cakam malinke,ale...

Príspevok v téme: cakam malinke,ale...
safa

...ale priatel sa zblaznil. neveri,ze je jeho,pricom za celych tych 5 rokov co sme spolu som nikdy na ineho chalana ani nepomyslela,ani som sa s inymi bez jeho pritomnosti nestykala osamote, chodili sme von spolu a s jeho kamosmi..neviem co robit,on sa musel zblaznit,mozno to je obranna reakcia pred sokom z toho,ze cakam male..ale ako mi to mohol povedat??? =(((((

dd

to by ma zaujimalo, aku teoriu napises na to, ze ked ma zdravotne problemy, ze je to jej chyba..to akoze myslis, ze si ich naschval vyraba??dost hlupe podla mna..prepac..a ano, malemu babatku sa treba venovat na 110 percent..to je svata pravda..niekedy aj na 210..a ked spinka, je priestor pre mamicku, aby sa venovala, comu ona uzna za vhodne..ci uz pracam v domacnosti, starostlivosti o seba, relaxacii(co pre niektorych moze byt aj citanie fora..ovsem pokial tu na dotycneho zbytocne neutocia ludia "najviac zasvateni" vsak??), atd..a napr.nedokazem pochopit, ako mozes narazat na to, ze sa o dietatko nestara, ze je krkavcia matka..Ty ju sledujes prave, co robi doma??ci to usudzujes len z toho, ze tu napisala par prispevkov?co je podla mna znacne obmedzene..a v podstate Ty ani nemas pravo co posudzovat, kedze nie si jej manzel, ci dieta..

dd

Sajfinka, odpusti si prosim Ta take prihluple poznamky...keby si radsej naozaj nieco k teme..alebo chces byt jedna z tych zloprajnych na tomto fore, co len utocia??keby Ste tak vsetci ti, ktori Ste tu na Lenku mali taketo doslova a do pismena stupidne narazky(s prepacenim), zazivali take trapenie, ktore ma ona, ale by Ste vsetci do jedneho cusali s chvostom zastrcenym az pod zem!to nikto z Vas nevidi, ze ona ma dost problemov inych, aj zdravotnych!!Vy len kukate, kde by Ste co na nu zle napisali a ako jej ublizili, utocili a osocili!!!!

dd

no ja na lyze moc nie som... :) aj ked ma to laka, ale ja som taky strasny bojko :D..ale sankovat s Betkou ma bavilo :D...len ja sa uz velmi tesim na jar a leto, oblubujem skor tie rocne obdobia, tak preto sa ich uz neviem dockat :D

sajfinka

He, no myslim ze kazda tehula si to dokaze nastudovat na internete, co sa preeklampsie tyka :-) Ved nie sme sproste, nie?

lenuliatko

to pocasie je uplne na figu.ja mam z toho nervy :D keby bol sneh aspon mozno by som sa na chvilku aj na lyze dostala.naposledy sme sa len s alex pozerali na mareka ako lyzuje a ako sa zanim praaasi.joooj.

dd

no u nas je zamracene, doobeda aj poletoval troska sneh, ale teraz uz nie..dufam, ze uz ani nebude..posobi to na mna dost deprimujuco, ked uz sa neviem dockat jari a leta a ono to stale snezi :)....

safa

no dufam,ze ja zaidnu preklampsiu nebudem musiet riesit. fuuu...
u nas zas snezi,normalne na nervy..som myslela,ze aspon azjtra an tom pohrebe by mohlo ako tak vydrzat,ale asi nie...no ktovie

dd

Safa, aj mna by tesilo, keby uz konecne na dlhsie vykukuje slniecko spoza oblakov..lebo ked je skaredo, zima, to cloveka nebavi ani von ist, sa prejst, aj ked kopy snehu tu uz nemame..a s dcerkou musim chodit, lebo potom je malo unavena a dlho vystraja vecer..a ked to slniecko svieti, tak to az tak taha von :)..aj sa tesim, ked uz bude teplejsie, tuto kusok nam postavili na jesen nove ihrisko, tak sa tesim, ze budeme chodit..len aby uz ta zima odpalila prec..

lenuliatko

ano preeklampsia je zvyseny tlak.Mozu ju sprevadzat silne bolesti hlavy a poruchy zraku, uplne zlyhavanie obliciek, plucny edem a neliecena preeklampsia obvykle prechadza do eklampsie alebo HELLP syndrom.mozu ti aj opuchat nohy ruky a tvar.to sa ale nepovazuje za znak preeklapsie uz teraz.niekedy to tomu pripisovali dnes uz vraj nie.tak neviem.ale kazdopadne opuchy noh nie su nic prijemne.ja som si v 7 mesiaci asi obula steklicky lebo sme sli na nejaky firemny vecierok a na druhy den som myslela ze mi nohy odpadnu tak ma boleli.Nie je jasne co je pricinou preeklampsie. Rozne teorie hovoria o genetickej predispozicii, imunologickych poruchach, nespravnej implantacii placenty a podobne. Preeklampsiu vidime castejsie u prvorodiciek, u mam starsich ako 40 rokov, pri dvojickach alebo viacplodovych tehotenstvach, u mam s vysokym tlakom pred tehotenstvom a niektorych dalsich chorobach ako napriklad pri cukrovke.
treba si nato davat pozor.