat, co ako dalej, tak mu to takto normalne povedz, to co si tu na konci napisala..proste to musis citit, ze ANO chcem mu dat druhu sancu..nie rozpacite dojmy a zmiesane pocity..hlavne klud :).ja Ta uplne chapem, ze chces mat istotu, oporu a ochranu..to chcu povacsine vsetky zeny.ja Ti len prajem, aby to naozaj bolo uz definitivne, ze sa takto k Vam bude spravat uz navzdy a budete spolu uz len stastni!
tak vies,ludia su vselijakí.
a teraz nieco novsie - priatel stale do mna hovori,ze sa chce vratit,ze chce byt s nami,ze ho to vsetko mrzi co sa dialo. nasi znamy mi vraveli,ze uz ani nechodi pomaly von s nimi, a ze ked ide,ze je taky divny,vraj smutny. ze aj povedal,ze bol, debil,ze sa tak spraval,a ze stale dufa, ze mu povolim sa k nam priblizit a hlavne asi po jednom zazitku. totizto sa v jeden den chcel so mnou rozpravat,,tak som mupovedala fajn,tak prid k nam. boli sme spolu v izbe,ked sa ma zrazu medzi recou opytal,ci mi moze pohladit brusko. trosku sice zmätena som bola,ale suhlasila som,ze to moze vyskusat. a to co som videla ma doslova prekvapilo. on sa ma dotkol,jemne hladil brusko ,pozeral nan a vysli mu slzicky (aj ked sa to snazil skryt =)) a povedal,prepacte mi to,lubim vas. ja som len sklonila hlavu,ale pocity som mala doslova zmiesane. mala som chut sa na neho vrhnut,co mozno aj cakal a chcel,ale ubranila som sa.len som sa pousmiala a povedala,ze cas ukaze co a ako bude s nami troma dalej. len prikyvol hlavou a rozpravali sme sa dalej.
mozno by som mu mala dat druhu sancu,asi to aj chcem,ale bojim sa. bojim sa,ze mu znova prepne,a moze to byt napr.v okamziku,ked uz budeme ja a male na neho zvyknutí a naviazaní. ale tiez mam pred ocami aj to,ze by som skusit mohla,a moze nam byt mozno fajn.,ale uz som nacisto dopletena z toho vsetkeho
:( to mi je luto..ale tak treba dufat, ze sa najdu aj nejaki ochotni jednotlivci, ktori sa zdvihnu zo sedacky, aby uvolnili miesto tehotnej zene...ja si len niekedy pomyslim, ze ake by to bolo tym ludom, ktori takto neuvolnia, keby im to niekto spravil v case, ked by to takisto potrebovali..verim tomu, ze by hundrali tak isto, ako my tu, ak nie aj horsie..problem je v tom, ze clovek obcas akosi zabuda na empatiu, vcitit sa do koze toho druheho a uvedomit si, ze ani mne by sa nepacilo, keby niekto take mne spravi.. :(
tak aj cestujem iba tymi busmi,vlaky v tych trasach ako ja cestujem nejdu,takze uz teraz sa tesim na tych vsetkych ochotnych ludi ako na mna radsej budu hodinu a pol pozerat a obzerat si ma,aby zas mohli porozpravat ich pravdu akoby ma mali pustit sadnut si
meForMe-dakujem za vysvetlenie,aj ked mi je to take divne,vsetci mame zaludok taky isty...necham to radsej tak,mozno mas aj pravdu,je to mozno aj o tom,ze oni samozrejme konzumuju toho ovocia viac,maju insie moznosti,kazdy narod,ina kultura,nie?=)
a co sa tyka s tym uvolnovanim pri tehotnych zenach - na sebe to zatial nezazivam,pretoze kedze som naobliekana,ale svagrina mala porod 14.1.09 a bola este zaciatkom januara v kostole-a samozrejme,tí ludia su takí pokrytci-tak sedeli tam,ona stala,ale oni sa tvarili,ze sa horuckovito modlia a ze ju nahodou nevidia,pricom stala pri lavickach,lebo kostol narvany bol.nerozumiem takych ludi,budu ta poucovat,ale spravaju sa tak-uplne naopak.neviem no
a co sa este tyka toho jedla-niekedy by som len jedla a jedla a jedla,a niekedy vobec. to minule som bola u mojho brata, normalne sme sa navecerali a ja o par minut,ze si dam zemlu s pomazankou,nebolo by na tom mozno nic divne,ibaze som vzdy mala problem dojest veceru a teraz som ako nenajedena.ale tiez len niekedy,lebo sa mi niekedy zas stane aj opak-ze nemam chut na nic,ale absolutne,to sa uz len nutim
Safa - no teda, ja ani len netusim, ze nejaky den zien bude :D.tak to je pekne, kiezby to teda bolo uprimne a hlavne z velkej lasky :)!
meForMe to napisala dobre..ale co sa tyka toho tehotenstva, tak vazne netusim..vravim, ja som jedla vsetko, co prislo pod ruku :D.dcerka sice mala ekzem na lickach,ked bola mensia, ale ci to malo nejaku suvislost s tym, co som papavala v tehu, netusim..skor s tym, co som jedla, ked som ju dojcila :)..
inak ja som tiez nemohla moc cestovat busmi..uz nejak od zaciatku mi to nerobilo dobre, strasne mi byvalo zle, busenie srdca, tocenie hlavy..priserne pocity v autobuse som mavala..este aj v 8.mesiaci(to bolo v maji 2007), ked sme cestovali s manzelom co i len 15km busom, tak som tam skoro odpadavala..navyse ludia v buse boli tak "zdvorili", ze hoci videli, ze tehotna, s velkym bruskom stojim v ulicke, je mi zle, vobec mi neuvolnili..resp.skor mi uvolnili mlade pubertiacky, ako 30-40rocne zeny..coz ma dost zarazalo.velakrat som si musela aj cupnut v tej ulicke, co mi bolo tak zle a nikto sa ani len nepohol..ale naproti tomu cesta vlakom mi nerobila nic..resp.vo vlaku mi bolo dobre, vlakom som chodila rada :).
safa,myslim ze s tym exotickym ovocim je to tak,ze pre tie zeny ktore ziju tam,odkial pochadza to exoticke ovocie,tak je pre ne to ovocie tuzemske ako pre nas napr.jablka..chapes nie:)tie mozu byt zase skodlive pre ne:)
sisi,dakujeme...uvidime ako dopadneme. dnes mi priniesol ruzicku,ze vraj k MDZ.ani somnevedla,ze to je v nedelu. lebo vraj tu nebude-musi do prace. a stale aj tak neviem..casom snad..
dd- no viem,ze nieco sa pocas dojcenia nesmie-som vnimala ako pred par mesiacmi moja svagrina trpla,ked my sme sa napchavali co sme nasli, a ona-toto nemozem,tamto nemozem.. =) v tie chvile mi vsetko jedno asi nebude,ked ja mam strasne rada napr.cokoladu,moja droga je to =)no a vlastne co sa tyka tej temy-asi sme citali tu istu,len mi nejde do hlavy ta veta,ze nesmieme tehotne jest v istej chvili to exoticke ovocie,ale len to,co je u nas- a tie zeny,co ziju v inych krajinach co? nejedia nic?podla mna je to nejaka hlupost.
nebyva mi zle,ze by som zvracala,nastastie to nie - ale zacinaju ma take stavy trapit - napr.ked cestujem,co je pomerne casto,mam zavraty,pot ma oblieva aj ked sedim,tazko sa mi dycha,alebo aj teraz-uplne som kludna a pritom mi hlava ide prasknut a mam obrovsky kolotoc v nej...